Combate alopecia cu un smoothie delicios - Doza de Sănătate
 

Combate alopecia cu un smoothie delicios

Datorită vitaminelor și substanțelor nutritive pe care le conțin, ingredientele naturale folosite în prepararea următorului smoothie te ajută să combați alopecia pe plan intern.
Combate alopecia cu un smoothie delicios
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 12 februarie, 2019

Odată cu trecerea anotimpurilor, în special de la vară la toamnă și de la iarnă la primăvară, mulți bărbați și femei suferă de alopecie. Alopecia, ce presupune căderea temporară a părului, poate fi neplăcută. Vestea bună este că există modalități naturale de a combate alopecia, ce presupun aprovizionarea organismului cu toate substanțele nutritive necesare pentru a avea un păr mai des și sănătos.

În articolul de azi îți prezentăm un smoothie delicios și sănătos, care reprezintă o modalitate excelentă de a combate alopecia.

O alimentație sănătoasă înainte de toate

Combate alopecia cu un smoothie de fructe

Alopecia poate fi cauzată de mai mulți factori, inclusiv de tulburările endocrine și carențele nutriționale. Atât tulburările hormonale, cât și carențele de vitamine și minerale pot provoca căderea părului. Dacă începem să consumăm alimente adecvate, această problemă estetică poate fi remediată.

Mai jos am elaborat o listă de alimente cu proprietăți medicinale, care îți aprovizionează organismul cu tot ceea ce are nevoie, fără a trebui să apelezi la medicamente sau suplimente.

Smoothie-urile reprezintă o modalitate simplă și convenabilă pentru a consuma alimentele sănătoase. Așadar, ca să previi și să combați alopecia și să ai un păr sănătos, te sfătuim să consumi zilnic un smoothie preparat din oricare dintre aceste ingrediente: 

Combate alopecia cu aceste ingrediente:

Iată câteva ingrediente pe care le poți folosi pentru a prepara un smoothie care combate alopecia:

Spanacul

Toate legumele cu frunze verzi sunt benefice pentru sănătatea părului, deoarece ne oferă vitaminele A și C. Aceste substanțe susțin hidratarea naturală a podoabei capilare.

Mai mult, legumele cu frunze verzi aprovizionează organismul cu fier, ele fiind bogate în acest nutrient. Printre altele, carențele de fier reprezintă una dintre principalele cauze ale alopeciei.

Căpșunele

Căpșunele sunt bogate în acid folic, vitaminele B6 și B7 și silicon (un mineral esențial pentru podoaba capilară). Aceste substanțe ne ajută să avem un păr neted și lucios, combat mătreața și alte probleme ale scalpului.

Ovăzul

Toate cerealele integrale sunt esențiale pentru a avea un păr sănătos și frumos. Ovăzul conține complexul vitaminelor B, care stimulează creșterea părului și previne alopecia, susținând firele groase și puternice.

Portocalele

Combate alopecia cu un smoothie de căpșuni

Asemenea celorlalte fructe citrice, portocalele oferă o cantitate semnificativă de vitamina C, care stimulează formarea colagenului, ceea ce este esențial pentru un păr sănătos. În plus, acest fruct te ajută să ai o podoabă capilară puternică și în același timp, fină la atingere.

Nucile

Fructele uscate sunt bogate în minerale esențiale pentru sănătatea podoabei capilare. Nucile reprezintă un remediu ideal împotriva părului fragil, oferindu-i acestuia suficientă elasticitate. Astfel, nucile sunt foarte utile pentru a combate alopecia.

Uleiul de in

Uleiul extras din semințele de in este bogat în acizi grași esențiali, care stimulează creșterea la nivelul foliculilor de păr și ne ajută să avem o podoabă capilară bine hidratată. Acest ingredient este esențial dacă ai probleme ca părul uscat și vârfurile despicate.

Drojdia de bere

Drojdia de bere este un supliment ideal pentru păr, piele și unghii. Multe persoane o consumă pentru a preveni alopecia datorită conținutului său de vitamine și minerale.

Maca

Și această legumă rădăcinoasă originară din Peru este benefică pentru părul nostru, aprovizionându-l cu multe vitamine și minerale (în special fier). În plus, maca este excelentă pentru reglarea nivelurilor de hormoni atât în cazul femeilor, cât și al bărbaților. Nu în ultimul rând, maca nu produce efecte secundare nedorite.

Cantitățile necesare

Ca să prepari acest smoothie, ai nevoie de următoarele cantități de ingrediente:

 • O mână de spanac fraged
 • 5 căpșuni coapte (de preferință ecologice)
 • 10 g de fulgi de ovăz
 • Un pahar de suc de portocale proaspăt stors (200 ml)
 • 15 g de semințe de in
 • 4 nuci crude și nesărate
 • 10 g de drojdie de bere
 • O linguriță de pudră de maca (5 g)

Mod de preparare

 • Mai întâi, stoarce sucul unei portocale.
 • Procesează sucul de portocale împreună cu restul ingredientelor într-un blender pentru cel puțin un minut, până când obții o textură cremoasă și omogenă.
 • Pentru cele mai bune rezultate, este indicat să consumi băutura obținută în fiecare dimineață, pe stomacul gol.
 • Te sfătuim să consumi smoothie-ul imediat după preparare.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.