Tratament naturist pentru negi cu usturoi și lămâie - Doza de Sănătate
 

Tratament naturist pentru negi cu usturoi și lămâie

Vrei să scapi de un neg inestetic? Încearcă următorul remediu naturist sănătos, iar această problemă cutanată nu te va mai deranja mult timp.
Tratament naturist pentru negi cu usturoi și lămâie
Lourdes Martínez

Verificat și aprobat de farmacistul Lourdes Martínez.

Ultima actualizare: 29 decembrie, 2022

În articolul de azi, te invităm să descoperi un tratament naturist pentru negi pe bază de usturoi și lămâie care prezintă numeroase proprietăți benefice ce ajută la eliminarea acestor imperfecțiuni. 

Negii reprezintă anomalii cutanate provocate de virusul papiloma uman. Există peste 70 de subtipuri ale acestui virus. Virusul papiloma uman produce o accelerare bruscă a creșterii celulare. În timp, acesta provoacă apariția unor excrescențe nedureroase și benigne, care se răspândesc foarte repede.

Deși apariția negilor nu semnalează existența unei probleme grave, acesta este un semnal de alarmă ce arată că sistemul imunitar este slăbit. Drept consecință, virusul s-a răspândit. În plus, multe persoane vor să elimine negii din motive estetice.

Din fericire, avem la dispoziție o gamă largă de produse cosmetice și naturiste cu ingrediente active care pot reduce sau chiar elimina complet negii. Printre aceste remedii se numără următorul tratament pe bază de usturoi și lămâie. Aplicat în mod regulat, acesta accelerează vindecarea și previne formarea cicatricelor.

Este important să împiedici negii să crească. Următorul remediu naturist te va ajuta să îți întărești sistemul imunitar și să reduci șansele creșterii ulterioare a negilor. Așadar, nu ezita să îl încerci!

Un tratament naturist pentru negi pe bază de usturoi și lămâie

Usturoiul și lămâia reprezintă o combinație clasică, utilizată de mult timp pe post de remediu antibiotic și antifungic natural, pentru a combate infecțiile cutanate. Ambele ingrediente prezintă agenți activi puternici. De îndată ce sunt aplicați, acești agenți distrug și inhibă dezvoltarea mai multor tipuri de ciuperci, virusuri și bacterii.

Mai mult, usturoiul și lămâia sunt ingrediente foarte ieftine, ușor de procurat și, spre deosebire de tratamentele din comerț, nu conțin compuși care să provoace efecte secundare nedorite.

Îți recomandăm și:

Negii – 10 remedii naturale

Beneficiile oferite de usturoi

Tratament naturist pentru negi cu usturoi

Considerat a fi cel mai puternic antibiotic natural, s-a demonstrat că usturoiul este foarte eficient pentru a elimina infecțiile care provoacă negii.

Datorită agentului activ din componența sa, alicina, usturoiul are proprietăți antivirale și antiinflamatoare. Astfel, acest produs este ideal pentru a reduce excrescențele care pot apărea pe degete, gât și alte părți vizibile ale corpului.

Poți remedia această problemă inestetică consumând usturoi sau aplicându-l direct pe piele. Nutrienții din componența acestuia întăresc sistemul imunitar și acționează împotriva microorganismelor nocive.

Nu în ultimul rând, usturoiul susține regenerarea celulară, reducând riscul apariției cicatricelor după ce negii sunt îndepărtați complet.

Beneficiile oferite de lămâie

Tratament naturist pentru negi cu lămâie

Zeama de lămâie este bogată în compuși acizi care reglează pH-ul pielii. Acest lichid promovează eliminarea negilor. Motivul este constituit de proprietățile sale antifungice, antibacteriene și antivirale. Toate acestea susțin eliminarea microbilor care afectează sănătatea externă și internă.

Datorită tuturor beneficiilor menționate, zeama de lămâie este un remediu ideal împotriva anumitor probleme cutanate care presupun iritarea pielii și apariția durerii.

În plus, acest lichid are un efect de albire incredibil. Aplicată consecvent, zeama de lămâie reduce aspectul petelor, al cicatricelor și al altor tipuri de imperfecțiuni.

Cum să prepari un tratament naturist pentru negi cu usturoi și lămâie

Mod de preparare a unui tratament naturist pentru negi

Usturoiul și lămâia sunt două ingrediente pe care majoritatea dintre noi le avem deja la îndemână, de obicei pentru a le utiliza în bucătărie. Următorul tratament naturist pentru negi este ușor de preparat și nu îți va goli portofelul.

Trebuie însă să iei în considerare faptul că efectele dorite nu vor fi vizibile după numai o singură aplicare. Este indicat să aplici tratamentul în fiecare zi pentru a obține rezultate optime.

Ingrediente

 • 1 cățel de usturoi
 • Zeama unei jumătăți de lămâie
 • Leucoplast (dacă este nevoie)

Instrucțiuni

 • Pisează cățelul de usturoi până obții o pastă groasă, apoi amestecă-l cu zeama unei jumătăți de lămâie.
 • Așteaptă câteva minute până când ingredientele formează un gel. Aplică acest gel direct pe negi.
 • Acoperă regiunea afectată cu un pansament, aplică leucoplast și lasă remediul să acționeze peste noapte.
 • Dimineața următoare, clătește pielea bine cu apă și usucă.
 • Aplică acest tratament în fiecare noapte, până când negii dispar.

Câteva sfaturi finale

 • Nu încerca niciodată să rupi un neg, deoarece riști să te rănești sau să dezvolți o infecție.
 • Pentru a preveni răspândirea negilor, evită să atingi obiectele care au luat contact direct cu aceștia. Dacă trebuie neapărat să utilizezi aceste obiecte, dezinfectează-le în prealabil.
 • Pe lângă acest tratamentul naturist pentru negi, ai grijă să consumi alimente și suplimente care întăresc sistemul imunitar.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Abeck, D., & Fölster-Holst, R. (2015). “Quadrivalent human papillomavirus vaccination: A promising treatment for recalcitrant cutaneous warts in children”, Acta Derm Venereol, 95 (8): 1017-1019.
 • Bonnez, W. (2015) “Papillomaviruses”. In: J.E. Bennett, R. Dolin, M.J. Blaser (eds.), Mandell, Douglas, and Bennett’s Principles and Practice of Infectious Diseases. Philadelphia, PA: Elsevier. Chap. 146.
 • EL, I. P. (2009). VIRUS DEL PAPILOMA HUMANO. Disponible en: https://www.aepcc.org/wp-content/uploads/2019/06/Folleto_divulgativo_Infeccion1.pdf
 • Habif, T.P. (2016). “Warts, herpes simplex, and other viral infections”. In: Habif, T.P. (ed.), Clinical Dermatology: A Color Guide to Diagnosis and Therapy. Philadelphia, PA: Elsevier. Chap. 12.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.