Petele apărute pe față și cum să le elimini - Doza de Sănătate
 

Petele apărute pe față și cum să le elimini

În acest caz, vom vorbi despre acele elemente care ajută la diminuarea petelor de orice fel prezente la nivelul tenului. Acestea au fost folosite ani la rând, dar în timp au fost înlocuite cu produse de firmă care, în mod deloc surprinzător, conțin aceleași ingrediente naturale.
Petele apărute pe față și cum să le elimini

Ultima actualizare: 26 noiembrie, 2018

În articolul următor îți prezentăm mai multe remedii pentru a diminua sau elimina petele apărute pe față. Natura ne oferă numeroase produse benefice pe care le putem valorifica în diverse moduri.

În acest caz, vom vorbi despre acele elemente care ajută la diminuarea petelor de orice fel prezente la nivelul tenului. Acestea au fost folosite ani la rând, dar în timp au fost înlocuite cu produse de firmă care, în mod deloc surprinzător, conțin aceleași ingrediente naturale.

Mai jos vei găsi o listă de rețete naturale ce te poate ajuta la „curățarea” feței, însă nu uita că, la fel ca și în cazul produselor pe care le găsești în magazine, poate dura câteva luni până când rezultatele vor fi vizibile.

Te-ar putea interesa și:

Pătrunjel pentru pete pe față

Iaurtul poate elimina petele apărute pe față

Iaurtul elimină petele de pe față

Iaurtul poate stopa dezvoltarea petelor apărute pe față. Aplică puțin iaurt pe zonele afectate sau ca o mască pe întreaga față. Lasă-l să acționeze timp de o jumătate de oră în fiecare seară.

Poți, de asemenea, să amesteci 3 linguri de iaurt cu 2 picături de miere, să te speli bine pe față și să aplici amestecul ca o mască. Lasă-l să acționeze timp de o jumătate de oră, apoi clătește cu apă rece.

Uleiul de măsline

Îmbibă o bucată de vată în ulei de măsline și aplică-l pe zonele cu pete.

Roșia

Zdrobește o jumătate de roșie și aplic-o pe față cu o bucată de vată. Las-o să acționeze timp de 15 minute, apoi spală-te cu apă rece. Roșiile conțin vitamina A ce ajută la întinerirea pielii. 

Limeta

Amestecă o lingură de zeamă de limetă cu o lingură de oțet de mere și una de apă. Înmoaie niște vată în acest amestec și masează-l pe zonele afectate.

Aloe vera

Aplică extract din gel de aloe vera zilnic pe ten și lasă-l să acționeze timp de 20 de minute. S-a dovedit că aloe vera poate elimina petele apărute pe față și poate diminua cicatricile.

Laptele praf

Laptele praf te scapă de petele pielii

Acest remediu poate ajuta la albirea pielii – într-un borcan amestecă 2 linguri de lapte praf, 3 picături de apă distilată și 2 picături de glicerină. Aplică amestecul pe față o dată pe zi.

Mușețelul

Prepară un ceai de mușețel, așteaptă să se răcească, apoi înmoaie o bucată de vată în el și masează-ți întreaga față.

Cartoful

Cartoful crud ajută la eliminarea petelor de pe piele. Taie cartoful felii și aplică-l pe zonele afectate.

Mierea de albine

Mierea este recomandată pentru hidratarea pielii, poate elimina petele apărute pe față și oferă pielii o nuanță frumoasă, naturală. Aplică miere pe întreaga față ca o mască, las-o să acționeze 20 de minute, apoi spală-te cu apă rece.

Portocalele

Portocalele elimină petele pielii

Datorită conținutului bogat de vitamina C, portocalele sunt benefice pentru piele și ajută la eliminarea petelor apărute pe față.

Lasă coaja unei portocale de dimensiuni mari la soare până se usucă. Într-un vas, adaugă 2 linguri din pudra obținută din coajă, 2 linguri de lapte și 5 picături de glicerină. Amestecă până obții o cremă pe care să o aplici ca o mască facială seara, după ce te speli bine pe față.

Ovăzul

Ovăzul este ingredientul perfect pentru exfolierea pielii și îngrijirea corpului. Adaugă într-un vas 1/2 cană de fulgi de ovăz și 1/2 cană de zeamă de limetă și amestecă până obții o pastă. Aplic-o pe față, las-o să stea 20 de minute, apoi clătește-te cu apă caldă.

Orezul

Spală-te pe față, apoi pune 2/3 cană de orez organic într-o oală și acoperă-l cu apă, în jur de 2 cm deasupra orezului. Îmbibă o bucată de vată în apă și masează pielea de pe față și gât.

Vitamina C

Aplică ser de vitamina C pe față, acesta ajutând la eliminarea petelor apărute pe față.

Ține minte…

Pe lângă aplicarea tratamentelor naturale, este necesar să știi și cum să eviți apariția petelor pe viitor:

  • Evită expunerea excesivă la soare
  • Folosește zilnic o cremă de protecție solară
  • Folosește o pălărie sau o umbrelă pentru a-ți proteja pielea

Nu uita că, pentru a obține rezultatele dorite, este important să aplici aceste remedii zilnic și să fii consecventă. Sperăm că îți vor fi de folos și că vei reuși să scapi de petele de pe față.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.