Grăsimea abdominală și retenția de apă - Doza de Sănătate
 

Grăsimea abdominală și retenția de apă

Deoarece nu există leacuri minune pentru a scăpa de grăsimea abdominală și de retenția de apă, este important să combinăm rețetele naturiste cu exercițiile fizice, să avem un stil de viață sănătos și să bem apă suficientă.
Grăsimea abdominală și retenția de apă

Ultima actualizare: 01 februarie, 2019

Zona abdominală reprezintă locul unde se depozitează cea mai multă grăsime de-a lungul anilor și unde se observă cel mai des retenția de apă. Din cauza stilului de viață, a lipsei exercițiilor fizice și nu numai, grăsimea și / sau lichidele se acumulează în zona abdominală. De aceea părem balonați, fără siluetă. Citind acest articol, veți afla câteva moduri de a combate grăsimea abdominală și retenția de apă în mod natural.

Majoritatea celor care vor să slăbească știu că zona abdominală este cel mai dificil loc de lucrat. Pentru ca abdomenul plat să nu devină o misiune imposibilă, vă vom prezenta în acest articol câteva sfaturi pentru a scăpa de grăsimea abdominală și retenția de apă. Retenția de apă este cel mai mare impediment în calea unei siluete frumoase.

6 sfaturi vitale pentru a reduce grăsimea abdominală și retenția de apă

Hidratarea elimină grăsimea abdominală și retenția de apă
 • Evitați excesul de sare: nu uitați că este extrem de important să reduceți consumul de sare sau să alegeți o alternativă mai bună pentru a da gust mâncărurilor. Retenția de apă este provocată de excesul de sare. Aproape toți consumăm prea multă. Vă sfătuim să creșteți consumul de alimente bogate în potasiu, deoarece acestea combat nivelul mare de sodiu și echilibrează pH-ul organismului.
 • Faceți mai multe exerciții: cel mai eficient mod de a scăpa de grăsimea abdominală este să faceți mișcare. Ideal este să optați pentru sesiuni de aerobic și să completați cu exerciții abdominale pentru a tonifia și modela această zonă.
 • Beți mai multă apă: un pahar de apă pe stomacul gol poate preveni retenția de fluide. În plus, s-a dovedit că apa accelerează metabolismul, ce la rândul lui stimulează arderea grăsimilor.
 • Consumați mai multe alimente cu efect diuretic: astfel de alimente sunt ideale pentru a scăpa de lichidele reținute în organism care ne fac să ne îngrășam. Ideal este să consumați mai multe alimente cu efect diuretic, precum ananasul, anghinarea, pepenele verde, roșiile, sparanghelul și nu numai.
 • Dormiți suficient: este un obicei simplu, dar esențial pentru a scăpa de grăsimea abdominală și pentru a slăbi. Dacă dormiți mai puțin de șase ore pe zi, organismul secretă mai mult cortizol, hormonul ce determină stocarea grăsimii în zona abdominală.
 • Mâncați sănătos: este foarte important să vă schimbați obiceiurile alimentare și să eliminați toate alimentele care vă fac să vă îngrășați. În schimb, consumați mai multe fructe, legume și cereale integrale. Împărțiți mâncarea în 5 sau 6 porții mici pe zi, mestecați bine și nu săriți peste micul dejun.

Rețetă pentru a scăpa de grăsimea abdominală și retenția de apă

Retenția de apă la nivelul mâinilor

Deoarece grăsimea și retenția de apă sunt principalele impedimente în calea unui abdomen plat, vă prezentăm o rețetă pe care o puteți pregăti acasă pentru a lupta cu astfel de probleme. Aceasta vă va ajuta să scăpați de lichidele în exces și de toxinele care produc balonare.

Ingrediente:

 • 1 linguriță de păpădie râșnită sau prăjită
 • 1 bucată de ghimbir
 • Câteva semințe de nucșoară
 • 1 bețișor de scorțișoară
 • 5 frunze de mentă
 • 1-1/2 căni cu apă
 • Miere de albine (opțional)

Instrucțiuni:

Puneți toate ingredientele, în afară de miere, într-o oală, peste apă. Lăsați totul să fiarbă între 5 și 10 minute. Strecurați ceaiul și adăugați miere dacă doriți să îndulciți. Beți 2 până la 4 căni pe zi.

Foarte important! Ceaiul de păpădie este contraindicat persoanelor care suferă de afecțiuni ale vezicii biliare. Aceste persoane trebuie să ceară mai întâi sfatul medicului.

Nu uitați!

Această rețetă pentru a elimina grăsimea abdominală și retenția de apă vă poate ajuta să aveți silueta dorită dacă urmați și celelalte sfaturi. Nu uitați că nu există produse minune care să vă scape de grăsime. Trebuie să aveți voință și să fiți consecvent în aplicarea acestor instrucțiuni pentru a putea avea forma corpului dorită.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.