Exemple de cină ușoară pentru a slăbi

20 Noiembrie, 2020
Nu trebuie să sari peste mese pentru a slăbi. De fapt, pregătirea acestora cu alimente de înaltă calitate nutrițională este cea mai bună opțiune pentru a avea o greutate sănătoasă. Descoperă câteva opțiuni pentru o cină ușoară!

Dacă încerci să pierzi în greutate, nu este recomandat să sari peste mese sau să petreci perioade lungi de timp fără a mânca. Alege pur și simplu opțiuni sănătoase preparate din ingrediente naturale nutritive. În acest articol, îți vom oferi câteva exemple de cină ușoară pentru a slăbi.

Deși ideea de a sări peste această ultimă masă a zilei s-a răspândit pentru a genera un deficit caloric, dovezile științifice arată faptul că secretul pierderii în greutate se află în alimentele pe care le consumi.

Exemple de cină ușoară pentru a slăbi

Cina este una dintre cele cinci mese ale zilei care fac parte dintr-o dietă sănătoasă (atât timp cât este echilibrată și se potrivește fiecărei persoane). De fapt, mai multe studii sugerează faptul că servirea unei mese sănătoase poate ajuta la scăderea în greutate, mai ales atunci când are loc cu cel puțin două ore înainte de culcare.

De asemenea, cina este folosită pentru a scurta durata postului de peste noapte, astfel încât pofta de mâncare să fie mai ușor de controlat a doua zi. Poți consuma fără regrete carne cu o sursă de carbohidrați, cum ar fi orezul sau pastele integrale.

Iată câteva idei de cină ușoară pentru a slăbi!

Citește mai mult:

Săritul peste cină te ajută să slăbești?

Alimente incluse într-o cină ușoară pentru a slăbi
Secretul nu este să omiți cina, ci să alegi opțiuni nutriționale sănătoase și de înaltă calitate.

Bazarea unei diete pe opțiuni sănătoase crește probabilitatea de a-ți menține o greutate normală și stabilă. Deta mediteraneană, de exemplu, este una dintre cele mai bune în ceea ce privește prevenirea bolilor cardiovasculare și metabolice, cum ar fi obezitatea.

Aceasta include, în principal, alimente de origine vegetală, care furnizează compuși antioxidanți precum polifenolii, flavonoizii și fitosterolii. De asemenea, asigură aportul corect de proteine ​​și acizi grași, macronutrienți esențiali în orice dietă.

Ce poate conține o cină ușoară pentru a slăbi?

  • Cereale integrale
  • Fructe
  • Legume cu frunze verzi
  • Leguminoase
  • Semințe oleaginoase, precum semințele de in și chia
  • Ulei de măsline extravirgin
  • Pește oceanic și fructe de mare
  • Produse lactate fără grăsimi
  • Carne roșie slabă și ouă în cantități moderate
  • Suficientă apă

Desigur, pe lângă aceasta, există și alte stiluri dietetice pe care le poți folosi ca referință pentru alimentația sănătoasă. Important este să eviți consumul de alimente ultra-procesate, care sunt deficitare din punct de vedere nutrițional.

Când vine vorba de gătit, dacă vrei să pregătești mese sănătoase și ușoare, evită prăjirea și alege gătitul la aburi, în cuptor sau pe grill.

Să aruncăm o privire la câteva idei delicioase!

1. File de pește cu legume și cartofi

Peștele oceanic oferă grăsimi omega-3 sănătoase. Acest fel de mâncare este, de asemenea, ușor și practic, deoarece durează doar 20 de minute pentru a-l pregăti.

Ingrediente

  • 1 file de merluciu
  • 1 morcov mic
  • 1/4 ardei roșu
  • 1/2 cană de spanac (130 g)
  • 1/2 cartof mic
  • 1 linguriță semințe de fenicul
  • Condimente după gust

Preparare

  • Mai întâi, taie legumele și fierbe-le.
  • Între timp, condimentează fileul.
  • Încălzește o tigaie cu ulei de măsline și gătește-l.
  • Când observi că legumele sunt fierte, scurge-le și pune-le pe o farfurie, condimentează-le și adăugă semințele.
  • Scoate fileul din tigaie și servește-l cu legume.

2. Tăiței cu legume

Cine spune că nu poți mânca carbohidrați pentru că îngrașă? Cel mai important lucru este să îi consumi alături de legume pentru a obține un echilibru nutrițional. Așadar, dacă îți place acest fel de mâncare, iată o rețetă delicioasă pentru cină!

Ingrediente

  • 1/2 farfurie de tăiței (150 g)
  • 1 roșie
  • 1 ceapă mică
  • 1/2 morcov
  • 1/2 cană de broccoli
  • 1 linguriță semințe de fenicul
  • Parmezan ras
  • Condimente după gust

Preparare

  • Mai întâi, fierbe tăițeii.
  • Curăță și taie legumele.
  • Gătește-le la foc mediu (nu ai nevoie neapărat de ulei pentru a face acest lucru).
  • Când sunt gata, condimentează-le după gust.
  • După ce tăițeii sunt fierți, strecoară-i, pune-i pe o farfurie și adaugă uleiul de măsline.
  • Servește-i cu legume și brânză după gust.
Paste integrale
O porție moderată de tăiței se încadrează în conceptul de masă sănătoasă și ușoară. Important este să creezi un echilibru cu alte alimente sănătoase, cum ar fi legumele.

3. Pui cu muștar și salată

Salatele sunt ideale pentru a savura mese sănătoase și ușoare, deoarece sunt sărace în calorii. Cu toate acestea, dacă le mănânci separat, îți va fi foame în scurt timp. Prin urmare, în acest caz, propunem adăugarea unei porții de proteine, cum ar fi carnea de pui.

Ingrediente

  • Carne de pui fără piele (200 g)
  • 1 linguriță de muștar (15 g)
  • 1 linguriță semințe de fenicul
  • 1/2 cană de rucola tocată (100 g)
  • 1 roșie
  • Condimente după gust

Preparare

  • Mai întâi, condimentează puiul.
  • Apoi, întinde muștarul deasupra.
  • Pune-l pe grătar sau în cuptor cu uleiul de măsline.
  • Taie legumele.
  • Servește preparatul.

Îți recomandăm:

4 plante medicinale utile pentru indigestie

Ce trebuie să reții despre cinele ușoare pentru slăbire

Pierderea în greutate nu trebuie să fie sinonimă cu omiterea meselor principale. Deși postul este la modă în ultima vreme, nu înseamnă că ar trebui să sari peste mese. Alegerea unor opțiuni sănătoase și ușoare este suficientă pentru a avea grijă de greutate și sănătate.

În mod ideal, legumele și sursele de proteine ar trebui să constituie cina. De asemenea, există loc și pentru carbohidrați, dar cu moderație. Desigur, pentru rezultate optime, combină dieta cu exercițiile fizice pentru a obține rezultate mai bune.

  • Skerrett, P. J., & Willett, W. C. (2010). Essentials of healthy eating: a guide. Journal of midwifery & women’s health55(6), 492-501.
  • Garaulet, M., Gómez-Abellán, P., Alburquerque-Béjar, J. J., Lee, Y. C., Ordovás, J. M., & Scheer, F. A. (2013). Timing of food intake predicts weight loss effectiveness. International journal of obesity37(4), 604-611.
  • Tørris C, Småstuen MC, Molin M. Nutrients in Fish and Possible Associations with Cardiovascular Disease Risk Factors in Metabolic Syndrome. Nutrients. 2018;10(7):952. Published 2018 Jul 23. doi:10.3390/nu10070952
  • Troncoso-Pantoja, C. (2019). Comidas tradicionales y alimentación saludable: el ejemplo de la dieta mediterránea. Horizonte Médico (Lima)19(3), 72-77.
  • Casazza, K., Brown, A., Astrup, A., Bertz, F., Baum, C., Brown, M. B., … & Fontaine, K. R. (2015). Weighing the evidence of common beliefs in obesity research. Critical reviews in food science and nutrition55(14), 2014-2053.
  • Stockman MC, Thomas D, Burke J, Apovian CM. Intermittent Fasting: Is the Wait Worth the Weight?. Curr Obes Rep. 2018;7(2):172-185. doi:10.1007/s13679-018-0308-9