Cum să prepari o cremă antivergeturi cu vitamina E - Doza de Sănătate
 

Cum să prepari o cremă antivergeturi cu vitamina E

Este foarte greu să elimini vergeturile în totalitate. Însă avem la dispoziție o gamă largă de produse care pot hrăni pielea și reduce aspectul vergeturilor. Astăzi îți prezentăm o cremă antivergeturi cu vitamina E, pe care o poți prepara la tine acasă.
Cum să prepari o cremă antivergeturi cu vitamina E
Sergio Alonso Castrillejo

Verificat și aprobat de farmacistul Sergio Alonso Castrillejo.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

În articolul de azi, îți propunem o rețetă de cremă antivergeturi cu vitamina E. Vergeturile reprezintă dungi neregulate care apar pe piele atunci când fibrele elastice ale acestui organ se întind excesiv, lucru frecvent în timpul sarcinii. Această imperfecțiune poate apărea și din cauza fluctuațiilor de greutate sau anumitor factori ereditari.

Deși vergeturile nu au un impact negativ asupra sănătății fizice, apariția lor reduce stima de sine. În comerț, există diverse creme și tratamente topice care pot reduce aspectul vergeturilor. Din păcare, aceste tratamente sunt foarte scumpe. Vestea bună este că avem la dispoziție produse naturale și ușor de folosit, care ne pot ajuta să scăpăm de vergeturi.

Motive să folosești o cremă antivergeturi cu vitamina E

Capsule cu vitamina E
Vitamina E are un efect puternic de regenerare a țesuturilor datorită proprietăților sale antioxidante și hidratante.

Următoarea cremă antivergeturi cu vitamina E oferă beneficii interesante. În primul rând, compușii săi hidratanți pot penetra straturile pielii, crescând elasticitatea țesuturilor. Totodată, proprietățile vindecătoare și regeneratoare ale vitaminei E vor oferi pielii un aspect mai fin.

Vitamina E este utilă în prevenirea apariției pielii flasce, un beneficiu esențial când vine vorba de prevenirea vergeturilor noi. Aplicată topic prin masare, aceasta reactivează circulația sanguină și reduce inflamațiile, ameliorând aspectul vergeturilor care ies în relief deasupra stratului pielii.

Alte avantaje ale cremei antivergeturi cu vitamina E sunt:

 • Reînnoiește colagenul și elastina din piele.
 • Reduce impactul negativ al radicalilor liberi asupra pielii.
 • Vitamina E este un antioxidant. Așadar, pe lângă faptul că protejează fibrele elastice ale pielii, poate să prevină ruperea acestora la întindere.
 • Datorită formulei sale blânde, poate fi folosită în timpul sarcinii.
 • Este mult mai ieftină decât tratamentele pentru vergeturi din comerț.
 • Ingredientele sale sunt 100% naturale și, de obicei, nu provoacă reacții alergice.

Cum se prepară această cremă antivergeturi cu vitamina E?

Borcan de cremă antivergeturi cu vitamina E
Vitamina E din componența acestei creme are proprietăți antioxidante și regeneratoare.

Aplicarea directă de vitamina E pe vergeturi este de ajuns pentru a le reduce aspectul. Însă mai jos îți propunem o cremă preparată acasă, care încorporează acest ingredient într-un tratament mai complex. Acest remediu conține și alte ingrediente benefice, cum ar fi uleiul de cocos sau untul de shea. Ambele produse oferă acizi grași, antioxidanți și aminoacizi care contribuie la regenerarea pielii de îndată ce sunt absorbiți.

Iată rețeta:

Ingrediente

 • 2 linguri de unt de shea
 • 1 lingură de ulei de cocos
 • 1 capsulă de vitamina E uleioasă
 • 1/2 lingură de ulei de avocado (ingredient opțional)

Mod de preparare

 • Pune untul de shea într-un borcan termorezistent și topește-l la bain-marie.
 • De îndată ce s-a topit, adaugă uleiul de cocos și amestecă la foc mic.
 • Apoi, deschide o capsulă de vitamina E și adaugă conținutul acesteia în amestecul de mai sus.
 • Continuă să amesteci, după care ia preparatul de pe foc.
 • Dacă vrei, adaugă o jumătate de lingură de ulei de avocado.
 • Toarnă compoziția într-un recipient și așteaptă până se întărește.
 • Depoziteaz-o într-un spațiu răcoros și uscat.

Mod de utilizare

 • Aplică crema pe orice porțiune de piele cu vergeturi.
 • Masează până când pielea o absoarbe.
 • Las-o să acționeze fără a te clăti cu apă. Repetă tratamentul în fiecare zi, de preferință de două ori pe zi.

Dacă vrei, poți dubla cantitățile de ingrediente menționate anterior. Reține însă că, în funcție de temperatura la care o depozitezi, această cremă va expira după una sau două luni.

Concluzii

Crema antivergeturi cu vitamina E prezentată în acest articol nu este un tratament miraculos și nu oferă rezultate imediate. De fapt, nu există niciun tratament care să poată elimina vergeturile în totalitate. Ca să reduci aspectul vergeturilor, va trebui să fii consecventă în aplicarea produsului ales.

În plus, orice tratament pentru vergeturi trebuie completat cu o dietă sănătoasă și cu suficientă activitate fizică. Aceste obiceiuri au un impact major asupra sănătății pielii, ajutând la menținerea fermității sale. Pot chiar să reducă riscul apariției vergeturilor în timpul sarcinii.

Nu ezita să încorporezi această cremă antivergeturi cu vitamina E în rutina ta zilnică de înfrumusețare. Este ușor de preparat, iar ingredientele necesare sunt ieftine!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Keen, M., & Hassan, I. (2016). Vitamin E in dermatology. Indian Dermatology Online Journal. https://doi.org/10.4103/2229-5178.185494
 • Nachbar, F., & Korting, H. C. (1995). The role of vitamin E in normal and damaged skin. Journal of Molecular Medicine. https://doi.org/10.1007/BF00203614
 • Thiele, J. J., Hsieh, S. N., & Ekanayake-Mudiyanselage, S. (2010). Vitamin E: Critical Review of Its Current Use in Cosmetic and Clinical Dermatology. Dermatologic Surgery. https://doi.org/10.1111/j.1524-4725.2005.31724
 • Lin, T. K., Zhong, L., & Santiago, J. L. (2018). Anti-inflammatory and skin barrier repair effects of topical application of some plant oils. International Journal of Molecular Sciences. https://doi.org/10.3390/ijms19010070
 • Brennan, M., Clarke, M., & Devane, D. (2016). The use of anti stretch marks’ products by women in pregnancy: A descriptive, cross-sectional survey. BMC Pregnancy and Childbirth. https://doi.org/10.1186/s12884-016-1075-9
 • Ud-Din, S., McGeorge, D., & Bayat, A. (2016). Topical management of striae distensae (stretch marks): Prevention and therapy of striae rubrae and albae. Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology. https://doi.org/10.1111/jdv.13223

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.