Cea mai simplă rețetă de cremșnit sau Millefeuille
Cremșnitul sau prăjitura Millefeuille este un desert minunat pe care l-ai savurat probabil la zile de naștere sau ocazii speciale. Acesta combină arome excelente ce îți încântă simțurile strat cu strat. Atunci când se răcește și trage puțină umezeală din frigider, devine și mai delicioasă. Descoperă în cele ce urmează cea mai simplă rețetă de cremșnit sau Millefeuille!
Înainte să începem să-ți prezentăm rețeta, vom discuta puțin despre povestea din spatele acestui desert excepțional. Se crede că această rețetă aparține bucătăriei franțuzești. Însă prăjitura este des întâlnită și în țările din America de Sud.
Cremșnitul este compus din mai multe straturi suprapuse. Dar din ce sunt făcute acestea? Din aluat de patiserie tip foietaj.
Coapte dinainte, aceste foi formează structura deliciosului desert. Cu siguranță vei fi surprins/ă de cât de bun este acest desert! Însă nu uita să ai întotdeauna grijă de sănătatea ta. Deserturile trebuie consumate doar ocazional și în cantități moderate.
Cea mai simplă rețetă de cremșnit sau Millefeuille
Crema pentru foile de cremșnit
Ingrediente
- 2 căni de margarină nesărată (360 g)
- 6 ouă
- 1/2 cană de lapte (125 ml)
- 1 lingură de pisco (15 ml)
- 2 foi pătrate de aluat foietaj (300 g)
- 1 lingură de extract de vanilie (15 ml)
- 6 linguri de zahăr (90 g)
- 3 linguri de zahăr pudră (45 g)
- 3 linguri de amidon de porumb (45 g)
Îți recomandăm:
Mod de preparare
- Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să prepari crema pentru foile de cremșnit. Pentru a face asta, trebuie să amesteci amidonul de porumb cu puțin lapte. Lasă amestecul deoparte.
- Apoi, bate ouăle și margarina cu zahăr. Vei observa că amestecul va căpăta o textură spumoasă. Pune-l deoparte.
- Acum, amestecă restul de lapte cu pisco și extractul de vanilie și pune totul pe foc până dă în clocot.
- Oprește focul și adaugă treptat amestecul de ouă, margarină și zahăr, amestecând continuu cu un tel.
- Pune amestecul obținut pe foc mic și adaugă amidonul de porumb și laptele.
- Continuă să amesteci până când compoziția se îngroașă. Aceasta trebuie să fie fină și lipsită de cocoloașe.
- Acordă o atenție sporită consistenței amestecului. Este important să continui să amesteci cu telul pe măsură ce se răcește. În caz contrar, nu vei obține o consistență plăcută.
- Când crema pentru foile de cremșnit este gata, pune-o în frigider.
Straturile de foietaj
Încearcă și:
Mod de pregătire
- Taie foile de aluat în jumătate și pune deoparte restul pentru altă utilizare.
- Acoperă o tavă cu hârtie de copt și pune în ea foile de aluat tăiate.
- Apoi, asigură-te că foietajul nu se umflă, înțepându-l din loc în loc cu o furculiță pentru a rămâne perfect plat.
- Presară zahăr deasupra aluatului.
- Încinge cuptorul la 185°C (365°F) și coace foile de aluat timp de 15 minute.
- Apoi, scoate foile din cuptor și lasă-le la răcit pe un grătar.
- Scoate crema pentru cremșnit din frigider, bate-o puțin pentru a te asigura că are un conținut omogen și pune-o într-o pungă specială (poș).
- Asamblează prăjitura. Mai întâi, pune un strat de foi, apoi cremă. Apoi, pune alte foi și pudrează-le cu zahăr.
- Repetă procedura până termini toate foile.
- La final, pudrează cremșnitul cu zahăr.
- Nu uita să depozitezi prăjitura în frigider după preparare.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.