Logo image
Logo image

Ce este grăsimea încăpățânată și cum poate fi îndepărtată?

4 minute
Dacă după ce ați urmat o dietă și o rutină de exerciții fizice, încă aveți grăsime încăpățânată care refuză să dispară, profitați de acest articol și descoperiți cum să o eliminați.
Ce este grăsimea încăpățânată și cum poate fi îndepărtată?
Leonardo Biolatto

Verificat și aprobat de medicul Leonardo Biolatto

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Grăsimea încăpățânată este cea care dispare cel mai greu, chiar dacă faceți multă mișcare. Apare în locuri specifice și este greu de eliminat! Este cunoscută și ca ultima grăsime, deoarece persistă până la sfârșitul procesului de pierdere în greutate.

Această grăsime necesită un proces suplimentar, diferit și eficient pentru eliminare. Este important să vă modificați obiceiurile: rutina de exerciții fizice, dieta și chiar mersul la medic. Iată cele mai bune sfaturi pentru a topi grăsimea încăpățânată!

Ce este grăsimea încăpățânată?

Grăsimea încăpățânată este un tip de grăsime subcutanată, adică situată chiar sub piele. Expresia este folosită pentru a indica ultima parte de grăsime pe care trebuie să o eliminați pentru a vă încadra într-un procent sub media populației care corespunde caracteristicilor voastre.

Grăsimea încăpățânată se acumulează în anumite zone ale corpului. Dacă ați trecut printr-un proces obositor de sport și dietă, probabil ați observat că acestea nu au niciun efect asupra aglomerărilor mici de grăsime.

Locația sa poate varia în funcție de fiecare persoană, dar cel mai frecvent este localizată în jurul șoldurilor și coapselor la femei. La bărbați, tinde să fie vizibilă pe abdomen.

Recomandăm: Injecția Aqualix pentru scăderea în greutate: cât de sigură este?

Some figure

Sfaturi alimentare pentru a elimina grăsimea încăpățânată

Înainte de a vă arăta cum puteți elimina grăsimea încăpățânată, este important să trecem în revistă obiceiurile alimentare. Urmați aceste sfaturi pentru a lupta împotriva acestui surplus:

  • Continuați să mâncați mai puține calorii decât puteți arde zilnic.
  • Reduceți aportul de carbohidrați la un sfert din încărcătura calorică.
  • Creșteți consumul de alimente bogate în fibre și proteine.
  • Antrenați-vă de câteva ori pe stomacul gol. Acest lucru poate duce la beneficii metabolice care accelerează arderea grăsimilor. Este important să monitorizați eficacitatea procesului.
  • Consumați suplimente bogate în cofeină și tirozină după consultarea unui specialist.

Exerciții pentru a elimina grăsimea încăpățânată

Trebuie să vă antrenați cu multă voință și putere, elaborând un plan intens care să facă să dispară grăsimea încăpățânată. Următorul program vă poate ajuta în această misiune:

  • Începeți prin a bea cafea sau a lua un supliment cu cofeină cu 30 de minute înainte de antrenament.
  • Faceți puțină încălzire.
  • Faceți un antrenament cu intervale de mare densitate (HIIT) de 10 minute. Faceți 3 sesiuni a câte 10 burpee și 25 de genuflexiuni fără greutate, cu 10 secunde de odihnă între runde. Apoi faceți 6 sesiuni de sprinturi (alergare la viteza maxima pe distanțe mici) de 20 de secunde, cu 45 de secunde de odihnă intre ele.
  • Respirați timp de 5 minute.
  • Faceți cardio 20 de minute.
  • Faceți un antrenament cu intervale de intensitate ridicată (HIIT) mai lung și mai solicitant. Pot fi 6 runde de burpee și 25 de genuflexiuni fără greutate, cu 10 secunde de odihnă între ele. Circuit de kettlebell de 15 minute. Antrenament de crossfit axat pe condiționarea metabolică: alergare pe 50 de metri, 10 ridicări de minge cu o greutate de până la 9 kilograme, 5 deadlifturi cu până la 20 de kilograme și 5 sărituri duble cu coarda.

Scopul este arderea caloriilor în repaus după exerciții de mare intensitate. Este un instrument fundamental pentru a promova arderea grăsimilor. Desigur, evitați suprasolicitarea, limitând aceste rutine la maxim 90 de minute.

Recomandăm: Zumba: de ce este o activitate atât de îndrăgită?

Împiedicați apariția grăsimii încăpățânate

Alegeți o modalitate inteligentă de a vă hrăni, în funcție de nevoile organismului. Jonglați cu carbohidrații pentru a vă bucura de ei în unele zile mai mult decât în altele.

Veți stabili aporturi mari, moderate și scăzute de carbohidrați, adaptându-vă dieta la cerințele fizice ale fiecărei zile. Este un plan care va da rezultate.

De asemenea, adăugați circuite metabolice la rutinele de antrenament. Acesta este un mod de antrenament care vă permite să vă creșteți rata metabolică bazală (BMR). Corpul va arde mai multe calorii pe termen lung, spre deosebire de momentele în care practicați exerciții cardiovasculare tradiționale.

Pe baza acestui lucru, puteți alege trei tipuri de circuite metabolice:

  1. Circuitul metabolic bazat pe sistemul cardiovascular: este cea mai comună cale. Constă în alergare, folosirea aparatelor cardio și mersul pe bicicletă.
  2. Circuitul metabolic de rezistență: aplicați rezistență și intensitate mușchilor, folosind mingi medicinale, bare, gantere și orice alt obiect care înseamnă un efort peste greutatea corporală.
  3. Circuitul metabolic mixt: amestecați cele două circuite anterioare pentru a profita de ce este mai bun din ambele.

În cele din urmă, se recomandă introducerea posturilor intermitente, deoarece acestea îmbunătățesc sensibilitatea la insulină și provoacă un set de progrese hormonale.

Some figure
Postul intermitent este un protocol alimentar ce îmbunătățește compoziția corporală.

Alternative pentru a scăpa de grăsime

Eliminarea grăsimilor încăpățânate poate deveni o adevărată durere de cap, deoarece este nevoie de răbdare. Există tratamente alternative în clinicile de medicină estetică.

Printre procedurile medicale pentru eliminarea grăsimilor încăpățânate se numără hidrolipoclazia, criolipóliza, SculpSure, CoolSculpting și multe altele, cum ar fi lipolaserul. Majoritatea se bazează pe tehnica convențională de liposucție, cu unele modificări în funcție de echipamentul ales.

Toate aceste proceduri sunt folosite pentru a elimina grăsimea localizată și trebuie efectuate de profesioniști în domeniu.

Acum cunoașteți modalitățile naturale de a vă lua rămas bun de la acea grăsime încăpățânată. Ce mai așteptați?!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Barbany J. Fisiología del ejercicio físico y del entrenamiento. Primera edición. Barcelona: Editorial Paidotribo; 2002.
  • Weinberg R, Gould D. Fundamentos de psicología del deporte y del ejercicio físico. Cuarta Edición. Madrid: Editorial Médica Panamericana; 2007.
  • Serra R, Bagur C. Prescripción de ejercicio físico para la salud. Primera edición. Barcelona: Editorial Paidotribo; 2004.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.