5 remedii naturale pentru negi - Doza de Sănătate
 

5 remedii naturale pentru negi

Fiind provocați de un virus, negii se pot răspândi și în afara porțiunii de piele afectate inițial, unul din mijloacele de răspândire a acestora fiind contactul direct cu leziunile.
5 remedii naturale pentru negi
Nelton Abdon Ramos Rojas

Verificat și aprobat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

În articolul de azi îți vom prezenta 5 remedii naturale pentru negi, acele tumori mici ce sunt provocare de virusul papiloma uman (HPV). Sunt cunoscute peste 100 de tulpini ale acestui virus, fiecare dintre ele afectând bolnavul în mod diferit, în funcție de sistemului imunitar al acestuia. De pildă, tulpina de HPV ce provoacă apariția negilor este în mare parte inofensivă, pe când alte tulpini ale virusului pot declanșa boli foarte grave.

În prezent, există numeroase tratamente convenționale împotriva negilor disponibile pe piață, dar acestea nu sunt 100% eficiente.

Dacă și tu te numeri printre cei pentru care tratamentele convenționale descrise mai sus nu par a da randament, ți-am pregătit o listă cu remedii naturale pentru negi. Aceste remedii sunt ieftine, ușor de aplicat și îți vor oferi rezultate incredibile dacă vei da dovadă de consecvență în aplicarea acestora.

5 remedii naturale pentru negi

Oțetul de mere

Grație proprietăților sale medicinale, oțetul de mere este unul dintre cele mai populare remedii naturale din lume. Acest produs, pe lângă faptul că este foarte ieftin, este și un adevărat dușman al negilor. Ar trebui însă să știi că oțetul de mere atacă doar partea cărnoasă a negilor, neputând ucide virusul care provoacă apariția acestora.

Vei avea nevoie de:

 • 2 linguri de oțet de mere
 • Un tampon de vată sau o compresă de bumbac

Mod de aplicare:

Înmoaie tamponul de vată sau compresa în oțet de mere și aplic-o direct pe neg. Acoperă tamponul/compresa cu o fașă de tifon și lasă oțetul să acționeze pe timp de noapte, iar dimineața îndepărtează tifonul. Pentru a obține rezultate optime, aplică acest tratament în fiecare noapte, timp de una sau două săptămâni.

Cojile de banană

Cojile de banană sunt utile pentru a îndepărta negii

 

Bananele sunt minunate pentru îngrijirea pielii. În ceea ce privește îndepărtarea negilor, aceste fructe conțin o enzimă proteolitică ce poate dizolva micile tumori supărătoare ce îți afectează înfățișarea.

Vei avea nevoie de:

 • 1 coajă de banană

Mod de aplicare:

Folosește o lingură pentru a răzui interiorul cojii de banană. Vei obține o pastă albă ce o poți aplica direct pe negi. Nu uita să te speli pe mâini imediat după ce ai aplicat pasta, astfel încât să previi răspândirea negilor pe suprafața pielii tale. Repetă acest tratament până când obții rezultatele dorite.

Vitamina C

Aplicată direct pe negi, vitamina C poate ucide virusul care provoacă apariția acestora. Persoanele care au încercat următorul truc, au obținut rezultate bune, motiv pentru care vitamina C este una dintre cele mai eficiente remedii pentru negi.

Vei avea nevoie de:

 • 1 tabletă de vitamina C
 • Un mojar
 • Puțină zeamă de lămâie

Mod de aplicare:

Zdrobește tableta de vitamina C în mojar și adaugă puțină zeamă de lămâie. Vei obține o pastă pe care o poți aplica direct pe negi. Acoperă negii cu un pansament și lasă amestecul să acționeze pe timp de noapte. Te sfătuim să aplici acest remediu în fiecare zi.

Busuiocul

Busuiocul te poate ajuta să îndepărtezi negii

 

Busuiocul este plantă foarte utilă pentru tratarea negilor și uciderea virusului ce provoacă apariția acestora. Această plantă are proprietăți antivirale.

Vei avea nevoie de:

 • ¼ ceașcă de busuioc proaspăt
 • Tifon sau pansament

Mod de aplicare:

Spală busuiocul și toacă-l în robotul de bucătărie până obții o pastă. Aplică această pastă direct pe negi, acoperă cu un pansament sau tifon și las-o să acționeze pe timp de noapte. Încearcă acest tratament în fiecare zi, timp de două săptămâni.

Păpădia

Păpădiile conțin un „lapte” ce reprezintă un remediu foarte eficient pentru tratarea negilor. Dacă vezi păpădii crescând în grădina ta, nu ezita să le folosești pentru a îndepărta negii ce te deranjează.

Vei avea nevoie de:

 • 1 păpădie
 • 1 pansament

Mod de aplicare:

Îndepărtează coroana florii și extrage lichidul conținut de tulpină. Aplică acest „lapte” direct pe negi și acoperă cu un pansament. Poți încerca acest tratament de două ori pe zi, iar negii nu te vor mai supăra pentru mult timp.

Aplică aceste remedii naturale pentru negi pe care ți le-am prezentat mai sus și negii care acum te deranjează vor dispărea curând.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Guarrera, P. M. (2005). Traditional phytotherapy in Central Italy (Marche, Abruzzo, and Latium). Fitoterapia, 76(1), 1–25. https://doi.org/10.1016/j.fitote.2004.09.006
 • Joshi, R. (2014). Chemical composition and antimicrobial activity of the essential oil of Ocimum basilicum L. (sweet basil) from Western Ghats of North West Karnataka, India. Ancient Science of Life, 33(3), 149. https://doi.org/10.4103/0257-7941.144618
 • Kaurinovic, B., Popovic, M., Vlaisavljevic, S., & Trivic, S. (2011). Antioxidant Capacity of Ocimum basilicum L. and Origanum vulgare L. Extracts. Molecules, 16(9), 7401–7414. https://doi.org/10.3390/molecules16097401
 • Martinez, M., Poirrier, P., Chamy, R., Prüfer, D., Schulze-Gronover, C., Jorquera, L., & Ruiz, G. (2015). Taraxacum officinale and related species—An ethnopharmacological review and its potential as a commercial medicinal plant. Journal of Ethnopharmacology, 169, 244–262. https://doi.org/10.1016/j.jep.2015.03.067
 • Prakash, B., Sumangala. C.H., Melappa, G., & Gavimath, C. (2017). Evaluation of Antifungal activity of Banana peel against Scalp Fungi. Materials Today: Proceedings, 4(11), 11977–11983. https://doi.org/10.1016/j.matpr.2017.09.119

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.