Regenerarea părului cu 10 uleiuri naturale

24 Aprilie, 2019
Fructul de avocado poate stopa căderea părului, remediind degradarea și stimulând creșterea sa. Ca să obții aceste beneficii, poți utiliza ulei de avocado sau poți aplica pulpa fructului direct pe păr.

Regenerarea părului reprezintă o problemă care ne preocupă pe majoritatea dintre noi. În fond, această componentă joacă un rol fundamental în ce privește imaginea de sine și frumusețea noastră.

Pentru a avea un păr lung și sănătos, este esențial să-l îngrijim adecvat în fiecare zi, Astfel, vom putea să eliminăm toate impuritățile care îl pot afecta de-a lungul timpului.

Din fericire, în zilele noastre avem la dispoziție diverse metode pentru a stimula regenerarea părului și a remedia problemele asociate căderii acestuia.

Tratamentele menite să încetinească căderea podoabei capilare și să stimuleze creșterea firelor de păr necesită multă răbdare și consecvență. Acest lucru este în special valabil dacă optăm pentru tratamente naturiste, cele mai utile fiind uleiurile naturale care susțin sănătatea părului.

Citește în continuare și ia aminte!

10 uleiuri naturale care susțin regenerarea părului

Uleiul de ricin

Timp de foarte mulți ani uleiul de ricin a fost utilizat pentru detoxifierea și curățarea organismului. Când vine vorba de frumusețe, acest produs este celebru pentru abilitatea sa de a hidrata părul și stimula creșterea naturală a acestuia.

Citește și:

8 motive pentru care ai unghiile fragile

Folosește ulei de ricin pentru a preveni chelirea și a-ți menține scalpul sănătos.

Uleiul de rozmarin

Regenerarea părului cu ulei de rozmarin

Rozmarinul și uleiul esențial obținut din această plantă aromatică sunt ingrediente utilizate frecvent în industria cosmetică pentru a îmbunătăți sănătatea părului.

Uleiul de rozmarin fortifică rădăcinile firelor , îmbunătățește circulația sanguină la nivelul scalpului și stimulează regenerarea podoabei capilare. Pentru a obține toate aceste beneficii, nu trebuie decât să adaugi câteva picături de ulei esențial de rozmarin șamponului tău obișnuit.

Uleiul de argan

Acest ulei folosit pentru prima dată în Maroc a devenit foarte popular în ultimii ani. În prezent, este considerat a fi un produs excelent pentru îngrijirea părului. Aplicat în mod regulat, uleiul de argan repară firele de păr și previne căderea acestora.

Uleiul de avocado

Ulei din sâmburi de avocado

Uleiul de avocado are un conținut semnificativ de grăsimi mononesaturate și vitamina E. Acestea hrănesc și fortifică părul, prevenind căderea sa, reparându-l și stimulându-i creșterea.

Acest produs este inclus ca ingredient în numeroase produse pentru îngrijirea părului disponibile în comerț. Poți obține însă aceleași beneficii dacă folosești uleiul de avocado în forma sa naturală.

Uleiul de levănțică

Uleiul de levănțică are o aromă minunată și poate oferi părului tău forță și vitalitate. Acest ulei stimulează creșterea naturală și încetinește căderea părului.

Uleiul de in

Poți profita de beneficiile uleiului de in fie consumând acest produs împreună cu diverse preparate, fie aplicându-l direct pe firele de păr.

Uleiul de in conține acizi grași omega-3 care fortifică și repară părul, stimulându-i creșterea. Mai mult, hidratează părul și-l face mai lucios.

Uleiul de măsline

Uleiul de măsline conține grăsimi mononesaturate utile pentru fortificarea părului, a pielii și a unghiilor. Acest produs conține și vitamina E, ce hrănește părul, reduce căderea acestuia și stimulează creșterea sa naturală.

Uleiul de nucă de cocos

Ulei de cocos

Pe lângă faptul că oferă diverse beneficii pentru sănătate, uleiul de cocos este foarte util pentru a revitaliza și fortifica părul. Acesta conține grăsimi sănătoase care facilitează regenerarea părului, dar și vitamina E, ce hrănește și hidratează podoaba capilară și susține creșterea firelor.

Uleiul esențial de cimbru

Uleiul esențial de cimbru este un alt produs ce oferă nutrienți importanți de care părul are nevoie, reparând podoaba capilară și susținând creșterea sănătoasă a acesteia. Aplicat în mod regulat, uleiul esențial de cimbru previne apariția mătreții și îngroașă firele de păr, prevenind astfel chelirea.

Uleiul de jojoba

Acest ulei facilitează eliminarea uleiului produs în exces de către scalp și a oricăror alte impurități care pot înfunda foliculii de păr.

Nu uita să citești:

Părul grizonat timpuriu – 6 remedii naturiste

Uleiul de jojoba este inclus frecvent în diverse produse cosmetice pentru îngrijirea pielii și a podoabei capilare. Aplicându-l pe rădăcinile firelor, vei contribui la regenerarea părului și la fortificarea acestuia.

Un tratament cu uleiuri pentru a stimula regenerarea părului

Uleiuri bune pentru păr

Deși fiecare dintre uleiurile prezentate anterior poate stimula regenerarea părului pe cont propriu, o modalitate interesantă de a le amplifica beneficiile este să le combini! Nu ezita să prepari următorul tratament:

Ingrediente

  • 1/2 cană (120 ml) de ulei de ricin
  • 2 lingurițe (10 ml) de ulei de avocado
  • 1 linguriță (5 ml) de ulei de rozmarin
  • 1 linguriță (5 ml) de ulei de levănțică

Indicații

Amestecă toate ingredientele menționate într-un castron de sticlă.

Udă-ți părul și aplică tratamentul pe tot scalpul, folosind mișcări de masaj circular.

Lasă amestecul să acționeze timp de o oră, apoi clătește-te.