Ce este SculpSure și cum funcționează?
 

Ce este SculpSure și cum funcționează?

Fără anestezie sau aspirație, SculpSure este un tratament corporal care dizolvă grăsimile prin tehnologia laser.
Ce este SculpSure și cum funcționează?

Ultima actualizare: 19 iulie, 2022

Tratamentele estetice sunt actualizate constant pentru a oferi rezultate mai bune, fără ca pacientul să simtă durere sau să meargă în sala de operație. Acesta este cazul SculpSure, ce este o tehnică de conturare a corpului care dizolvă grăsimea, evitând liposucția.

Se aplică pe coapse, abdomen, spate, flancuri și sub bărbie. Rezultatele sunt evidente din a șasea săptămână. Pacientul își poate relua activitățile în mod normal.

Ce este SculpSure?

SculpSure este un sistem pentru conturarea corpului folosind energie laser cu diode. Tehnica este aprobată de Food and Drugs Administration (FDA). Scopul este de a reduce grăsimea pentru a o elimina prin sistemul limfatic.

Procedura este rapidă, fără anestezie și nu provoacă leziuni ale pielii. O centură cu laser încălzește și micșorează celulele adipoase. Temperatura atinsă de dispozitiv este adecvată pentru a topi grăsimea, fără a deteriora alte țesuturi.

În timpul procesului, sunt alternate efectele căldurii și ale frigului. Se estimează că, la o ședință, persoana pierde 1-3 centimetri de grăsime. Începând cu a șasea săptămână, rezultatele sunt vizibile.

Medic care explică ce este SculpSure

Beneficii obținute cu SculpSure

Există posibilitatea de a trata mai multe părți ale corpului într-o singură ședință. Nu este invaziv, nu lasă cicatrici, definește zona, nu provoacă disconfort și nu implică inactivitate ulterioară. Nu intrați în sala de operație.

SculpSure este creditat cu capacitatea de a întări pielea. Deși nu este o intervenție chirurgicală estetică, această lipoliză are efecte pozitive asupra calității vieții.

Potrivit unei lucrări publicate de Universitatea din Zaragoza, tehnicile de liposculptură devin din ce în ce mai puțin dureroase. Oferă rezultatele dorite și îmbunătățesc stima de sine.

Reacții adverse posibile

Deși este o metodă cu risc scăzut, efectele secundare nu sunt excluse:

  • Vânătăi sau pete: această reacție este prevenită prin evitarea consumului de alimente, alcool sau medicamente care reduc coagularea sângelui. Această măsură de precauție se ia cu o săptămână înainte de tratament și în primele zile de după ședință.
  • Arsuri solare: la expunerea zonei tratate. Evitați bronzarea cu o săptămână înainte și după procedură.
  • Umflături sau roșeață – furnicături: sunt efecte care dispar după câteva ore.
  • Noduli de grăsime: nu sunt atât de frecvenți și dispar prin masare de câteva ori pe zi.

Pregătirea pentru SculpSure

Principalul lucru înainte de a opta pentru acest tratament de ardere a grăsimilor este să informați medicul dacă suferiți de vreo boală luați un medicament. Tehnica este contraindicată în sarcină.

Este esențial să programați ședința cu o săptămână în avans, deoarece aceasta este perioada în care nu trebuie să consumați diluanți ai sângelui, analgezice sau alcool. Nu puteți face plajă.

În ce constă procedura de SculpSure și care este rezultatul?

Ședințele de SculpSure au loc într-un cabinet și nu durează mai mult de o jumătate de oră. Specialistul vă va cere să vă întindeți pe masă pentru a înfășura partea corpului cu centura laser. Această zonă este definită în funcție de necesități.

Primul lucru pe care îl simte pacientul este o atingere rece. Apoi, încetul cu încetul, zona în care va fi arsă grăsimea se încălzește. Există oameni care percep cu greu o ciupitură, în timp ce alții acuză un ușor disconfort. Senzația variază în funcție de toleranța la durere.

De obicei, sunt necesare trei sesiuni de o jumătate de oră. Durata de timp dintre ședințe este de 4 până la 6 săptămâni.

Diferența dintre CoolSculpting și SculpSure

SculpSure este adesea confundat cu CoolSculpting, deoarece au același obiectiv. Cel din urmă îngheață celulele adipoase prin criolipoliză sau răcire controlată. Ulterior, elimină deșeurile prin sistemul limfatic.

În plus, CoolSculpting poate provoca hiperplazie adipoasă paradoxală (HAP), ca reacție la frigul extrem în celule. Acest lucru nu este posibil în cazul tratamentului SculpSure.

Rezultate ulterioare

Dacă doriți rezultate de durată, este esențial să vă mențineți greutatea prin dietă și exerciții fizice. Celulele care nu mor pot crește în dimensiune. Compania Cynosure®, creatorul dispozitivului, estimează o reducere cu 24% a grăsimii în zona tratată la fiecare sesiune.

Cei care optează pentru liposucție non-invazivă trebuie să fie realiști. Tratamentul reduce grăsimile suplimentare, dar nu este indicat persoanelor cu obezitate. Este orientat către pacienții cu un indice de masă corporală mai mic sau egal cu 43.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.