7 cele mai bune destinații pentru a sărbători absolvirea
 

7 cele mai bune destinații pentru a sărbători absolvirea

Nimic nu este mai distractiv decât sărbătorirea absolvirii printr-o călătorie. Există mii de orașe minunate!
7 cele mai bune destinații pentru a sărbători absolvirea

Ultima actualizare: 27 mai, 2022

Atingerea unui obiectiv academic este printre cele mai memorabile momente din viața unei persoane. Desigur, o astfel de ocazie specială nu poate trece fără a sărbători. Mulți se întreabă dacă să aleagă o petrecere sau o excursie. Descoperiți cele mai bune destinații pentru a sărbători absolvirea!

Decizia depinde de gustul fiecăruia. Ambele opțiuni au argumente pro și contra. O petrecere este foarte distractivă, dar se termină în doar câteva ore. O plimbare turistică este mai lungă și vă va permite să vedeți locuri incredibile.

Avantajele alegerii unei călătorii pentru a celebra absolvirea

Lista beneficiilor unei călătorii este enormă. Vă prezentăm câteva dintre ele:

 • Este un mod special de a închide un capitol.
 • Împărtășești momente cu familia sau prietenii.
 • Eliberezi emoții negative, epuizare, griji.
 • Este un mod de reîncărcare a energiei pentru ceea ce va urma.
 • Este o mare oportunitate de a descoperi lucruri și locuri noi.
 • Contactul cu diferite culturi ne îmbogățește în toate modurile.
 • Puteți întâlni oameni noi și oportunități de muncă.

Cele mai bune destinații pentru a sărbători absolvirea

Lumea este plină de locuri magice, ciudate, rurale și moderne. Există mii de orașe care merită vizitate pentru peisajele sau arhitectura lor, dar și pentru căldura oamenilor. Vă oferim câteva opțiuni.

1. Venezuela

Venezuela este o țară privilegiată. Dacă slăbiciunea voastră este marea, Insula Margarita este o destinație excelentă. Castelele, templele și apele sale cristaline impresionează. Este perfectă pentru practicarea sporturilor nautice, precum kitesurfing și windsurfing. Alte locuri ideale sunt plajele din El Agua, Zaragoza și insula Coche.

Dacă sunteți în căutarea unei adevărate aventuri, Parcul Național Canaima vă va lăsa fără cuvinte. Printre munții săi se află Cascada Angel, cea mai înaltă cascadă din lume, care măsoară 979 m.

În Mérida, unul dintre statele andine, există parcuri istorice, tematice și coloniale care merită vizitate, precum următoarele:

 • Los Aleros: inspirat din anii 1930, cu ghizi turistici adolescenți.
 • La Venezuela de Antier: unul dintre cele mai extinse. Rescrie anii dictaturii din 1920 și cucerește cu mâncarea tipică tuturor statelor venezuelene.
 • Sueños del Abuelo: are case în miniatură, temple, magazine, mobilier tradițional, etc. Este magic!
Destinații pentru a sărbători absolvirea

2. Columbia

Această națiune produce cea mai bună cafea din lume. Axa Cafelei este un traseu economic, unde se remarcă Parcul Național al Cafelei.

San Andrés se numără printre destinațiile preferate ale tinerilor, care se întâlnesc cu tovarășii lor pentru o excursie pe această insulă paradisiacă, unde se pot bucura de o mare extraordinară cu șapte culori. Există hoteluri, un acvariu și activități create pentru absolvenți.

Cartagena, fiind unul dintre cele mai vechi orașe din Columbia, se distinge prin istoria sa. Vizitatorii sunt încântați de centrul turistic al coastei, de zonele sale moderne și de zonele coloniale tipice. Orașul cu ziduri are curți pline de flori, balcoane și acoperișuri cu gresie.

3. Mexic

Cancun este un oraș cu plaje frumoase cu valuri mici, centre turistice, viață de noapte și distracție. Biletele și pachetele turistice tind să fie foarte accesibile datorită popularității lor.

Tulum este o altă destinație excelentă pentru turiștii străini grație plajelor sale turcoaz și atmosferei boeme. Ca să nu mai vorbim de Cozumel, o insulă din Riviera Maya, care are o plajă numită El Cielo, ale cărei ape albastre vă permit să vedeți stelele de mare de aproape.

Mexico City trebuie să fie și el pe lista de destinații pentru a sărbători absolvirea. Este interesant să te plimbi prin casa lui Frida Kahlo, să urci piramidele Teotihuacán, să te plimbi cu baloane sau să vizitezi zone emblematice precum Polanco și La Roma.

Orașele magice, cu o mare valoare culturală și istorică, sunt o alegere foarte bună pentru a sărbători absolvirea.

4. Republica Dominicană

Mediul tropical din Punta Cana vă va face să scăpați de stresul academic și presiunea pe care o trăim cu toții în acea treaptă finală. Excursiile sunt excelente, la fel și mâncarea, petrecerile și hotelurile.

5. Peru

Impresionant! La fel și Machu Picchu și ruinele Inca din Lima, capitala statului. Acolo puteți gusta deserturi precum înghețată, mâncăruri tradiționale și chiar și cele mai rafinate meniuri.

6. Statele Unite

Parcurile tematice din Orlando sunt de renume mondial. În general, acestea sunt asociate cu copiii, dar realitatea este că sunt făcute pentru oricine, indiferent de vârstă:

 • Magic Kingdom: vă va umple de nostalgie.
 • Epcot: veți face o călătorie prin lume.
 • Animal Kingdom: pentru cei cu pasiune pentru sălbăticie.
 • Hollywood: un loc perfect pentru cinefilii.
 • Walt Disney World: pentru a retrăi copilăria.
 • Studiourile universale: cu jocuri inspirate din diferite filme.

New York este o metropolă plină de modernitate, cu zone interminabile de descoperit. Statuia Libertății, Central Park și Times Square sunt exemple recomandate. Alte obiective sunt stadioanele de baseball și restaurantele.

Puteți vizita și Los Angeles (California), unde există un pic din toate. Există Venice Beach și Santa Monica. Fanii sportului vor fi încântați de Angel Stadium sau Dodgers Stadium. Cei care se bucură de atmosfera culturală vor adora plimbările prin Muzeul de Istorie Naturală sau Brea Tar Pits.

Imagine din New York

7. Indonezia

O aventură în Bali este o experiență luxoasă, dar vestea bună este că prețurile nu sunt atât de mari. Există stațiuni ieftine, cu cursuri de yoga și bucătărie rafinată. Este un loc exotic cu câmpuri de orez, vegetație impresionantă, păduri pline de maimuțe și jungle.

Idei pentru alegerea unei destinații pentru a sărbători absolvirea

Există mii de locuri în care ați putea merge. Urmați aceste sfaturi pentru a face decizia mai ușoară:

 • Analizați ce doriți și în ce destinație doriți să călătoriți.
 • Luați în considerare avantajele și dezavantajele acelui loc.
 • Fiți realiști cu bugetul disponibil. Dacă aveți bani puțini, nu riscați să mergeți în orașe foarte scumpe.
 • În cazul în care există o persoană care suferă de vreo boală, excludeți locurile izolate fără asistență medicală în apropiere.

Sfaturi importante pentru organizarea călătoriei

După ce ați ales o destinație pentru a sărbători absolvirea, este important să luați în considerare aceste sugestii.

Alegeți un lider

Când călătoriți într-un grup, alegerea unui lider vă va scuti de o mulțime de dureri de cap. Această persoană va fi figura responsabilă, va fi însărcinată să caute informații, să cumpere bilete, să facă rezervări și să asigure fiecare detaliu.

Planificați și organizați!

De cele mai multe ori, lucrurile improvizate nu merg bine. Prin urmare, este esențial să căutați în avans toate opțiunile de destinație, cazare și transport. Faceți rezervări pentru activitățile pe care doriți să le faceți și pentru restaurante. Specificați aceste aspecte cu o lună sau două înainte de călătorie.

Stabiliți data

Din primul moment, trebuie să stabiliți data de începere și de terminare a călătoriei pentru a celebra absolvirea. Luați în considerare faptul că, în afara sezonului, cheltuielile tind să fie mai mici și aglomerația mai puțină.

Luați bani în plus

Viața este imprevizibilă. Din acest motiv, putem să suferim un accident. Luați cu voi suficienți bani suplimentari pentru a acoperi orice situație neprevăzută sau, mai bine, încheiați o asigurare de călătorie.

Bucurați-vă de experiența sărbătoririi absolvirii!

Trăiți aventura viselor voastre, exprimați-vă emoțiile și profitați la maxim de această ocazie de a sărbători un triumf. Faceți toate acestea în compania celor care au fost alături de voi în acești ani de formare, fie că este vorba de familie sau de colegii de clasă.

Apropo, nu excludeți ecoturismul. Un camping în spații naturale este excelent. De asemenea, gândiți-vă la o croazieră pe Marea Caraibelor. Gata pentru o aventură de neuitat?!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Propin E, Sánchez A. Tipología de los destinos turísticos preferenciales en México. España: Universidad de Murcia; 2007.
 • Voronkova L. Tendencias del turismo en América Latina. Rusia: Universidad Estatal Lomonósov; 2019.
 • Nowicka P. Vacaciones en el paraíso. 1. ° ed. España: Intermón Oxfam; 2008.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.