Cum se poate decora baia cu paleți din lemn?
 

Cum se poate decora baia cu paleți din lemn?

Un perete despărțitor, un coș de rufe și alte accesorii pentru baie sunt proiecte pe care le putem realiza din paleți de lemn. Descoperiți câteva idei minunate!
Cum se poate decora baia cu paleți din lemn?

Ultima actualizare: 04 ianuarie, 2023

În zilele noastre, decorațiunile din materiale reciclate sunt la modă. Paleții din lemn sunt în fruntea listei pentru a decora baia, peretele unei camere sau chiar bucătăria. Simpli, șlefuiți, cu puțin lac sau vopsiți în culori vii servesc la realizarea diverselor decorațiuni. Cum se poate decora baia cu paleți din lemn?

Paleții sunt platforme folosite pentru transportul mărfurilor. Trebuie să aveți grijă la cei vechi (2005 sau ani anteriori), deoarece unii au fost tratați cu bromură de metil, o substanță toxică.

Cei produși în ziua de azi sunt siguri și vin în diferite dimensiuni. Cum pot fi introduși în decorul băii? Vă oferim câteva idei!

10 moduri de a decora baia cu paleți din lemn

De la pereții băii căptușiți cu paleți din lemn, până la suporturi pentru hârtie igienică sau reviste, totul se bazează pe creativitate și nevoi.

1. Tavă pentru cadă

Dacă aveți o cadă acasă, realizarea unei tăvi va fi foarte utilă pentru a așeza lumânări aromate, un pahar de vin sau cartea momentului.

Acest proiect poate fi realizat fără a fi nevoie să investiți mulți bani. Îi puteți oferi un finisaj personalizat în tonuri deschise sau puteți folosi un desen artistic.

Bărbat care poate decora baia cu paleți din lemn

2. Suport pentru prosoape cu raft

Crearea unei piese de mobilier auxiliare este foarte practică. Pe lângă faptul că adaugă stil camerei, veți avea un loc unde să agățați prosoapele și să așezați câteva produse de baie. Îl puteți finisa cu vopsea de lemn închisă la culoare.

3. Suport pentru periuța de dinți

Suportul pentru periuța de dinți este un element necesar în baie, întrucât periuța de dinți, conform experților, trebuie lăsată în aer liber, într-un loc sigur. Pregătiți suprafața cu ajutorul șmirghelului pentru a elimina rugozitățile. Apoi, decorați piesa în așa fel încât să se armonizeze cu restul decorului băii.

4. Raft mic personalizat

Rafturile personalizate create din paleți sunt ideale pentru depozitare. În acest loc, puteți depozita agrafe de păr, uscătoare sau clești. În mod similar, puteți crea locuri optime pentru săpunuri, uleiuri esențiale, săruri de baie și alte produse de înfrumusețare. Un raft personalizat nu este niciodată în plus!

5. Suport pentru prosoape și halate de baie

Este o idee foarte creativă care vă va permite să atârnați prosoape și halate de baie, astfel încât acestea să se usuce. Trebuie doar să adăugați inele sau umerașe, pe care le puteți cumpăra din magazinele de bricolaj.

6. Dulap cu oglinzi

Este posibil să încadrați o oglindă folosind paleți din lemn. În plus, puteți face un raft care vă permite să puneți câteva obiecte.

7. Un element decorativ

«Frumusețea este la fel de necesară ca și utilitatea»… Luați niște bucăți de paleți și desenați pe ele. Puteți picta simbolurile distinctive masculine și feminine ale toaletelor publice și le puteți prinde pe ușă. Nu uitați să tăiați lemnul și să lustruiți marginile cu ajutorul șmirghelului.

8. Dulap pe picioare

Poate fi plasat sub chiuvetă. Acest lucru vă va permite accesul rapid dacă aveți nevoie, de exemplu, de hârtie igienică la toaletă.

9. Coș de rufe

Puteți face o cutie din lemn cu capac. Acest coș poate necesita ceva mai multă muncă, dar merită efortul. Încercați să plasați o țesătură înăuntru pentru a-l face să pară mai puțin rustic.

10. Pereți din paleți

A avea un perete de paleți, pe lângă faptul că oferă personalitate și eleganță, face ca acel loc să aibă o atmosferă diferită de restul casei. Dacă doriți să puneți în valoare un perete de baie, paleții din lemn sunt ușor de instalat.

Trebuie doar să aveți un pistol pentru cuie și să vopsiți paleții. Nu uitați să șlefuiți fiecare placă înainte de a o monta pe perete.

Paleți din lemn folosiți la mobilier

Paleții din lemn, o modalitate de a decora și de a da stil băii

Când vreți să dați o notă diferită băii, paleții din lemn reprezintă soluții la îndemână. Ceea ce este atractiv la acest material este faptul că vă permite să fiți creativi și să folosiți diverse metode decorative. Țineți cont de îngrijirea de care au nevoie pentru a-i păstra în stare bună.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Park MG, Choi J, Hong YS, et al. Negative effect of methyl bromide fumigation work on the central nervous system. PLoS One. 2020;15(8):e0236694. Published 2020 Aug 3. doi:10.1371/journal.pone.0236694

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.