Remedii pentru negi eficiente și naturale - Doza de Sănătate
 

Remedii pentru negi eficiente și naturale

Ceapa este un remediu foarte eficient pentru negi, dar trebuie să evitați zonele sensibile ale pielii, deoarece poate provoca iritații.
Remedii pentru negi eficiente și naturale
Maricela Jiménez López

Verificat și aprobat de medicul Maricela Jiménez López.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Sunteți în căutare de remedii pentru negi eficiente și naturale? Atât adulții, cât și copiii pot avea negi. Este o problemă foarte des întâlnită. Negii sunt niște proeminențe micuțe ce apar pe orice parte a corpului, din motive necunoscute.

Uneori negii reprezintă doar o problemă estetică, fără a afecta sănătatea. Însă ar trebui să încercați să îi tratați înainte să se răspândească și pe alte părți ale corpului și să crească în dimensiune.

Dacă aveți nevoie de remedii pentru negi, suntem aici ca să vă ajutăm! Iată o listă cu cele mai ușoare și accesibile preparate pe care le puteți pregăti acasă pentru a scăpa de negi.

Remedii pentru negi eficiente și naturale

Uleiul de ricin este bun pentru negi

Uleiul de ricin a avut întotdeauna rezultate bune în lupta cu negii inestetici. Trebuie doar să luați puțin ulei de ricin pe un bețișor cu vată și să aplicați pe zona afectată în fiecare seară. Veți vedea cum dispar încet-încet.

Smochinele

Smochine ca remedii pentru negi

Dacă vreți să vedeți cum se “topesc” negii, încercați smochinele. Aceastea, când sunt crude, produc o substanță lăptoasă. O puteți aplica direct pe zona afectată, de mai multe ori pe zi. Smochinele nu au efecte secundare și pot fi utilizate timp îndelungat.

Cartofii

Cartofii cruzi sunt printre cele mai bune remedii pentru negi. Trebuie să curățați un cartof și să radeți o bucățică. Puneți cartoful ras direct pe proeminențele inestetice. Vă recomandăm să lăsați acest remediu să acționeze peste noapte. Și ca să nu faceți mizerie, înfășurați această zonă cu un tifon sau bandaj. Dimineața, clătiți bine cu apă rece.

Ceapa

Ceapa folosită în remedii pentru negi

Dacă nu vă deranjează lacrimile pe care o să le vărsați, ceapa este un remediu excelent pentru a scăpa de negi. Trebuie doar să scurgeți zeama de ceapă și să o aplicați topic. Lăsați să acționeze până se usucă.

Ideal ar fi să faceți acest lucru noaptea și să clătiți zona tratată dimineața. Vă recomandăm să folosiți acest remediu doar dacă negii se află pe mâini sau pe picioare, deoarece pielea mai sensibilă se poate irita de la ceapă. Nu aplicați pe față.

Bananele

Iată și un remediu gustos, nu numai simplu. Dacă v-ați trezit cu negi, încercați niște banane. Puteți mânca acest fruct înainte de culcare și să aplicați coaja pe zona cu negi. Lăsați bandajul peste noapte. Veți vedea ce repede dispar negii folosind acest remediu.

Usturoiul

Remedii pentru negi cu usturoi tocat

Mai întâi, spălați bine zona din jurul negilor cu apă și cu săpun. Lăsați să se usuce și aplicați un strat subțire de pastă de usturoi. Lăsați să acționeze peste noapte. Repetați acest tratament timp de maxim 15 zile. Negii vor începe să se desprindă de piele. Lăsați-i să cadă singuri, pentru ca pielea să rămână fină, fără cicatrice.

Atenție!

Dacă observați că nu scăpați de negi și aceștia reapar sau afectează zone mai întinse ale corpului, vă sfătuim să cereți părerea unui medic specialist. Această afecțiune poate fi semnul apariției unei alte probleme de sănătate. Este posibil să aveți nevoie de un tratament special.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.