Cum arată un hamburger de la McDonald’s după 5 ani

· 7 februarie 2016

În iulie 2009, directorul ziarului american Elkhart Truth, Marshall V. King, a realizat un experiment care a constat în depozitarea unui hamburger de la McDonald’s în biroul său timp de 5 ani. S-a gândit că la sfârșitul acestui interval va fi alterat, dar, în realitate, nu era nici stricat, nici mucegăit și nu prezenta semne de descompunere. 

Marshall a descris burgerul în felul următor: „Un puc de hochei mirosind ușor a carne de vită și pâine veche.” Experimentul a devenit în scurt timp foarte cunoscut, după ce autorul său a postat povestea pe contul său de Twitter.

Un hamburger vechi de 5 ani arată încă foarte bine

Compania McDonald’s a făcut o declarație publică în care a explicat că hamburgerii lor sunt de calitate superioară, iar dacă sunt depozitați în condiții optime, pot fi conservați pentru o perioadă lungă de timp. Pe de altă parte, dacă sunt ținuți la umezeală, încep în scurt timp să se descompună.

Recent, o poveste asemănătoare a făcut înconjurul site-urilor de socializare: a fost publicat un filmuleț intitulat „burgerul bionic” care prezintă un  alt experiment realizat de Len Foley, un bărbat care a „colecționat” hamburgeri de la McDonald’s timp de 19 ani. Rezultatele au fost aceleași ca și în cazul lui Marshall: burgerul bionic arăta de parcă a fost cumpărat cu o zi înainte.

Un medic nutriționist s-a interesat în privința acestui subiect și a descoperit că burgerii care au fost păstrați în condiții favorabile nu s-au stricat, dar s-au uscat și au căpătat un miros neplăcut.

Mai mult, fotograful newyorkez Sally Davies a fotografiat un hamburger de la McDonald’s timp de 145 de zile, iar imaginile arată că produsul nu prezenta semne de mucegai sau alterare. La finalul experimentului, femeia a declarat: „Singura schimbare pe care o observ este că a devenit tare ca piatra.”

Specialiștii din cadrul Agenției pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite au descoperit că hamburgerii de la McDonald’s conțin cloroform, lactilat de sodiu și alte substanțe chimice care nu se găsesc în alte produse similare și care îi mențin în stare bună pentru o perioadă atât de mare de timp.