Remedii naturale pentru negi

· 17 octombrie 2015
Ceapa este un remediu foarte eficient pentru negi, dar trebuie să evitați zonele sensibile ale pielii, deoarece poate provoca iritații.

Atât adulții cât și copiii pot avea negi. Este o problemă foarte des întâlnită. Negii sunt niște proeminențe micuțe ce apar pe orice parte a corpului, din motive necunoscute, se pare. Uneori, acești negi reprezintă doar o problemă estetică, fără a afecta sănătatea. Totuși, ar trebui să încercați să îi tratați înainte să se răspândească și pe alte părți ale corpului și să crească în dimensiune, așa cum fac de regulă.

Dacă vreți remedii naturale și simple pentru negi, suntem aici ca să vă ajutăm! Iată o listă cu cele mai ușoare și accesibile preparate pe care le puteți face acasă pentru a scăpa de negi.

Uleiul de ricin este bun pentru negi

Uleiul de ricin a avut întotdeauna rezultate bune în lupta cu acești negi inestetici. Trebuie doar să luați puțin ulei de ricin pe un bețișor cu vată și să aplicați pe zona afectată în fiecare seară. Veți vedea cum dispare încet-încet.

Smochinele

Smochine pentru negi

Dacă vreți să vedeți cum se „topesc” negii sub ochii voștri, încercați smochinele. Aceastea, când sunt crude, produc o substanță lăptoasă. O puteți aplica direct pe zona afectată, de mai multe ori pe zi. Puteți folosi până scăpați de ei. Nu au efecte secundare.

Cartofii vă ajută să scăpați de negi

Cartofii cruzi sunt printre cele mai bune remedii naturale pentru a vă scăpa de negi. Trebuie să curățați un cartof și să radeți o bucățică. Puneți cartoful ras direct pe negi. Vă recomandăm să lăsați acest remediu să acționeze peste noapte. Și ca să nu faceți mizerie, înfășurați această zonă cu un tifon sau bandaj. Dimineața, clătiți bine cu apă rece.

Ceapa

Ceapa pentru negi

Dacă nu vă deranjează lacrimile pe care o să le vărsați când tăiați ceapa, aceasta este un remediu excelent pentru a scăpa de negi. Trebuie doar să scurgeți zeama de ceapă și să o folosiți direct pe negi. Lăsați să acționeze până se usucă. Ideal ar fi să faceți acest lucru noaptea și să clătiți zona tratată dimineața. Vă recomandăm să folosiți acest remediu doar dacă acești negi sunt pe mâini sau pe picioare, deoarece pielea mai sensibilă se poate irita de la ceapă. Nu aplicați pe față.

Bananele

Iată și un remediu gustos, nu numai simplu. Dacă v-ați trezit cu negi, încercați niște banane. Puteți mânca acest fruct înainte de culcare și să aplicați coaja pe zona cu negi. Lăsați bandajul peste noapte. Veți vedea ce repede dispar negii folosind acest remediu.

Usturoiul lasă pielea fină și fără negi

Usturoi tăiat pentru negi

Mai întâi, spălați bine zona din jurul negilor, cu apă și cu săpun. Lăsați să se usuce și aplicați un strat subțire cu pastă de usturoi. Lăsați să acționeze peste noapte. Repetați acest tratament timp de 15 zile, maxim. Veți vedea cum negii încep să se desprindă de piele. Lăsați-i să cadă singuri, pentru ca pielea să rămână fină, fără cicatrice.

Nu uitați!

Dacă observați că nu scăpați de negi și aceștia reapar sau afectează zone mai întinse ale corpului, vă sfătuim să cereți părerea unui medic specialist. Această afecțiune poate fi semnul apariției unei alte probleme de sănătate sau aveți nevoie de un tratament special.