Remedii naturiste pentru durerile lombare acute - Doza de Sănătate
 

Remedii naturiste pentru durerile lombare acute

Poți reduce frecvența durerilor lombare sau le poți preveni dacă aplici următoarele sfaturi simple. Reține trucurile de mai jos și această problemă nu te va mai deranja mult timp!
Remedii naturiste pentru durerile lombare acute
Carlos Fabián Avila

Verificat și aprobat de medicul Carlos Fabián Avila.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Ai nevoie de remedii naturiste pentru durerile lombare? Acestea presupun o senzație de tensiune și rigiditate la nivelul regiunii lombare. Declanșarea lor a fost asociată cu factori precum posturile corporale incorecte, stresul și mișcarea în exces. Însă durerile lombare pot fi și un simptom al bolilor articulare sau musculare.

Persoanele care suferă de dureri lombare acute vor întâmpina dificultăți în a se mișca și ar putea experimenta furnicături sau o senzație de arsură continuă.

Anumite tipuri de analgezice clasice pot ameliora simptomele menționate. Cu toate acestea, avem la dispoziție remedii 100% naturale care ne vor ajuta să ne simțim mai bine fără a cauza efecte secundare nedorite.

În articolul de azi îți prezentăm 9 remedii naturiste pentru durerile lombare acute, o problemă care poate surveni oricând. Citește în continuare și ia aminte!

9 remedii naturiste pentru durerile lombare acute

1. Nu îți neglija postura corporală

Femeie care caută remedii naturiste pentru durerile lombare

O măsură simplă ca verificarea posturii corporale în timp ce mergi sau te odihnești poate ține la distanță durerile lombare acute.

Când stai jos, oferă-i spatelui tău susținere și asigură-te că este drept. Dacă trebuie să te implici într-o activitate care presupune ridicarea unor obiecte grele, menține-ți genunchii ușor îndoiți pentru a-i oferi spatelui tău suficientă susținere.

Printre altele, adoptarea unei posturi corporale corecte îți îmbunătățește performanța la locul de muncă și îți crește nivelul de energie.

2. Execută exerciții de respirație

Exercițiile de respirație reprezintă un obicei sănătos care promovează oxigenarea corectă a celulelor organismului. Respirând adânc, organele tale primesc un plus de oxigen, ceea ce îți va îmbunătăți starea generală de sănătate.

Cercetătorii au descoperit că, atunci când inspirăm și expirăm în mod repetat, ameliorăm durerile de spate intense, precum cele lombare.

3. Adoptă o rutină de exerciții fizice

Tânără care folosește remedii naturiste pentru durerile lombare

Deși odihna poate ameliora o durere foarte intensă, o rutină zilnică de exerciții fizice și întinderi te va ajuta să previi problema în viitor. Odihna este benefică și pentru a relaxa mușchii stresați, însă anumite mișcări simple pot ameliora rigiditatea musculară și fortifica musculatura.

Ca să previi durerile lombare acute, este suficient să petreci 15-20 de minute în fiecare zi mișcându-te. Activități simple, cum ar fi mersul pe jos, întinderile și înotul îți vor fi de mare ajutor. (Înotul poate antrena mușchii care protejează regiunea lombară.)

4. Aplică comprese reci și calde

Aplicarea de comprese reci și calde este unul dintre cele mai vechi remedii naturiste pentru durerile lombare. Atât temperatura rece, cât și cea caldă îmbunătățește circulația sanguină, exercită un efect antiinflamator și ameliorează durerea experimentată.

5. Ține-ți sub control greutatea corporală

Remedii naturiste pentru durerile lombare ce țin cont de greutate

Supraponderalitatea și obezitatea sunt doi factori frecvent asociați cu durerile lombare acute și problemele articulare. Ambele suprasolicită mușchii corpului, care sunt nevoiți să poarte o greutate excesivă.

Acumularea grăsimii, în special la nivelul taliei, se numără printre principalele cauze ale durerilor lombare. Așadar, este esențial să adopți o dietă sănătoasă și să incluzi obiceiuri benefice în rutina ta zilnică, astfel încât să ai o greutate ideală.

6. Dormi mai bine

Un obicei simplu și necesar precum obținerea a 7-9 ore de somn în fiecare noapte constituie un remediu eficient pentru a ameliora tensiunea care se poate declanșa la nivelul regiunii lombare, al gâtului și al umerilor.

În timp ce te odihnești, mușchii tăi se relaxează și are loc un proces de oxigenare care ameliorează durerea. Însă este important și să adopți o postură corectă atunci când dormi. În caz contrar, riști să experimentezi efecte nedorite.

7. Nu fuma

Remedii naturiste pentru durerile lombare ce exclud fumatul

Toxinele din componența țigărilor reduc fluxul sanguin către coloana vertebrală și, în cazurile cele mai grave, accelerează degenerarea discurilor spinale. Fumătorii activi și pasivi prezintă un risc de trei ori mai mare de a suferi de dureri de spate recurente decât persoanele care nu sunt expuse fumului de țigară.

8. Folosește o minge de tenis

Mingile de tenis reprezintă  obiecte obișnuite care pot fi transformate în aliați terapeutici de nădejde pentru a ameliora durerile lombare acute.

Pur și simplu pune o minge de tenis pe podea și întinde-te cu spatele pe ea. Nu exercita o presiune excesivă asupra spatelui tău și folosește mingea pentru a te masa ușor. După câteva momente, acest truc va activa circulația sanguină în regiunea respectivă, care va deveni mai puțin sensibilă.

9. Ridică picioarele

Remedii naturiste pentru durerile lombare aplicate în aer liber

Ridicarea picioarelor este o tehnică de relaxare simplă care poate activa circulația la nivelul regiunii lombare și al altor părți ale corpului. Execută acest exercițiu întins pe spate, într-un loc confortabil și asigură-te că spatele tău este drept și bine susținut.

Cele 9 remedii naturiste pentru durerile lombare acute te vor ajuta să ameliorezi disconfortul. Reține-le și spune adio durerilor de spate!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Casado Morales M.ª Isabel, Moix Queraltó Jenny, Vidal Fernández Julia. Etiología, cronificación y tratamiento del dolor lumbar. Clínica y Salud  [Internet]. 2008  Dic [citado  2018  Nov  27] ;  19( 3 ): 379-392. Disponible en: http://scielo.isciii.es/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1130-52742008000300007&lng=es.
  • Maradei García Fernanda, Quintana Jiménez Leonardo, Barrero Lope H. Relación entre el dolor lumbar y los movimientos realizados en postura sedente prolongada: Revisión de la literatura. Salud, Barranquilla  [Internet]. 2016  Jan [cited  2018  Nov  27] ;  32( 1 ): 153-173. Available from: http://www.scielo.org.co/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0120-55522016000100013&lng=en.  http://dx.doi.org/10.14482/sun.32.1.8481.
  • Rodríguez Reyes, Laura & Padilla-Zambrano, Huber & Ramos Villegas, Yancarlos & Corrales Santander, Hugo & Moscote-Salazar, Luis. (2017). Obesidad y Dolor Lumbar: ¿Alguna Relación en la Patología Discal?. Archivos de Medicina. 13. 1-2. 10.3823/1361.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.