Colită ulceroasă – remedii preparate acasă

· 16 octombrie 2015
Apa de orez poate reduce simptomele produse de o colită ulceroasă. Adăugați o cană cu apă în acest amestec, strecurați-o și apoi mâncați cu o lingură.

Când vorbim despre colită ne referim la probleme gastrointestinale care, de regulă, afectează colonul. Acesta se inflamează dintr-un motiv sau altul, fie din cauza unor bacterii, viruși, ciuperci, chiar și motive emoționale, fie din alte cauze. Aceste probleme vor afecta direct sau indirect și sănătatea altor organe.

Când oamenii suferă de colită, de obicei, apar următoarele simptome:

 • durere abdominală
 • constipație
 • diaree
 • vomă
 • balonare

Există foarte multe remedii eficiente pentru această afecțiune care, desigur, ușurează simptomatologia. În cele ce urmează, vrem să vă prezentăm câteva sugestii importante pentru un tratament de colită ulceroasă. Prin acestea vrem să prevenim orice complicații pot apărea atunci când suferiți de această boală.

Adoptați o dietă sănătoasă pentru a preveni o colită

Cea mai importantă sugestie este încercați să mâncați o cantitate mare de alimente proaspete pe bază de fibre naturale. Acestea aduc organismului aportul necesar de nutrienți, fără a supraîncărca sistemul digestiv și fără a-l irita.

Fibre pentru colită

Un alt lucru important este evitarea alimentelor condimentate, a alcoolului și a consumului excesiv de cafea.

Consumați gumă mentolată

Guma mentolată contribuie la îmbunătățirea funcționării sistemului digestiv deoarece glandele salivare produc mai multă salivă, ajutând astfel digestia. În plus, această activitate calmează și sistemul nervos.

Beți ceai de ghimbir

Beneficii ceai de ghimbir colită

Ceaiul de ghimbir este recomandat în caz de colită ulceroasă deoarece reduce balonarea abdominală, tratează diareea și durerea asociată cu această afecțiune.

Luați suplimente cu orz

Această plantă este benefică în vindecarea problemelor intestinale. Totodată este și o sursă de vitamine și minerale care previn apariția simptomelor de colită.

Remedii preparate acasă pentru colită

Colită

 

 • Unul dintre cele mai simple și mai eficiente remedii preparate acasă este consumul unui pahar cu apă în amestec cu două lingurițe de oțet de mere și miere, chiar înainte de fiecare masă. Acest preparat trebuie luat de trei ori pe zi.
 • Un alt remediu pentru colită este o cană cu apă fiartă cu rădăcină de nalbă, doar un vârf de cuțit. Lăsați să fiarbă timp de cinci minute, apoi să se infuzeze și strecurați. Vă recomandăm să beți o cană pe zi, timp de câteva săptămâni. Nu contează în ce moment al zilei beți acest ceai.
 • Faceți un smoothie dintr-un pahar cu apă minerală, un măr, un morcov, un castravete și o sfeclă. Consumați câte o cană dimineața și după-amiaza, timp de câteva săptămâni.
 • Puneți una sau două linguri cu semințe de in într-o cană cu apă și lăsați-le să se înmoaie o zi întreagă. Amestecați-le bine și beți apa, de preferat, pe stomacul gol.
 • Apa de orez este un alt remediu indicat pentru ușurarea simptomelor de colită. Trebuie doar să fierbeți o cană cu orez și trei căni cu apă, timp de douăzeci de minute. După ce le-ați lăsat puțin să se răcească, strecurați și beți apa.
 • Ceaiul de mușețel contribuie la reducerea inflamării colonului. Puteți să beți de mai multe ori pe zi.
 • Și aloe vera este un remediu excelent pentru această boală. Puteți să o creșteți acasă sau o puteți găsi în magazinele naturiste. Gelul acestei plante ajută la repararea mucoasei colonului și a tractului digestiv în general.
 • Persoanelor care suferă de colită, sau care sunt predispuse la această boală, le recomandăm consumul de mere și papaya, deoarece aceste două fructe au proprietăți benefice în acest caz.