Cum să scapi de negi cu remedii naturiste - Doza de Sănătate
 

Cum să scapi de negi cu remedii naturiste

Este posibil ca multe dintre informațiile pe care le deții cu privire la negii obișnuiți să fie eronate. Negii nu sunt periculoși și nici nu au legătură cu igiena personală.
Cum să scapi de negi cu remedii naturiste

Ultima actualizare: 01 martie, 2022

Chiar și cea mai curată persoană poate avea unul, doi sau trei negi. Află din articolul următor care sunt cele mai simple și mai eficiente zece remedii naturale cu ajutorul cărora poți să scapi de negi. 

Negii sunt excrescențe benigne care apar pe mâini, coate și genunchi. Aceștia se dezvoltă atunci când Virusul Papiloma uman (HPV: Human Papilloma Virus) pătrunde în primul strat al pielii, în urma unei tăieturi sau zgârieturi.

Copiii sunt mai predispuși decât adulții (cauza fiind imunitatea scăzută), dar negii pot apărea la orice vârstă. Din păcate, aceștia sunt uneori foarte greu de eliminat. Însă cu ajutorul următoarelor 10 remedii vei reuși să îi combați.

1. Scapi de negi cu drojdie

Amestecă drojdie uscată cu ulei de ricin pentru a forma o pastă. Aplic-o pe neg seara, înainte de culcare. Acoperă zona cu un bandaj pe care să îl scoți a doua zi de dimineață. Repetă tratamentul dacă este necesar.

2. Bicarbonat de sodiu

Scapi de negi cu bicarbonat de sodiu

Dizolvă bicarbonat de sodiu în apă și spală-ți mâinile și picioarele pe care se află negii în acest amestec. Lasă pielea să se usuce în mod natural, cu bicarbonatul de sodiu pe ea. Repetă tratamentul până când negul dispare.

3. Dieta ce elimină negii

Alimentația are la rândul său o anumită influență asupra negilor. Consumă alimente care întăresc sistemul imunitar: usturoi, cartofi dulci, pâine de grâu, semințe de floarea soarelui și orez.

4. Scapi de negi cu ajutorul usturoiului

Scapi de negi cu usturoi

Aplică pe neg usturoi pisat sau ceapă. Sau consumă usturoi proaspăt. Dacă nu vrei să te confrunți cu gustul și mirosul neplăcut ce persistă în gură, poți să înghiți 3 capsule de usturoi de trei ori pe zi sau să mesteci puțin pătrunjel pentru a-ți reîmprospăta respirația.

5. Scapi de negi cu apă fierbinte

Un studiu a arătat că îmbibatul negilor în apă foarte fierbinte poate fi de ajutor, deoarece aceasta îi netezește și omoară virusul. Ai grijă ca apa să nu fie atât de fierbinte încât să te arzi.

6. Vitamina C

Scapi de negi cu vitamina C

Acoperă negii cu vitamina C. Pisează o tabletă de vitamina C și adaugă apă pentru a forma o pastă groasă. Aplic-o pe neg, apoi acoperă-l. Vitamina C este ușor acidă, motiv pentru care ea poate irita negul astfel încât acesta să dispară.

7. Scapi de negi cu vitamina E

Pisează o tabletă sau desfă o capsulă de vitamina E, masează puțin ulei pe neg și acoperă-l cu un bandaj adeziv. Repetă procedeul de trei ori pe zi. Scoate bandajul noaptea pentru a-i permite pielii să respire, apoi aplică din nou remediul dimineața.

8. Ulei de ricin

Acidul din uleiul de ricin irită negii. Acest tratament funcționează mai bine în cazul negilor mărunți, plați, localizați pe mâini. Aplică ulei de ricin pe negi cu o bucată de vată de două ori pe zi.

9. Morcovi

Scapi de negi cu morcovi

Curăță și taie câțiva morcovi. Adaugă suficient ulei de măsline cât să formezi o pastă. Masează negul cu această pastă de două ori pe zi, timp de două sau trei săptămâni și las-o să acționeze timp de 30 de minute.

10. Zeamă de lămâie

Stoarce puțină zeamă de lămâie pe neg, apoi acoperă-l cu o ceapă tăiată felii și lasă-l să stea așa timp de 30 de minute. Repetă procedeul în fiecare zi timp de două sau trei săptămâni.

11. Aloe vera

Aloe vera poate fi o soluție excelentă pentru negi. Taie în două o frunză de aloe și pune zeama din interior pe o bucată de vată. Aplică vata pe neg și acoperă cu un bandaj. Repetă tratamentul în fiecare zi, până la dispariția negului.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.