Injecția Aqualix pentru scăderea în greutate: cât de sigură este?
 

Injecția Aqualix pentru scăderea în greutate: cât de sigură este?

Tratamentele pentru îndepărtarea grăsimii din organism s-au îmbunătățit de-a lungul anilor. Astăzi există injectarea Aqualix ®, o alternativă sigură și eficientă.
Injecția Aqualix pentru scăderea în greutate: cât de sigură este?
Leidy Mora Molina

Scris și verificat de asistenta Leidy Mora Molina.

Ultima actualizare: 10 octombrie, 2021

Mulți oameni din întreaga lume se luptă cu provocarea de a pierde grăsime în anumite locuri ale corpului. Acumulările localizate pe șolduri, genunchi sau bărbie pot fi foarte greu de îndepărtat. Există tratamente pentru acest lucru, cum ar fi injecția Aqualix.

Injecția Aqualix® a fost creată de Dr. Pasquale Motolese în 2009 ca o alternativă non-chirurgicală la liposucție. Produsul este făcut pentru a elimina rapid acumulările de grăsime din anumite zone ale corpului.

Eficacitatea sa este susținută de unele dovezi științifice. De fapt, studiile afirmă că tratamentul are succes în 93,5% din cazuri. Cu toate acestea, injecția trebuie aplicată numai de personal medical specializat și trebuie urmate anumite recomandări pentru a asigura eficacitatea acesteia.

Injecția Aqualix: caracteristicile produsului

Injecția Aqualix®, cunoscută și sub numele de soluție Motolese, este o soluție pe bază de compuși modificați ai acidului deoxicolic. Una dintre caracteristicile principale ale produsului este biocompatibilitatea sa.

Acumulările de grăsime din organism sunt formate din celule numite adipocite. Aceste celule stochează grăsimea ca sursă de energie de rezervă. Aqualix® are un efect de curățare asupra celulelor țesutului gras prin distrugerea membranei celulare.

Sistemele limfatic și sanguin vor capta grăsimea eliberată, care va fi metabolizată și eliminată. În acest fel, injectarea cu Aqualix® este utilă în special pentru a ajuta la arderea grăsimilor localizate.

În termeni generali, injecția poate fi aplicată tuturor celor cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, a căror piele are o elasticitate bună. În plus, adipozitățile trebuie să aibă o grosime mai mare sau egală cu 1,5 centimetri.

Avantajele injecției Aqualix®

Principalul beneficiu al injecției Aqualix® este faptul că permite eliminarea grăsimilor localizate în zonele dificile. Majoritatea persoanelor care nu pot elimina aceste adipozități prin dietă și exerciții fizice sunt candidați perfecți la tratament.

Rezultatele vor fi vizibile de la prima sesiune. În ciuda acestui fapt, oamenii au nevoie de 2 – 6 ședințe pentru eliminarea totală a adipozităților. Sesiunile trebuie să aibă loc la distanță de cel puțin 1 lună.

Rezultatele injecției Aqualix® sunt permanente, adică adipocitele nu vor crește din nou, decât dacă au condițiile necesare pentru a face acest lucru. Oamenii trebuie să aibă o dietă echilibrată și un stil de viață activ.

Pe de altă parte, tehnica utilizată pentru administrarea injecției Aqualix® s-a dovedit a fi sigură și eficientă. Unele studii arată că are succes în până la 76,7% din cazuri atunci când este combinată cu produsul adecvat.

Persoană care are nevoie de injecția Aqualix

În ce constă procedura?

Medicul va indica întotdeauna efectuarea diferitelor analize de sânge înainte de aplicarea injecției cu Aqualix®. Ideea principală este determinarea nivelului de colesterol și trigliceride înainte de tratament, deoarece acesta va crește după injecție. Creșterea colesterolului și a trigliceridelor este normală din cauza distrugerii adipocitelor.

Produsul se aplică printr-o tehnică specializată numită intralipoterapie. Pacientul trebuie să se întindă pe o masă și să expună zona în care va fi administrată injecția. Medicul va curăța zona pentru a îndepărta germenii de pe suprafața pielii.

Medicul va introduce un ac lung și subțire în țesutul subcutanat pentru a administra soluția Aqualix®. Injecția trebuie deplasată de mai multe ori paralel cu pielea pentru a distribui produsul în cantități mici uniform. Această tehnică este complet nedureroasă, deci nu este necesară aplicarea anesteziei.

La sfârșitul administrării injecției Aqualix®, specialistul va face o ecografie externă cu frecvență medie. Ecografia va face posibilă verificarea faptului că produsul este distribuit corect.

Îngrijire după injecția Aqualix

Procedura în cauză este minim invazivă, deci îngrijirea după nu este riguroasă. De fapt, oamenii sunt capabili să-și reia rutina zilnică imediat. Cu toate acestea, specialiștii recomandă evitarea activităților extenuante.

O altă recomandare este presoterapia sau folosirea de ciorapi de compresie în primele zile. Presoterapia va favoriza drenajul zonei tratate și va ajuta la reducerea edemului. Persoanele supuse tratamentului pot face masaje speciale pentru a crește drenajul limfatic la 3 zile după injecție.

Zona în care s-a aplicat injecția Aqualix® nu trebuie expusă la temperaturi ridicate în primele zile după tratament. De asemenea, oamenii ar trebui să evite aplicarea produselor cosmetice pe zona tratată timp de cel puțin 12 ore.

Care sunt riscurile?

Injecția Aqualix® este un produs foarte sigur și biocompatibil, deci are puține efecte secundare. Una dintre cele mai frecvente reacții adverse este un edem mic sau umflături în zona tratată. Oamenii pot prezenta, de asemenea, usturime, disconfort, roșeață sau senzație de căldură.

Toate efectele secundare descrise ar trebui să dispară singure după câteva zile. Persistența simptomelor descrise trebuie considerată un semn de alarmă.

Unele persoane pot avea efecte secundare severe. Unul dintre cele mai frecvente este durerea puternică ce limitează mobilitatea. Alte reacții adverse grave sunt necroza pielii, fibroza țesuturilor și cicatricile anormale. Din fericire, aceste tipuri de semne sunt rare.

Contraindicațiile injectării Aqualix®

Produsul are anumite contraindicații, în ciuda siguranței sale. În primul rând, injecția Aqualix® este doar un tratament pentru eliminarea grăsimilor localizate și îmbunătățirea formei corpului. Deci nu trebuie folosit ca mijloc de slăbit.

De asemenea, nu toți oamenii sunt candidați potriviți. În acest sens, produsul este contraindicat în următoarele situații:

  • Femei însărcinate sau care alăptează
  • Persoane cu afecțiuni renale sau hepatice
  • Diabetici
  • Prezența hipercolesterolemiei
  • Infecții sau boli active ale pielii
Grăsime care se depune pe artere

Un tratament eficient, cu puține riscuri

Injecția Aqualix este un tratament medical a cărui funcție este de a elimina adipozitatea în regiunile dificil de tratat. Este o opțiune sigură și eficientă. Ca și cum nu ar fi suficient, procesul este nedureros, recuperarea este imediată și efectele secundare sunt foarte ușoare.

Oamenii trebuie să țină cont de faptul că produsul trebuie aplicat numai de personal medical specializat. În plus, are anumite contraindicații, deci este important să clarificați orice îndoieli cu specialistul.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Di Toro G, Rauso R. Skin Necrosis Following Adipocitolitic Solution Injections. Aesthet Surg J. 2016 Feb;36(2):NP74-6.
  • Amore R, Pinto H, Gritzalas K, Hernández C et al. Intralipotherapy, the State of the Art. Plast Reconstr Surg Glob Open. 2016 Oct 27;4(10):e1085.
  • Amore R, Amuso D, Leonardi V, Leva F et al. Evaluation of Safe and Effectiveness of an Injectable Solution Acid Deoxycholic Based for Reduction of Localized Adiposities. Plast Reconstr Surg Glob Open. 2018 Jun 11;6(6):e1794.
  • Mlosek RK, Skrzypek E, Migda B, Migda M et al. The efficacy of high-frequency ultrasound-guided injection lipolysis in reducing fat deposits located on the inside of the knees. J Ultrason. 2021;20(83):e273-e278.
  • Amore R, Sbarbati A, Amuso D, Leonardi V et al. Non-surgical treatment of lower eyelid fat pads with an injectable solution acid deoxycholic based. J Biol Regul Homeost Agents. 2019 Nov-Dec;33(6 Suppl. 2):109-114.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.