9 soluții pentru eliminarea negilor - Doza de Sănătate
 

9 soluții pentru eliminarea negilor

Este posibil să scapi de negi? Mai jos îți prezentăm câteva modalități simple și ieftine prin care poți reuși. 
9 soluții pentru eliminarea negilor
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Cauți soluții pentru eliminarea negilor? Negii sunt mici umflături care apar pe piele, formate prin dilatarea papilelor dermice și întărirea pielii de deasupra. Aceste excrescențe sunt, în general, o problemă estetică deoarece tind să aibă un aspect neplăcut.

Există diferite tratamentele medicale pentru îndepărtarea negilor care nu lasă cicatrici. Unele dintre ele sunt atât de puternice, încât își fac efectul în câteva minute. Însă, din păcate, majoritatea acestor remedii sunt destul de scumpe.

Din fericire, natura ne oferă, de asemenea, numeroase soluții pentru eliminarea negilor, care nu necesită o cheltuială deosebită. La fel ca tratamentele scumpe, remediile naturiste nu lasă nicio urmă pe piele. Iată câteva dintre cele mai bune opțiuni!

1. Usturoiul: una dintre cele mai bune soluții pentru eliminarea negilor

Oțetul de mere pe lista de soluții pentru eliminarea negilor

Pisează un cățel proaspăt de usturoi până obții o pastă cu cocoloașe. Aplic-o pe neg și acoperă zona cu un bandaj sau o bucată de material. Ține-l îndeajuns de strâns pentru ca remediul să nu se miște.

Lasă usturoiul să acționeze peste noapte, apoi îndepărtează bandajul și curăță bine zona. Repetă procedeul în fiecare zi până când negul se usucă și cade.

2. Oțetul de mere

Oțetul de mere este printre cele mai bune soluții pentru eliminarea negilor. Ia un bandaj mic și toarnă trei picături de oțet de mere pe el. Pune bandajul pe neg și, la fel ca în cazul tratamentului cu usturoi, lasă-l să acționeze peste noapte.

Repetă procedeul timp de cinci zile consecutive fără să sari peste niciuna. Dacă poți, înlocuiește bandajul în fiecare dimineață.

3. Coaja de banană

Soluții pentru eliminarea negilor precum coaja de banană

Ai mâncat o banană? Să nu arunci coaja. Păstreaz-o și masează negul cu ea. Repetă de mai multe ori pe zi sau pune o bucățică de coajă de banană peste neg și prinde-o cu un plasture. Las-o să acționeze peste noapte. Această metodă dă rezultate în două săptămâni.

4. Banda adezivă

Pune o bucățică de bandă adezivă peste neg și las-o să acționeze șase zile. Clătește negul și repetă procedeul până când acesta cade. Este posibil să dureze mai mult de o lună.

5. Sucul de ceapă

Sucul de ceapă pe lista de soluții pentru eliminarea negilor

Ceapa este una dintre cele mai bune soluții pentru eliminarea negilor și combaterea virusului care duce la apariția acestora.

Taie ceapa în mai multe bucăți și las-o peste noapte într-un bol în care ai pus sare din abundență. Dimineața, extrage sucul și, înainte de culcare, aplică-l direct pe zona afectată. Acest tratament își face efectul în aproximativ 12 zile.

6. Uleiul de ricin

Uleiul de ricin te scapă de negi în mai puțin de patru săptămâni. Acest tratament constă în a amesteca puțin bicarbonat de sodiu cu ulei de măsline pentru a forma o pastă lipicioasă. Aplică pasta pe neg și acoperă-l cu o bandă adezivă sau un pansament micuț.

7. Vitamina C

Soluții pentru eliminarea negilor cu vitamina C

Pisează o capsulă de vitamina C și amestec-o apoi cu puțină apă. Aplică amestecul pe zona afectată și lasă-l să acționeze timp de 20 de minute. Repetă zilnic. pH-acid acid al vitaminei C ajută la eliminarea rapidă a negilor. 

8. Uleiul esențial de arbore de ceai

Uleiul esențial de arbore de ceai are proprietăți medicinale puternice, vindecând problemele pielii. Acest produs este antimicrobian, antibacterian și antifungic.

Pune câteva picături de ulei de arbore de ceai pe zona afectată. Repetă de trei ori pe zi. La fel ca în cazul multor remedii naturale, acest ulei acționează mai greu, dar rezultatele sunt uimitoare.

9. Aloe vera

Aloe vera pe lista de soluții pentru eliminarea negilor

Aloe vera este unul dintre cele mai bune remedii pentru problemele pielii. La fel ca uleiul de arbore de ceai, această plantă are proprietăți antibacteriene.

Dacă îl aplici pe negi de trei ori pe zi, gelul de aloe vera îi face să dispară în doar câteva zile, fără să lase urme sau cicatrici.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.