Îngrijirea părului cu folii de aluminiu – 3 trucuri - Doza de Sănătate
 

Îngrijirea părului cu folii de aluminiu – 3 trucuri

Foliile de aluminiu sunt folosite mereu în saloanele de coafură pentru realizarea șuvițelor, dar acestea pot fi incluse în numeroase alte trucuri pentru îngrijirea părului. Citește în continuare pentru a afla mai multe detalii!
Îngrijirea părului cu folii de aluminiu – 3 trucuri

Ultima actualizare: 23 aprilie, 2019

Foliile de aluminiu sunt nelipsite din bucătăriile moderne. Fiecare dintre noi păstrează o rolă de folii de aluminiu într-un sertar. Ceea ce poate nu bănuim este faptul că avem la dispoziție numeroase trucuri pentru îngrijirea părului cu folii de aluminiu.

Popularitatea lor se datorează faptului că pot menține alimentele fierbinți și sunt rezistente. Din păcate, multe persoane nu știu cum să profite la maxim de avantajele oferite de foliile de aluminiu.

În articolul de azi îți prezentăm 3 trucuri pentru îngrijirea părului cu folii de aluminiu. Dacă vrei să arăți de parcă ai fost la salon fără a cheltui mulți bani, nu ezita să pui în practică următoarele sfaturi!

De ce folii de aluminiu?

Îngrijirea părului cu folii de aluminiu este mai simplă decât bănuiești

Părul este o componentă foarte delicată a corpului, drept pentru care poate fi ușor lezat. Cu toate acestea, el este un element de bază al oricărui look. Toate femeile vor să arate bine, iar în acest scop încearcă diferite stiluri până descoperă unul care le place. Foliile de aluminiu îți pot fi de mare ajutor pentru a te menține frumoasă.

  • În primul rând, acest obiect este un izolator perfect. Această trăsătură este importantă dacă vrei să împiedici produsele pe care le aplici să se combine.
  • De asemenea, foliile de aluminiu conservă căldura. Așadar, nu va mai fi nevoie să ne încălzim părul pentru a-l modela.
  • Nu în ultimul rând, foliile de aluminiu sunt foarte rezistente. Această caracteristică ne oferă 2 beneficii: niciun fel de lichid nu poate pătrunde prin ele și vor rămâne intacte pentru mult timp.

3 trucuri pentru îngrijirea părului cu folii de aluminiu

1. Ondulează-ți părul fără a depune mult efort

Îngrijirea părului cu folii de aluminiu nu se face doar la salon

Nu ai nevoie decât de un ondulator electric și de niște folii de aluminiu cu o lungime de 23 cm (9 inch). Numărul de folii necesare depinde de volumul și grosimea podoabei tale capilare. De obicei, 6 sunt suficiente. Dacă bănuiești că vei avea nevoie de mai multe, taie 8-10 folii.

Așază foliile de aluminiu una peste cealaltă și taie-le în 4 bucăți egale. Apoi, separă șuvițele pe care vrei să le ondulezi de restul părului cu agrafe.

Aplică fixativ pe șuvițele pe care le vei ondula și așteaptă câteva minute, după care le poți rula una câte una și înfășura în folii de aluminiu. Setează ondulatorul la căldură ridicată și, după ce l-ai folosit, așteaptă până când foliile se răcesc. Dacă mai aplici o dată fixativ, îți garantăm că noile tale bucle vor rezista mult timp!

2. Vopsește-ți părul mai repede

Lidiane Silveira, un specialist în îngrijirea părului, susține că includerea foliilor de aluminiu în procesul de vopsire a părului a fost o descoperire importantă. Când părul încălzește folia, cuticulele se deschid și vopsirea are loc mult mai repede.

Trebuie însă să folosim foliile de aluminiu în mod adecvat. Învață cum să separi corect șuvițele și nu purta foliile mai mult timp decât este indicat. În caz contrar, podoaba ta capilară se va deteriora. Te sfătuim să ceri îndrumarea unui stilist.

3. Hidratează-ți părul cu o mască

Îngrijirea părului cu folii de aluminiu nu necesită mulți bani

Dacă părul tău este uscat și anost, cel mai bine este să încerci o mască hrănitoare. De îndată ce ai aplicat-o de la rădăcini spre vârfuri, acoperă-ți părul cu partea mată a foliei de aluminiu și așteaptă 30 de minute.

După ce s-a scurs intervalul de timp indicat, îndepărtează folia și spală-ți părul ca de obicei. Rezultatele obținute nu te vor dezamăgi, mai ales dacă în trecut nu ai folosit folii de aluminiu în acest mod. Acest tratament va oferi părului tău un luciu și o finețe surprinzătoare.

Știai că foliile de aluminiu sunt utile în îngrijirea părului? Ai încercat vreodată tratamentele prezentate în acest articol? Spune-ne ce crezi despre ele în secțiunea de comentarii!


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.