9 remedii pentru flatulență 100% naturale - Doza de Sănătate
 

9 remedii pentru flatulență 100% naturale

Suferi de flatulență? Remediile care te scapă de această problemă stânjenitoare se află chiar în bucătăria ta!
9 remedii pentru flatulență 100% naturale
Maricela Jiménez López

Verificat și aprobat de medicul Maricela Jiménez López.

Ultima actualizare: 29 decembrie, 2022

Una dintre cele mai frecvente probleme ale sistemului digestiv este flatulența (acumularea excesivă de gaze intestinale), ce poate fi produsă de diverși factori și care afectează persoane de toate vârstele. Ai nevoie de remedii pentru flatulență 100% naturale?

Problemele gastrice pot avea mai multe cauze. Printre acestea se numără, de pildă, consumul în exces al alimentelor picante, stresul (ce produce hiperaciditate gastrică) și inspirarea aerului în timpul ingestiei.

Similar, gazele intestinale și mirosurile neplăcute pot fi cauzate de anumite alimente pe care le consumăm zilnic. Sistemul digestiv reacționează la acești factori. Dacă vrei să descoperi remedii pentru flatulență, nu ezita să citești în continuare!

Ce factori pot cauza flatulența?

Lactoza

Laptele integral produce gaze intestinale. Numeroase persoane nu tolerează acest aliment și nu îl pot consuma. Te sfătuim să consumi lapte fără lactoză sau degresat, astfel încât să eviți această problemă.

Constipația

Cei care suferă de constipație au un risc ridicat de a experimenta flatulență deoarece au un tranzit intestinal și o digestie prea lente. Nivelul de deșeuri acumulate în organismul lor este foarte ridicat.

9 remedii pentru flatulență 100% naturale

Rădăcina de ghimbir

Remedii pentru flatulență cu ghimbir pudră

Consumul de ceai de ghimbir, consumul unei linguri de ghimbir ras înainte de masă sau adăugarea unei cantități mici de ghimbir uscat sau proaspăt în preparate sunt obiceiuri utile pentru a trata și ameliora flatulența.

Semințele de chimen

Acest condiment poate fi combinat cu alimente care produc gaze intestinale. Semințele de chimen au abilitatea de a stimula digestia, prevenind acumularea de gaze și crampele produse de anumite alimente.

Usturoiul

Usturoi în remedii pentru flatulență

Printre componentele usturoiului se numără două substanțe foarte benefice pentru sănătatea organismului uman: alicina și dialilul sulfurat.

Usturoiul este un alt aliment ce poate fi inclus în diverse remedii naturiste pentru a îmbunătăți digestia și a ține sub control flatulența. Consumă numai usturoi proaspăt, fie simplu, fie pe post de condiment.

Ceaiul de păpădie

Păpădia este o plantă medicinală celebră, utilă împotriva mai multor probleme de sănătate. Printre beneficiile acesteia se numără îmbunătățirea digestiei, consumul de ceai de păpădie înainte de mesele principale ale zilei prevenind acumularea de gaze intestinale în exces.

Această plantă (dacă este deshidratată și zdrobită) poate fi folosită pe post de condiment pentru a asezona preparatele.

Pătrunjelul

Pătrunjel în remedii pentru flatulență

Fie proaspăt, fie deshidratat, pătrunjelul este un aliment foarte util dacă ai nevoie de un remediu naturist împotriva gazelor intestinale.

Carbonul activat

Cărbunele poate absorbi aerul din intestine ce produce flatulența. Te sfătuim să consumi acest supliment înainte de mese, astfel încât să previi acumularea de gaze intestinale.

Zeama de lămâie

Remedii pentru flatulență cu lămâie

Lămâia este utilă împotriva mai multor boli, mai ales împotriva celor de tract intestinal. Dacă adopți obiceiul de a bea zeamă de lămâie înainte de fiecare masă, vei observa o schimbare imediată în ceea ce privește producția de gaze intestinale.

Ceaiul de mușețel

Ceaiul de mușețel are abilitatea de a relaxa stomacul, prevenind astfel acumularea de gaze intestinale în exces și îmbunătățind digestia într-un mod natural și eficient.

Infuzia de anason

Ceai de anason stelat

Anasonul are abilitatea de e stopa flatulența și durerile de stomac produse de aceasta. Fierbe o cană de apă, adaugă o lingură de anason și lasă amestecul la infuzat. Consumă această infuzie zilnic pentru a-ți reduce producția de gaze intestinale.

Alte sfaturi pentru a preveni flatulența

Alimentele sau suplimentele alimentare probiotice te pot ajuta să ameliorezi simptomele flatulenței. În plus, acestea facilitează menținerea sănătății colonului și a organismului.

O altă variantă pentru a ameliora acumulările de gaze intestinale este să folosești o compresă caldă. Încălzește o cantitate ridicată de apă și înmoaie un prosop în acest lichid. Stoarce prosopul și aplică-l pe abdomen. Repetă acest truc până când abdomenul se relaxează și durerea dispare.

După cum vezi, există diverse remedii pentru flatulență. Esențial este să decizi care este cel mai bun tratament pentru tine și să-l aplici constant, astfel încât să obții rezultatele dorite. Suntem siguri că starea ta se va îmbunătăți curând!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.