Evită următoarele 6 tipuri de persoane toxice - Doza de Sănătate
 

Evită următoarele 6 tipuri de persoane toxice

Câteodată oamenii din jurul nostru ne pot face rău fără măcar să ne dăm seama. Din acest motiv, este dificil să îi alungăm din viața noastră. De îndată ce devii conștient că există o problemă, încearcă să te distanțezi de acești indivizi.
Evită următoarele 6 tipuri de persoane toxice

Ultima actualizare: 22 ianuarie, 2019

S-ar putea să fii înconjurat de persoane care nu constituie un anturaj potrivit pentru tine. Așadar, gândește-te bine dacă anumite persoane toxice chiar merită să facă parte din viața ta și evită-le!

Cu siguranță ești înconjurat de oameni care te ajută să crești, care te apreciază și sunt o influență pozitivă asupra ta. Însă uneori viața ne obligă să recunoaștem că, pentru a putea avansa și a fi fericiți, trebuie să evităm anumiți indivizi.

Citește în continuare pentru a descoperi câteva tipuri de persoane toxice care nu au ce căuta în cercul tău social.

Evită următoarele 6 tipuri de persoane toxice

1. Criticii negativiști

Este firesc să primim critici din când în când, fie că este vorba de critici negative sau pozitive. Însă o categorie de persoane toxice pe care trebuie neapărat să o evităm este reprezentată de acei indivizi care găsesc mereu un motiv să ne critice.

Când cineva nu este mulțumit de propria sa viață, acesta este mereu nesatisfăcut și se simte de parcă ar fi un ratat. Acest tip de persoane toxice încearcă, în mod inconștient, să ne coboare la nivelul lor. Atacându-ne stima de sine și încrederea, acești indivizi ne împiedică să avansăm și să ne atingem obiectivele.

2. Manipulatorii

Numeroase persoane toxice își manipulează victimele zilnic

Evită această clasă de persoane toxice reprezentată de manipulatori. Din păcate, nu este ușor să îi identificăm pe acești indivizi. Manipulatorii au un arsenal întreg de trucuri la care apelează pentru a obține ceea ce își doresc.

În general, manipulatorii evită situațiile dramatice care le pot da în vileag intențiile ascunse. Aceștia vor încerca să îți manipuleze emoțiile și să te facă să te simți vinovat pentru diverse lucruri. Riști să devii o țintă în special dacă ești o fire bună și sensibilă, pentru că manipulatorii vor considera că ești mai slab decât ei.

Oamenii din această categorie de persoane toxice te împiedică să îți atingi obiectivele, obligându-te să te ocupi de problemele lor. Te sfătuim să alungi aceste persoane toxice din viața ta cât mai curând posibil sau cel puțin să le ții la distanță.

3. Mincinoșii

Fiecare dintre noi se confruntă cu minciuni în fiecare zi. Însă când o persoană la care ții te minte în mod regulat, este clar că aceasta nu te respectă. Evită acest tip de persoane toxice.  Deseori ele nu conștientizează magnitudinea impactului pe care îl au asupra victimelor lor.

De fapt, este posibil ca acești indivizi nici măcar să nu realizeze că mint. Așadar, nu trebuie să te simți vinovat dacă decizi să îi alungi din viața ta. În fond, aceștia nu întâmpină probleme în a distorsiona realitatea. Nu fi surprins dacă, implicându-te în minciunile lor, ajungi să dai de necaz.

4. Pesimiștii

Pesimismul reprezintă o stare de spirit care poate face absolut orice situație să pară mai sumbră decât este în realitate. Acest lucru este posibil deoarece pesimismul ne umple de îndoieli și ne determină să ne imaginăm toate modurile în care situația ar putea avea un final nefericit.

Aceștia văd mereu latura întunecată a vieții și simt nevoia să își exprime deschis opiniile, afectându-ne starea de spirit.

Mai mult, individul pesimist reprezintă, în general, cauza situațiilor negative în care se regăsește. Chiar dacă îi oferi o mie de soluții, pesimistul va găsi ceva în neregulă cu fiecare dintre ele. Este de-a dreptul epuizant să ai astfel de persoane toxice în viața ta.

5. Avarii

Și avarii sunt persoane toxice care fac rău

Zgârcenia reprezintă unul dintre cele mai mari defecte pe care le putem avea. Avarii găsesc mereu o scuză să nu ofere nimic.

Nu este vorba doar despre resurse materiale sau economice — avarii nu doresc să ajute pe nimeni în nicio manieră. Deși zgârcenia și egoismul sunt deseori considerate a fi sinonime, avarii nu sunt pur și simplu egoiști.

Acest tip de persoane toxice au mereu nevoie de ajutorul celorlalți și caută moduri de a obține un profit în orice situație. Avarii sunt acei prieteni cărora le place să iasă cu tine în oraș, dar, când vine nota de plată, găsesc mereu o modalitate de a nu își plăti consumația.

6. Oamenii bârfitori

Ultima categorie de persoane toxice pe care vrem să ți-o prezentăm este reprezentată de oamenii bârfitori.

Faptul că acestora le place atât de mult să vorbească despre alții este o dovadă că nu au o încredere în sine foarte ridicată. De asemenea, oamenii bârfitori nu fac diferența între fapte și speculații sau erori de comunicare.

Petrecând prea mult timp în preajma acestor persoane toxice, imaginea ta va avea de suferit. Fără voia ta, te poți trezi cu o suită de probleme și inamici. În plus, evitând să interacționezi cu oamenii bârfitori, nu le oferi muniția necesară pentru a te vorbi pe tine pe la spate.

Încearcă să eviți persoanele toxice

Pe lângă cele șase tipuri de persoane toxice prezentate în acest articol, există numeroși alți oameni încărcați cu energie negativă care, dacă nu ai grijă, îți pot face rău.

Dacă cumva te regăsești în descrierile de mai sus, nu ezita să îți schimbi comportamentul. Evită toate aceste tipuri de persoane toxice și negative și ai șansa să îți îmbunătățești atât viața ta, cât și pe cea a celorlalți.

Schimbă-ți comportamentul acum, iar oamenii buni nu te voi părăsi pe viitor.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.