Cea mai bună rețetă de lapte de tigru
 

Cea mai bună rețetă de lapte de tigru

Vă vom spune cum să pregătiți acasă un lapte de tigru rafinat, un preparat exotic cu anumite proprietăți și beneficii pentru organism.
Cea mai bună rețetă de lapte de tigru
Saúl Sánchez Arias

Scris și verificat de nutriționistul Saúl Sánchez Arias.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Această rețetă de lapte de tigru este un preparat de înaltă calitate care poate oferi organismului mulți nutrienți esențiali. Poate fi preparată cu ușurință acasă, cu doar câteva ingrediente.

Pentru a face acest lucru, vă explicăm toți pașii pe care trebuie să-i urmați pentru a obține un rezultat final de înaltă calitate, care poate fi inclus în contextul unei alimentații variate și echilibrate.

Rețetă de lapte de tigru

Includerea laptelui de tigru în contextul unei alimentații variate și echilibrate poate genera o serie de beneficii pentru sănătate. Acest fel de mâncare conține mai multe tipuri de nutrienți esențiali, cum ar fi proteinele.

Proteinele din laptele de tigru au o valoare biologică ridicată, deci au toți aminoacizii esențiali și un scor bun în ceea ce privește digestibilitatea.

Merluciu cu legume
Laptele de tigru include merluciu sau alt pește crud; prin urmare, nu este recomandat femeilor însărcinate.

Ingrediente

Dacă doriți să pregătiți o rețetă de lapte te tigru rafinată, veți avea nevoie de următoarele produse:

 • 100 grame de merluciu sau biban de mare
 • 100 mililitri de supă de pește
 • 150 mililitri de suc de lămâie
 • 50 grame de ceapă roșie
 • 1 crenguță de coriandru proaspăt
 • 10 grame de sare
 • 3 grame de piper negru proaspăt măcinat
 • 15 grame de țelină
 • Puțin ardei iute

Instrucțiuni pas cu pas

 1. În primul rând, stoarceți sucul de lămâie, strecurând rezultatul pentru a îndepărta eventualele semințe sau resturi de pulpă.
 2. Imediat după aceea, puneți-l în paharul blenderului împreună cu peștele și supa.
 3. Pentru a continua, curățați țelina, îndepărtând filamentele și tocați-o mărunt. 
 4. Faceți la fel și cu ceapa, în acest caz tăind-o julienne.
 5. Puneți restul ingredientelor în paharul blenderului: sare, piper, coriandru și puțină gheață.
 6. Porniți aparatul la putere maximă până când obțineți un rezultat omogen. Textura poate varia în funcție de gustul personal. Puteți adăuga mai multă supă, în funcție de textura dorită.
 7. Pentru a termina, adăugați puțin ardei iute pentru un gust ușor picant.
 8. Păstrați preparatul în frigider câteva ore înainte de consum, pentru a vă asigura că este foarte rece când îl savurați.

Beneficiile laptelui de tigru

Rețetă de lapte de tigru cu crochete

Laptele de tigru este o sursă de minerale de înaltă calitate, precum calciu sau magneziu. S-a demonstrat că acesta din urmă este strâns legat de fiziologia repausului. Ajută la îmbunătățirea calității somnului, promovând astfel procesele de recuperare și ajutând la realizarea unei situații echilibrate în mediul intern.

Pentru a încheia, trebuie să ne referim la conținutul de capsaicină al ardeiului iute. Acest element poate ajuta la activarea metabolismului, crescând ușor temperatura corpului. Cheltuiala energetică în repaus va fi crescută, ceea ce poate avea un impact pozitiv asupra pierderii în greutate. Acest lucru este dovedit de un studiu publicat în Jurnalul Internațional de Științe Alimentare și Nutriție.

Pregătiți această rețetă de lapte de tigru acasă!

După cum ați văzut, este foarte ușor să pregătiți acasă un lapte de tigru rafinat. Veți consuma vitamine și minerale, compuși de calitate care vor contribui la asigurarea unei bune funcționări a organismului. Desigur, trebuie inclus în contextul unei alimentații echilibrate și variate.

În cele din urmă, trebuie menționat faptul că acest preparat poate să nu fie potrivit pentru toată lumea. La urma urmei, este făcut din pește crud, deci are un anumit risc microbiologic. Nu este recomandat femeilor însărcinate.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Anton, S. D., Hida, A., Mankowski, R., Layne, A., Solberg, L. M., Mainous, A. G., & Buford, T. (2018). Nutrition and Exercise in Sarcopenia. Current protein & peptide science19(7), 649–667. https://doi.org/10.2174/1389203717666161227144349
 • Cao, Y., Zhen, S., Taylor, A. W., Appleton, S., Atlantis, E., & Shi, Z. (2018). Magnesium Intake and Sleep Disorder Symptoms: Findings from the Jiangsu Nutrition Study of Chinese Adults at Five-Year Follow-Up. Nutrients10(10), 1354. https://doi.org/10.3390/nu10101354
 • Varghese, S., Kubatka, P., Rodrigo, L., Gazdikova, K., Caprnda, M., Fedotova, J., Zulli, A., Kruzliak, P., & Büsselberg, D. (2017). Chili pepper as a body weight-loss food. International journal of food sciences and nutrition68(4), 392–401. https://doi.org/10.1080/09637486.2016.1258044

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.