9 moduri de a elimina rapid negii
 

9 moduri de a elimina rapid negii

Este posibil să elimini negii? Îți prezentăm o listă de metode eficiente pentru a scăpa rapid de negi, fără tratamente costisitoare.
9 moduri de a elimina rapid negii
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Negii sunt mici umflături pe piele. Se formează prin dilatarea elementelor vasculare superficiale și întărirea epidermei care le acoperă. Aceștia afectează în mod semnificativ aspectul pielii. Descoperă 9 moduri de a elimina rapid negii!

Există un număr nesfârșit de tratamente medicale care ajută la eliminarea negilor fără a lăsa cicatrici. Cu toate acestea, este necesar să precizăm că majoritatea acestor tratamente sunt destul de scumpe.

Natura ne oferă capacitatea de a elimina aceste neplăceri fără a cheltui o sumă exorbitantă de bani. Desigur, trebuie să mergi întâi la medic pentru a evita orice tip de problemă asociată.

La fel ca la tratamentele scumpe, nu va exista niciun disconfort. Mai jos, îți prezentăm o listă cu 9 metode eficiente pentru a elimina rapid negii sau verucile.

1. Cură cu usturoi pentru a elimina rapid negii

 

Potrivit acestui studiu realizat de Universitatea de Stat din Washington, usturoiul este un antimicrobian puternic. Trebuie să ne amintim că negii apar din cauza diferitelor tulpini de papilomavirus uman (HPV), fără a fi nevoie de transmitere sexuală. Proprietățile antimicrobiene și antivirale ale usturoiului pot fi utile împotriva negilor.

 • Ia un cățel de usturoi proaspăt și zdrobește-l până obții o pastă groasă.
 • Aplică-l pe neg.
 • Acoperă zona cu un bandaj sau o bucată de pânză suficient de strânsă.
 • Lasă remediul să acționeze toată noaptea.
 • A doua zi, scoate bandajul și curăță bine zona.
 • Repetă procesul zilnic până când negul se usucă și cade.

2. Oțet de mere

Oțet de mere pentru a elimina rapid negii

Acest lichid este grozav pentru a usca negii. Tot ce trebuie să faci este să iei o bucată de pânză și să pui pe ea trei picături de oțet de mere. Pune-o pe negul pe care vrei să-l elimini și las-o să acționeze peste noapte. Repetă procesul timp de 5 zile consecutive.

3. Coajă de banană

Ciorchine de banane

Nu mai arunca coaja de banană deoarece, conform acestei cercetări efectuate de Universitatea Mangalore (India), este antifungică. Folosește-o pentru a freca locul în care este negul. Repetă acest proces de mai multe ori pe zi timp de două săptămâni.

De asemenea, poți pune o bucată de coajă pe zona afectată. Las-o să lucreze toată noaptea.

4. Bandă adezivă

Pune o bucată de bandă adezivă pe neg și las-o așa timp de 6 zile. Apoi, clătește negul și repetă procesul până când acesta cade. Poate dura puțin peste o lună pentru a obține rezultate.

5. Suc de ceapă

Suc de ceapă care poate elimina rapid negii

Ceapa are proprietăți antibacteriene, conform acestui studiu realizat de Universitatea Yeungnam (Coreea). Poate avea același efect ca usturoiul asupra negilor.

 • Taie ceapa în bucăți și las-o într-un recipient cu multă sare peste noapte.
 • Extrage sucul și aplică-l direct pe zona afectată înainte de culcare.
 • Pentru ca acesta să aibă efect, trebuie să utilizezi acest tratament timp de cel puțin 12 zile.

6. Ulei de ricin

În mai puțin de 4 săptămâni, uleiul de ricin ne poate ajuta să scăpăm de negii deranjanți, așa cum sugerează acest studiu realizat de Universitatea din Mauritius. Metoda presupune amestecarea de bicarbonat de sodiu cu ulei de ricin pentru a forma o pastă lipicioasă. Se aplică deasupra umflăturii și se acoperă cu bandă adezivă sau cârpă peste noapte.

7. Vitamina C și alte vitamine

Vitamina E pentru a elimina rapid negii
 • Pregătește o pastă dintr-o tabletă de vitamina C zdrobită și puțină apă.
 • Aplică amestecul direct pe zona afectată și lasă-l să acționeze timp de 20 de minute.
 • Repetă această procedură zilnic.

pH-ul acid al vitaminei C ajută la eliminarea rapidă a negilor. Un studiu publicat în Virology Journal a arătat că aplicarea topică a vitaminei A este utilă pentru eliminarea verucilor rezistente la mai multe tratamente.

Citește mai mult: De ce sângerează negii?

8. Ulei esențial de arbore de ceai

Uleiul esențial de arbore de ceai are proprietăți medicinale utile pentru vindecarea bolilor de piele. Este antimicrobian, antibacterian și antifungic, potrivit acestui studiu realizat de Universitatea din Australia de Vest.

Modul corect de utilizare este aplicarea de câteva picături de ulei pe zona afectată. Acest proces trebuie repetat de trei ori pe zi. La fel ca multe remedii casnice, durează ceva timp pentru a vedea efectele, dar rezultatele sunt minunate.

9. Aloe vera

Gel de aloe vera

Aloe vera este unul dintre principalele remedii naturale pentru tratarea problemelor pielii. La fel ca uleiul de arbore de ceai, are proprietăți antibacteriene, potrivit acestui studiu realizat de New Horizon Dental College and Research Institute (India). Aplicând-o de 3 ori pe zi pe locul unde se află negii, îi va face să dispară fără a lăsa cicatrici.

Cum poți elimina rapid negii: concluzie

Pe lângă aplicarea remediilor menționate, este importantă și prevenirea răspândirii verucilor. În acest sens, se recomandă menținerea unei igiene personale adecvate, spălându-ți corect mâinile după manipularea leziunilor.

Consultă un dermatolog. După diagnostic și aplicarea tratamentului recomandat de medic, poți folosi aceste trucuri pentru tratarea negilor. Cu toate acestea, trebuie să menționăm că nu există multe studii științifice care să demonstreze eficacitatea lor.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.