Pielea de la axilă - cum o albești ușor - Doza de Sănătate
 

Pielea de la axilă - cum o albești ușor

Următoarele tratamente naturiste pentru a albi pielea de la axilă te vor ajuta să îți sporești încrederea în tine atunci când îți ridici brațele. Nu ezita să le aplici!
Pielea de la axilă - cum o albești ușor

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Puține lucruri sunt mai neplăcute decât atunci când pielea de la axilă este închisă la culoare, în special dacă vrem să purtăm bluze fără mâneci. Culoarea axilelor se poate închide din diverse motive, dar vestea bună este că avem la dispoziție diverse tratamente pentru a albi tegumentul din această regiune în mod natural.

Ce trebuie să știi despre pielea de la axilă?

Pielea de la axilă se poate închide la culoare din diverse motive. Printre cauzele posibile se numără igiena deficitară, transpirația în exces, frecarea cauzată de haine, purtarea unor bluze prea strâmte, epilarea sau utilizarea anumitor creme depilatoare, deodorantele cu alcool sau existența unei predispoziții genetice.

Chiar și expunerea excesivă la soare, hormonii și deshidratarea pot determina pielea de la axilă să se închidă la culoare. Un fapt este cert: este stânjenitor să trăiești cu această problemă, în special dacă urmează să mergi la o petrecere sau la un alt eveniment social.

Pielea de la axilă poate fi albită cu diverse remedii

Iată câteva sfaturi pentru a evita închiderea la culoare a pielii de a axilă:

Nu utiliza un aparat de ras cu lama uzată

Deseori ne grăbim și ne îndepărtăm părul din regiunea axilei cu un aparat de ras cu lama uzată. Însă, spre deosebire de alte metode de depilare, aceasta îți va închide la culoare pielea de la axilă de fiecare dată când apelezi la ea.

Multe femei se epilează cu ceară, această metodă închizând de asemenea culoarea pielii, în special dacă aceasta este foarte deschisă la culoare.

Evită să aplici cantități excesive de deodorant sau antiperspirant

Aceste produse tind să înfunde porii, împiedicând pielea să respire, ceea ce produce închiderea la culoare a acesteia. Probabil ai observat că deodorantele maschează mirosurile neplăcute, fără a le preveni. Încearcă să aplici aceste produse în cantități mici și curăță-ți axilele cu săpun fără parfum și apă.

Pielea de la axilă albită are un aspect estetic mai plăcut

Spală-ți axilele în mod regulat

De preferință o dată pe zi sau, dacă este cald afară sau faci mișcare, de mai multe pe parcursul zilei.

Poartă haine largi, din bumbac

Acestea previn transpirația excesivă și sunt indicate pe timp de vară, atunci când este foarte cald.

Evită cremele depilatoare

Utilizarea continuă a acestora favorizează închiderea la culoare a pielii de la axilă.

Încearcă să eviți produsele iritante

Pielea de la axilă se poate îmbiba cu celule moarte sau mirosuri neplăcute și se irită ușor. Toate aceste probleme pot cauza infecții bacteriene sau reacții alergice dacă le tratăm cu produse farmaceutice eliberate fără rețetă medicală. Pentru a obține un tratament adecvat, consultă-ți medicul dermatolog.

Tratamente naturiste pentru a albi pielea de la axilă

Remediu cu iaurt

Iaurtul este unul dintre cele mai bune remedii pentru a deschide la culoare pielea de la axilă. Aplică o lingură de iaurt pe axilă înainte de a face duș. Lasă iaurtul să acționeze timp de 20 de minute, apoi îndepărtează-l cu apă caldă. Tratamentul trebuie urmat pentru cel puțin o săptămână.

Pielea de la axilă închisă la culoare este stânjenitoare

Piatra ponce

În timp ce te speli pe corp, rezervă-ți două minute pentru a-ți freca ușor axilele cu o piatră ponce. Acest tratament te va ajuta să îndepărtezi celulele moarte acumulate la nivelul axilelor, conferind prospețime pielii. Aplică remediul o dată pe săptămână.

Remediu cu lămâie

Lămâia prezintă anumite proprietăți asemănătoare cu cele ale pietrei ponce. Freacă-ți axilele cu o jumătate de lămâie utilizând mișcări circulare și lasă zeama fructului să acționeze timp de 15 minute, după care fă duș. Acidul citric va ucide bacteriile și îți va albi pielea de la axilă. Aplică tratamentul în fiecare zi.

Exfoliante

Orice produs exfoliant pe care îl aplici pe față poate fi aplicat și pe axile. Acestea îndepărtează celulele moarte și, drept rezultat, pot deschide culoarea pielii. Îți poți prepara propriul exfoliant natural cu zahăr și miere sau cu ulei și sare grunjoasă. Probabil ai deja numeroase ingrediente în bucătărie care te pot ajuta în acest scop.

Te-ar putea interesa și:

Cele mai bune 6 exfoliante naturale

Remediu cu lemn de santal

Amestecă lemn de santal sub formă de pulbere cu apă de trandafiri. Aplică amestecul pe axile cu mișcări circulare timp de două minute, apoi clătește cu apă și șterge.

Pielea de la axilă poate fi acoperită cu celule moarte

Remediu cu castravete

Extrage sucul dintr-un castravete și amestecă acest lichid cu pudră de curcumă (poate fi achiziționată din plafar). Poți adăuga și zeama obținută dintr-o jumătate de lămâie pentru a spori efectele remediului. Aplică pasta obținută și las-o să acționeze timp de 30 de minute, apoi spală-te bine cu apă.

Remediu cu portocală

Utilizează o pastă preparată din coji de portocale deshidratate și o lingură de iaurt natural. Aplică pasta pe pielea de la axilă și las-o să acționeze timp de 20 de minute. Îndepărteaz-o cu apă rece sau călduță.

Remediu cu suc de cartofi

Decojește un cartof și extrage-i sucul cu ajutorul unui robot de bucătărie. Acest lichid este foarte util pentru a-ți albi pielea de la axilă. Cu puțină vată, aplică sucul de cartofi pe axile, lasă-l să acționeze timp de câteva minute și apoi clătește-te. Un alt truc util este să-ți freci axilele cu două felii de cartof de două ori pe săptămână.

Remediu cu bicarbonat de sodiu

Într-un recipient, amestecă o cantitate mică de bicarbonat de sodiu cu apă pentru a obține o pastă. Aplică această pastă pe axile în fiecare seară și, dacă este posibil, las-o să acționeze pe timp de noapte. Dimineața clătește-te bine cu apă.

Remediu cu ovăz

Acest exfoliant excelent poate fi aplicat pe tot corpul. Amestecă o cantitate mică de ovăz cu o lingură de miere și zeama obținută dintr-o jumătate de lămâie. Aplică amestecul pe pielea de la axilă și lasă-l să acționeze timp de o oră. Repetă tratamentul de două ori pe săptămână.

Remediu cu oțet de mere

Oțetul de mere oferă diverse beneficii în ceea ce privește îngrijirea pielii. Grație conținutului său acid, această băutură previne dezvoltarea bacteriilor, elimină mirosurile neplăcute și albește pielea. Șterge-ți axilele cu vată îmbibată în oțet de mere o dată pe săptămână.

Pielea de la axilă poate fi albită în mod natural

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.