6 metode naturale de a alunga muștele din casă - Doza de Sănătate
 

6 metode naturale de a alunga muștele din casă

Cuișoarele alungă muștele și sunt un odorizant natural pentru orice cameră din casă.
6 metode naturale de a alunga muștele din casă

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Muștele sunt insecte supărătoare, care transmit boli atunci când intră în contact cu suprafețele din locuință și cu mâncarea noastră. Se întâlnesc aproape peste tot în lume, mai puțin la poli și la altitudini mari. Din fericire, există numeroase metode naturale prin care poți alunga muștele din casă.

În acest articol, îți oferim câteva sfaturi ca să elimini fără a apela la produsele speciale disponibile în comerț, care sunt pline de substanțe chimice toxice.

Cele mai bune trucuri pentru a alunga muștele în mod natural

Pungi cu apă

Pungile transparente din plastic umplute cu apă sunt foarte utile împotriva muștelor. Pur și simplu umple cu apă trei sferturi dintr-o pungă de plastic. Leag-o și agaț-o afară, lângă ferestre și uși.

Acest truc natural este minunat deoarece apa din pungă reflectă lumina soarelui precum o prizmă. Datorită acestui efect, muștele nu se vor apropria de pungă.

O capcană cu oțet

Cutie cu oțet de mere

Oțetul are ca ingredient principal acidul acetic. Atunci când este dispersat pe insecte, acesta le încetinește, făcându-le mai ușor de prins. Ca să crești eficiența acestui truc, combină oțetul cu alte ingrediente utile.

Ingrediente

  • Apă
  • Bandă adezivă transparentă
  • 4 linguri de oțet de mere
  • 1 lingură de săpun lichid
  • O sticlă de plastic
  • O foarfecă

Instrucțiuni

  • Taie gâtul sticlei cu foarfeca. Introdu în ea partea tăiată cu susul în jos, asemenea unei pâlnii.
  • Aplică banda adezivă și umple o cincime din sticlă cu apă. Adaugă săpunul lichid și oțetul, apoi agită ușor ca să se amestece bine lichidele.
  • Plasează această capcană în locurile din casă unde muștele tind să se adune. Ele vor fi atrase de oțet, vor cădea în plasă și nu vor mai putea ieși.

Ierburi aromatice

Unele ierburi aromatice au proprietăți care sunt utile pentru a alunga muștele și alți musafiri nepoftiți. Aceste ierburi alungă muștele și alte insecte, așadar sunt foarte bune ca măsură de prevenție.

Poți confecționa săculeți cu plante aromatice precum menta, cimbrul, rozmarinul și camforul. Așază săculeții în apropierea ferestrelor sau a ușilor.

Cuișoare

Cuișoare pentru a alunga muștele

Deși cuișoarele nu omoară muște, mirosul lor va îndepărta aceste insecte. Înfige 20-30 de cuișoare într-un măr sau alt fruct asemănător și pune-l într-un loc în care muștele se strâng. Ele vor pleca, iar aerul din casă va fi împrospătat!

Mălai cu miere

Aceasta este o altă metodă naturală eficientă pentru a ține muștele departe de alimente.

Trebuie doar să amesteci puțin mălai cu miere sau sirop de arțar într-un castron. Pune amestecul într-un loc din casă frecventat de muște. Dulceața le va atrage ca într-o capcană.

Curățenie generală

Menținerea curățeniei în casă este o măsură esențială pentru alungarea muștelor. Este important să faci curat frecvent și să nu ignori resturile care pot atrage muștele. Folosește un coș de gunoi cu capac pentru ca mirosul să nu le ispitească.

După ce ai terminat curățenia, umezește o cârpă cu oțet și freacă locurile unde vin de obicei muște. Șterge pe lângă ferestre și uși, de exemplu. Mirosul de oțet alungă muștele și-ți menține casa curată. Trebuie doar să umpli o sticlă cu oțet și să-l pulverizezi prin casă.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.