Cum arată un hamburger de la McDonald's după 5 ani

08 Februarie, 2019
Unica schimbare care s-a putut observa pe hamburger după cinci a fost duritatea acestuia. Niciunul nu prezenta semne că ar fi stricate.

În iulie 2009, directorul ziarului american „Elkhart Truth”, Marshall V. King, a efectuat un experiment care a constat în depozitarea unui hamburger de la McDonald’s în biroul său timp de 5 ani. S-a gândit că la sfârșitul acestui interval va fi alterat. De fapt, hamburgerul nu era nici stricat, nici mucegăit și nu prezenta semne de descompunere. 

Marshall a descris respectivul hamburger de la McDonald’s în felul următor: „Un puc de hochei mirosind ușor a carne de vită și pâine veche.” Experimentul a devenit în scurt timp foarte cunoscut, după ce autorul său a postat povestea pe contul său de Twitter.

Hamburger de la Mcdonald's care nu se strică

Un hamburger de la McDonald’s nu pare stricat după mulți ani – ce spune compania?

Compania McDonald’s a făcut o declarație publică în care a explicat că hamburgerii lor sunt de calitate superioară. Reprezentanții au afirmat că în cazul în care sunt depozitați în condiții optime, un hamburger de la McDonald’s poate fi conservat pentru o perioadă lungă de timp. Pe de altă parte, dacă sunt ținuți la umezeală, încep în scurt timp să se descompună.

Află mai multe! Citește și:

6 obiceiuri la fel de nocive ca fumatul

„Burgerul bionic”

Recent, o poveste asemănătoare a făcut înconjurul site-urilor de socializare. A fost publicat un filmuleț intitulat „burgerul bionic” care prezintă un alt experiment realizat de Len Foley. Acesta a colecționat hamburgeri de la McDonald’s timp de 19 ani. Rezultatele au fost aceleași ca și în cazul lui Marshall. „Burgerul bionic” arăta de parcă a fost cumpărat cu o zi înainte.

Un medic nutriționist s-a interesat în privința acestui subiect și a descoperit că burgerii care au fost păstrați în condiții favorabile nu s-au stricat, dar s-au uscat și au căpătat un miros neplăcut.

Te-ar putea interesa și:

Cele mai dăunătoare alimente pentru sănătate

Mai mult, fotograful newyorkez Sally Davies a fotografiat un hamburger de la McDonald’s timp de 145 de zile. Și imaginile lui arată că produsul nu prezenta semne de mucegai. La finalul experimentului, femeia a declarat: „Singura schimbare pe care o observ este că a devenit tare ca piatra.”

Specialiștii din cadrul Agenției pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite au descoperit că hamburgerii de la McDonald’s conțin cloroform, lactilat de sodiu și alte substanțe chimice. Toate aceste substanțe nu se găsesc în alte produse similare. Ele contribuie la menținerea lor în stare bună pentru o perioadă atât de lungă.

Există multe controverse și opinii negative în ceea ce privește alimentele din lanțurile de restaurante de tip fast food. Depinde de persoană dacă decide să le consume produsele. Cu toate acestea, este recomandabil să eviți aceste alimente și să optezi mai bine să gătești acasă o masă sănătoasă.

  • Radke, Amanda.  “Jamie Oliver Says McDonald’s Burgers Unfit for Human Consumption.”Beef Magazine.  11 August 2013.
  • Sanburn, Josh.  “McDonald’s Drops ‘Pink Slime’ From Hamburger Meat.” Time.  1 February 2012.