Mărimea implantului mamar: ce dimensiune ți se potrivește?
 

Mărimea implantului mamar: ce dimensiune ți se potrivește?

Atunci când alegi mărimea unei proteze mamare, mărimea este foarte importantă pentru ca rezultatul să fie natural.
Mărimea implantului mamar: ce dimensiune ți se potrivește?
Leonardo Biolatto

Scris și verificat de medicul Leonardo Biolatto.

Ultima actualizare: 09 aprilie, 2023

Dacă ai luat decizia de a te opera, este necesar să te informezi foarte bine înainte de a alege mărimea implantului mamar. Este esențial să răspunzi la întrebări de bază precum următoarea: care este dimensiunea ideală pentru corpul tău? Scopul este un rezultat cât mai natural și armonios.

Este crucial să mergi pe mâna celor mai buni chirurgi plasticieni pentru a obține rezultatele dorite fără a-ți pune sănătatea în pericol.

Care sunt factorii implicați în mărimea implantului mamar?

Alegerea mărimii protezelor nu este simplă. Deși gusturile pacientelor cu privire la mărirea sânilor vor fi mereu luate în calcul, cel care are ultimul cuvânt este medicul specialist. Doar el poate spune ce dimensiune este ideală pentru fiecare femeie.

Care sunt factorii care influențează mărimea implantului mamar?

1. Forma pieptului

În primul rând, trebuie să ții cont de forma sânilor naturali. Aceștia au o mare influență asupra rezultatului final. De exemplu, dacă există o asimetrie vizibilă, chirurgul va alege proteze de dimensiuni diferite.

2. Dimensiunea cutiei toracice

Femeie care se gândește la mărimea implantului mamar
Doar medicul poate stabili mărimea ideală pentru fiecare femeie.

Medicul va măsura lățimea și circumferința pieptului și distanța dintre areole. În acest fel, va stabili care sunt opțiunile pacientei.

3. Opinia medicului

Există clinici și chirurgi plasticieni specializați în mamoplastii de augmentare. A apela la cei mai buni specialiști garantează rezultatul și satisfacția pacientei. Dacă ai îndoieli, poți consulta mai mulți medici și asculta mai multe păreri.

Cum se calculează mărimea adecvată a implantului mamar?

Medic care discută despre mărimea implantului mamar
Opinia medicală trebuie întotdeauna luată în considerare, dincolo de gusturile sau dorințele personale.

Exista mai mulți factori care influențează mărimea ideală a implantului mamar. Este esențial ca pacienta să știe clar ce dorește să obțină; de asemenea, trebuie să asculte și sfatul expertului. Nu este vorba doar de mărirea sânilor, ci și de a obține un rezultat armonios. Pentru a calcula dimensiunea potrivită, ține cont de următoarele:

  • Alege proteze anatomice sau rotunde. Protezele anatomice oferă un aspect mai natural, potrivit atunci când sânii sunt foarte mici. Dacă ai deja volum, aceste implanturi mamare nu ți se potrivesc.
  • Ține cont de lățimea sânului. Vorbim din nou despre măsurători pentru a putea alege mărimea perfectă. Dimensiunea protezelor poate fi doar cu 1 centimetru mai mică decât lățimea sânului.
  • Alege proiecția protezei. Aceasta este echivalentă cu cupa sutienului. Când există mai multă proiecție, dimensiunea sânilor este mai mare.
  • Alege dimensiunea cu ajutorul unui simulator. Simulatorul este un instrument digital care îți arată rezultatul final înainte de intervenția chirurgicală.

Cum se măsoară implanturile mamare?

Este important de menționat faptul că mărimile implanturilor mamare nu sunt aceleași cu cele ale sutienelor. Măsurătorile sunt în centimetri cubi.

Dimensiunile pot varia de la 80 la 800 centimetri cubi. Acest lucru le oferă pacientelor avantajul de a alege în funcție de gusturile personale. Ține cont de efectul dorit și de recomandările medicului.

Dacă alegi un volum de aproximativ 130 sau 150 cc, vei avansa o mărime la cupa sutienului. Dacă alegi o dimensiune de 350 cc, vei crește cel puțin două mărimi. După operație, doar mărimea cupei se schimbă. Circumferința sutienului rămâne la fel.

Pentru a calcula mărimea ideală a implantului mamar ai nevoie de opinia unui expert

Dimensiunea car și se potrivește poate fi stabilită doar de medic. Există mai mulți factori de care trebuie să ții cont dacă vrei să obții un rezultat natural în conformitate cu silueta ta.

Lasă-te pe mâinile unui expert. Este singura modalitate de a-ți îndeplini visul!


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.