7 uleiuri esențiale care ajută la îndepărtarea negilor - Doza de Sănătate
 

7 uleiuri esențiale care ajută la îndepărtarea negilor

Deși nu au efecte secundare neplăcute, dacă simți o usturime accentuată după ce aplici unul dintre aceste uleiuri esențiale, spală-te imediat cu apă din abundență. 
7 uleiuri esențiale care ajută la îndepărtarea negilor
Nelton Abdon Ramos Rojas

Verificat și aprobat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Negii sunt excrescențe care apar în urma unei infecții a pielii. Virusul care produce infecția este un subtip al HPV (virusul Papiloma uman). Acesta se înmulțește foarte rapid. Tocmai de aceea îți prezentăm în acest articol câteva minunate remedii pentru îndepărtarea negilor. Rapid și eficient!

Virusul HPV stimulează dezvoltarea anormală a celulelor, producând modificări ale pielii extrem de contagioase și aspre.

Sistemul imunitar produce anticorpii necesari pentru a lupta împotriva virusului. Prin urmare, apariția negilor poate indica slăbirea imunității organismului. 

Oricum ar fi, dacă ți-au apărut negi, nu înseamnă neapărat că ai o problemă gravă de sănătate. Aceștia nu sunt dureroși și pot fi tratați ușor cu remedii naturale.

Știm că aceste mici tumori pot apărea în orice moment și pe orice parte a corpului, așa că astăzi îți prezentăm 7 uleiuri esențiale care ajută la îndepărtarea negilor!

1. Uleiul esențial de oregano ajută la îndepărtarea negilor

Ulei esențial de oregano ce ajută la îndepărtarea negilor

Uleiul esențial de oregano este unul dintre cele mai cunoscute suplimente antivirale și antibacteriene care protejează pielea împotriva efectelor infecției. Aplicarea sa pe zona afectată diminuează treptat dimensiunea negului.

În plus, uleiul esențial de oregano combate virusul care face ca negii să fie contagioși.

Mod de utilizare

 • Aplică mai multe picături de ulei esențial de oregano pe zona afectată și lasă remediul să acționeze fără să clătești.
 • Repetă procedeul cel puțin de două ori pe zi, în fiecare zi.

2. Uleiul esențial de mentă

Proprietățile antivirale ale uleiului esențial de mentă pot suplimenta orice tratament împotriva negilor. Agenții naturali din acest ulei împiedică reproducerea virusului, prevenind apariția altor negi pe alte zone ale pielii.

Mod de utilizare

 • Adaugă cu generozitate mai multe picături de ulei de mentă pe o bucată de vată și aplică remediul pe neg.
 • După ce ai aplicat uleiul, lipește un plasture pe neg și lasă-l să acționeze peste noapte.
 • Repetă procedeul o dată pe zi până la înlăturarea negului.

3. Uleiul esențial de arbore de ceai

Ulei esențial de arbore de ceai ce ajută la îndepărtarea negilor

Cunoscut pentru proprietățile sale antiseptice și antibacteriene, uleiul esențial de arbore de ceai este printre cele mai utilizate tratamente naturale pentru îndepărtarea negilor. Acest produs conține agenți precum terpinene și α-terpinene, ale căror proprietăți antivirale combat în mod eficient infecția cauzată de HPV.

Mod de utilizare

 • Aplică mai multe picături de ulei esențial de arbore de ceai pe neg și lasă remediul să se absoarbă în piele.
 • Repetă de două sau de trei ori pe zi pentru a obține rezultate optime. Aplică remediul în fiecare zi.

4. Uleiul esențial de eucalipt

Chiar dacă este utilizat de obicei la tratarea infecțiilor respiratorii, uleiul esențial de eucalipt este un remediu excelent pentru negiAcesta „arde” formațiunile aspre ale pielii și luptă împotriva virusului care a provocat infecția.

Mod de utilizare

 • Masează delicat câteva picături de ulei esențial de eucalipt peste neg și acoperă-l cu un bandaj.
 • Lasă uleiul să acționeze două – trei ore, apoi îndepărtează bandajul și repetă procedeul, lăsându-l să acționeze alte două – trei ore.

5. Uleiul esențial de cuișoare

Ulei esențial de cuișoare ce ajută la îndepărtarea negilor

Compușii bioactivi antivirali ai uleiului esențial de cuișoare, cum ar fi carvacrolul și eugenolul, sunt foarte eficenți în lupta împotriva virusului Papiloma uman, ajutând la îndepărtarea negilor.

Aplicat direct pe zona afectată, uleiul esențial de cuișoare micșorează dimensiunea negului și contribuie la vindecarea pielii.

Mod de utilizare

 • Aplică mai multe picături de ulei esențial de cuișoare pe neg și lasă  remediul să acționeze fără să clătești.
 • Repetă procedeul de trei ori pe zi, până când problema dispare.

6. Uleiul esențial de cimbru

Uleiul esențial de cimbru are proprietăți antibiotice și antivirale care ajută la îndepărtarea negilor, chiar și atunci când aceștia au ajuns la dimensiuni considerabile.

Proprietățile uleiului de cimbru stopează dezvoltarea acestor leziuni aspre și țin sub control virusul, împiedicând răspândirea sa pe alte zone ale pielii.

Mod de utilizare

 • Adaugă mai multe picături de ulei esențial de cimbru pe o bucată de vată și aplică remediul pe neg. Pune un bandaj pe zona afectată.
 • Lasă remediul să acționeze două ore, apoi îndepărtează bandajul și repetă procedeul.

7. Uleiul esențial de ghimbir

Ulei esențial de ghimbir ce ajută la îndepărtarea negilor

Gingerolul, compusul bioactiv principal din ghimbir are proprietăți antibiotice și antiinflamatoare care ajută la îndepărtarea negilor.

Când este aplicat direct, uleiul esențial de ghimbir luptă temeinic împotriva virusului, obținând victoria și eliminând excesul de piele care formează negii.

Mod de utilizare

 • Masează câteva picături de ulei esențial de ghimbir pe neg și lasă remediul să se absoarbă în piele.
 • Repetă procedeul de trei – patru ori pe zi până când negul dispare.

Profită de proprietățile minunate ale uleiurilor esențiale pentru a îndepărta negii. Nu lăsa acești mici „invadatori” să îți distrugă frumusețea pielii.

În acest articol am prezentat mai multe opțiuni. Alege uleiul care ți-a atras cel mai mult atenția și aplică-l cu încredere. Vei obține rezultate extraordinare!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.