Combaterea varicelor cu suc de sfeclă și pătrunjel - Doza de Sănătate
 

Combaterea varicelor cu suc de sfeclă și pătrunjel

Dacă bei acest suc, faci mișcare și mănânci sănătos, îți îmbunătățești circulația, sprijini întoarcerea venoasă și combați varicele. 
Combaterea varicelor cu suc de sfeclă și pătrunjel
Abel Verdejo

Scris și verificat de fizioterapeutul Abel Verdejo.

Ultima actualizare: 01 martie, 2022

Când vine vorba de combaterea varicelor, știm cu toții că nu există remedii miraculoase. Cu toate acestea, poți preveni apariția lor și a trombozei venoase profunde, de exemplu, prin adoptarea unei alimentații sănătoase și practicarea exercițiilor fizice.

Dacă în cazul tău varicele sunt într-un stadiu avansat, nu ezita să mergi la medic pentru un consult. Din fericire, shake-ul cu sfeclă și pătrunjel ajută la tratarea tuturor cazurilor de varice, de la venele în pânză de păianjen până la venele varicoase cele mai pronunțate.

Beneficiile băuturii prezentate mai jos sunt uimitoare și indubitabile. De exemplu, acest shake îmbunătățește circulația de la nivelul picioarelor și întoarcerea venoasă. Îți explicăm mai multe în cele ce urmează.

Sfecla și pătrunjelul îmbunătățesc circulația

Varicele apar în principal ca urmare a unei combinații subtile dintre structura genetică și stilul nostru de viață. Din fericire, există multe modalități de a le combate sau de a preveni dezvoltarea lor.

Dacă, de pildă, mama ta a avut sau are varice, este esențial să iei acest factor în considerare pentru a preveni apariția lor. Există multe obiceiuri utile, cum ar fi să eviți să petreci prea mult timp în picioare și să adopți o dietă bogată în antioxidanți, apă, legume și fructe proaspete.

Există două alimente pe care este recomandat să le adaugi în dietă: sfecla și pătrunjelul. Aceste legume îți oferă beneficii simple și rapide de care te poți bucura prin prepararea unui suc natural gustos și sănătos.

Sfecla ajută la combaterea varicelor

Sfecla îngrijește vasele sanguine

Dacă îți simți picioarele obosite, grele și umflate de câteva zile, acest shake cu sfeclă și pătrunjel este soluția pe care o căutai.

 • Sucul de sfeclă este bogat în nitrați, care îmbunătățesc circulația sanguină.
 • Nitrații din sfeclă deschid vasele sanguine, permițând trecerea oxigenului, fapt care scade tensiunea arterială. Acest efect se datorează în mod deosebit monoxidului de azot.
 • În plus, sfecla conține betalaină, un antioxidant puternic cu proprietăți antiinflamatoare, care acționează ca un fungicid și detoxifică organismul.
 • Totodată, sfecla îngrijește ficatul, sprijinind funcțiile sale fundamentale, cum ar fi curățarea sângelui și sintetizarea anumitor hormoni.
 • Să nu uităm că magneziul prezent în sfeclă îmbunătățește circulația și optimizează întoarcerea venoasă.

Pătrunjelul: un antiinflamator puternic

Pătrunjelul conține două elemente puternice care ajută la combaterea varicelor: luteolină și vitamina C.

 • Aceste două componente au proprietăți antiinflamatoare care reduc tromboza. În plus, dacă sunt consumate în mod regulat, luteolina și vitamina C combat umflăturile și senzația de greutate din picioare.
 • Pătrunjelul are un „arsenal” întreg de antioxidanți care purifică sângele și îmbunătățește circulația, ajutând și la obținerea unei întoarceri venoase corecte.
 • În plus, pătrunjelul este bogat în potasiu, un mineral esențial care reglează tensiunea arterială, putând combate chiar și hipertensiunea.

Cum se prepară acest shake de sfeclă și pătrunjel pentru combaterea varicelor

Sucul de sfeclă ajută la combaterea varicelor

Ingrediente

 • 1 sfeclă
 • 1 linguriță de pătrunjel (5 g)
 • Zeama unei jumătăți de lămâie
 • 1 pahar de apă (200 ml)

Mod de preparare

 • Alege o sfeclă de dimensiuni medii care nu este foarte coaptă. Cea mai bună modalitate de a te bucura de beneficiile acestei legume este să o consumi în stare crudă. Trebuie să o speli bine, să o cureți și să o tai în patru.
 • Spală bine frunzele de pătrunjel. Deși pătrunjelul are un gust puternic, merită să îl adaugi în această băutură naturală pentru a contribui la combaterea varicelor.
 • Adaugă în blender cele patru ingrediente enumerate mai sus.
 • Procesează-le bine până obții un suc omogen, fără cocoloașe.

Îți recomandăm să bei acest shake în fiecare dimineață, de trei ori pe săptămână. Acesta îți îmbunătățește circulația și rezistența. În plus, cu ajutorul său vei obține o doză în plus de energie care te va ajuta la desfășurarea activităților zilnice.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.