Beneficii oferite de bere pentru sănătate - Doza de Sănătate
 

Beneficii oferite de bere pentru sănătate

Consumul moderat de bere ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare și a osteoporozei și reduce riscul apariției cataractei. Berea se poate folosi și în tratamente de înfrumusețare.
Beneficii oferite de bere pentru sănătate

Ultima actualizare: 25 ianuarie, 2019

Berea este una dintre cele mai consumate băuturi la nivel global, numai bună de împărțit cu prietenii după o zi de muncă sau de savurat în timp ce priviți marea. Dar nu numai atât. Știați că există numeroase beneficii oferite de bere pentru sănătate?

În cele ce urmează, vă vom arăta câteva dintre aceste avantaje, pe care probabil nu le știați. Acestea vă pot ajuta nu numai din punct de vedere al sănătății, dar și al înfrumusețării.

Beneficii oferite de bere pentru sănătate și frumusețe

Protejează sănătatea sistemului cardiovascular

Consumul moderat de bere poate avea efecte antiinflamatorii, crește valorile colesterolului bun și luptă împotriva bolilor cardiovasculare. Așa că, un pahar de bere pe zi vă poate ajuta inima să funcționeze corect.

Întărește oasele

Multe studii au arătat că berea (și alte băuturi cu un conținut redus de alcool) poate avea efecte pozitive asupra sănătății oaselor. Acest lucru este posibil datorită siliciului, un mineral ce contribuie la creșterea densității osoase și previne degradarea oaselor. Mai mult, berea conține fitoestrogeni naturali, despre care se știe că previn osteoporoza și ușurează simptomele menopauzei.

Beneficii oferite de bere în remedii naturale

Protejează împotriva bolilor neurodegenerative

Studiile științifice arată că cei care consumă bere cu moderație au mai puține șanse să sufere de boala Alzheimer. Din nou, și acest beneficiu se datorează siliciului care poate ajuta la eliminarea metalelor toxice din organism, ce pot cauza patologii degenerative. În același timp, berea îmbunătățește memoria și crește puterea de concentrare.

Vă recomandăm și:

Berea: cum să o bem?

Inhibă cancerul

Printre elementele ce compun berea, se află și xanthohumolul, un polifenol ce se găsește în hamei. Acesta este un antioxidant care previne formarea sau chiar inhibă dezvoltarea celulelor canceroase, ca formă de chemoprevenție pentru anumite tipuri de cancer.

Beneficii oferite de bere

Berea întărește sistemul imunitar

Berea are proprietăți care ajută la întărirea sistemului imunitar, ceea ce va ține la distanță bolile infecțioase precum banala gripă sau herpesul. Cel puțin, în unele cazuri, reduce gravitatea simptomelor sau durata bolii.

În Germania, se profită din plin de aceste beneficii oferite de bere. Există un remediu făcut în casă pentru răceală, ce constă într-un pahar de bere caldă. Acesta desfundă nasul și pune sângele în mișcare.

Are proprietăți antiinflamatorii

Diferența dintre bere și alte băuturi alcoolice este că aceasta este făcută din hamei. Hameiul este ingredientul cu proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene ce apără organismul de bolile bătrâneții.

Tipuri diferite de bere

Ameliorează problemele stomacului

Dacă aveți probleme gastrice, berea se poate dovedi un remediu natural excelent. Consumul moderat de bere (cidru sau vin) crește nivelul de acid gastric, ceea ce grăbește digestia, reducând riscul apariției bacteriei Helicobacter Pylori, responsabilă de dezvoltarea cancerului gastroduodenal.

Previne constipația

S-a dovedit că aportul de fibre combate constipația și scade colesterolul rău. Consumând bere din orz vă puteți lua doza zilnică de fibre solubile.

Bere la pahar cu spumă

Este un diuretic puternic

Nici nu începeți bine să beți bere, că trebuie să mergeți la toaletă. Asta pentru că berea conține 90% apă, o cantitate mică de sodiu și o cantitate mare de potasiu. Și acestea sunt doar câteva beneficii oferite de bere pentru sănătatea rinichilor.

Reduce riscul apariției cataractei

Berea are efecte benefice asupra văzului, dar mai mult decât orice, îi ajută pe cei care au avut cazuri de cataractă în familie. Consumul unui pahar de bere pe zi este benefic în caz de diabet, de exemplu, deoarece ajută vederea și previne formarea glaucomului (presiunea oculara). În acest caz, berea neagră este de preferat în detrimentul celei blonde.

Pahar de bere cu spumă

Previne anemia

Berea este bună pentru femeile care se află la menopauză, perioadă în care apar deficite de nutrienți. Flavonoidele din bere sunt antioxidanți puternici ce stimulează producția de celule și cresc nivelul de fier.

Oferă multă energie

Datorită cantității mari de vitamina B din bere, vă veți simți mai energici în activitățile zilnice. Nutrienții pe care îi conține un pahar de bere întăresc sistemul nervos și ajută regenerarea celulelor.

Bere la halbă

Bună pentru piele

În New York, de exemplu, a luat amploare terapia cu bere (Beer Spa). În aceste locuri puteți beneficia de toate avantajele berii, clienții putându-se scufunda într-o cadă plină cu bere neagră.

În alte locuri precum Germania, Austria și Cehia puteți să vă revigorați folosind măști cu bere. Astfel de tehnici au rezultate foarte bune datorită vitaminelor din bere, ce redau sănătatea pielii și o ajută să aibă un aspect mai tânăr și mai fin, redându-i elasticitatea.

Bună pentru păr

Catherine Zeta Jones, o bine-cunoscută actriță, vorbește despre minunatele beneficii ale berii asupra sănătății părului. Ea afirmă, într-un interviu, că acest tratament naturist face părul strălucitor și moale, deși există și un aspect neplăcut, mirosul persistent. Acest lucru este posibil datorită vitaminei B și a proteinelor din bere.

Relaxează picioarele

Când ajungeți acasă, extenuată după o zi de muncă, profitați de minunatele beneficii oferite de bere. Folosiți bere în loc de apă pentru a vă scufunda picioarele. Efervescența acesteia va crea un efect foarte relaxant. Există însă două neajunsuri: primul- picioarele vor fi lipicioase, iar al doilea- nu veți mai putea bea berea…

Pahare de bere pline

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.