Descoperă noul tratament pentru lombalgia cronică - Doza de Sănătate
 

Descoperă noul tratament pentru lombalgia cronică

A apărut un nou tratament care combate definitiv lombalgia cronică. 
Descoperă noul tratament pentru lombalgia cronică
Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu

Scris și verificat de medicul Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu.

Ultima actualizare: 30 aprilie, 2019

Compania medicală Relievant Medsystems, cu sediul în California, a descoperit un tratament pentru lombalgia cronică.

Lombalgia cronică afectează foarte multe persoane. Un studiu publicat în Analele Bolilor Reumatice arată că durerea lombară este una dintre cele mai debilitante afecțiuni. Asta înseamnă că lombalgia este principalul motiv pentru pierderea locului de muncă. Totuși, problema se agravează atunci când devine cronică.

În studiul menționat mai sus, autorii precizează că 1 din 10 persoane suferă de un anumit tip de durere lombară. Această realitate impune costuri mari pentru instituțiile și companiile medicale, dar și pentru pacienți.

Nu este ușor să trăiești cu lombalgie, care se intensifică pe măsura trecerii timpului.

Un stil de viață nesănătos, sedentarismul, obezitatea sau chiar moștenirea genetică sunt factori care condiționează dezvoltarea afecțiunii și gravitatea sa.

În articolul de azi, avem o veste bună pentru toate persoanele care suferă de lombalgie cronică. Compania medicală Relievant Medsystems, cu sediul în California, propune un nou tratament pentru afecțiunea lombalgia cronică.

Mai jos îți oferim toate informațiile relevante.

INTRACEPT: un nou tratament pentru a combate lombalgia

INTRACEPT este o noul tratament pentru lombalgia cronică

În general, tratamentele pentru ameliorarea lombalgiei nu tratează boala. De exemplu, fizioterapia, corsetele sau analgezicele nu sunt de ajuns pentru a combate problema. Prin urmare, apelăm și la alte tehnici, precum:

  • Un stimulator la nivelul coloanei vertebrale care ameliorează durerea de spate.
  • O intervenție chirurgicală minoră la coloană care se face în foarte puține cazuri și nu este întotdeauna de succes. Uneori, discurile localizate deasupra și dedesubtul zonei lombare afectate sunt supraîncărcate.

După cum poți vedea, lombalgia cronică necesită un tratament foarte complex. Tocmai de aceea, compania Relievant Medsystems a dezvoltat o nouă strategie numită INTRACEPT.

O operație non-invazivă și sigură

INTRACEPT este o procedură chirurgicală, dar diferă față de operațiile tradiționale la coloană. În cadrul acestei intervenții, medicul chirurg introduce un dispozitiv subțire care omoară nervul responsabil de durerea lombară. 

Mai întâi, pacientul se întinde cu fața în jos pentru administrarea anestezicului între vertebrele L3 și S1. Apoi, doctorul introduce un ac subțire cu un rol specific și anume acela de a stopa activitatea nervului bazivertebral. Acest nerv trimite semnalul de durere de la coloana vertebrală către creier. Astfel, cu această procedură simplă, durerea lombară este ameliorată.

Tratamentul INTRACEPT utilizează radiofrecvența. Cu alte cuvinte, medicul nu folosește un bisturiu în timpul operației, iar aceasta nu provoacă leziuni care necesită o perioadă de recuperare.

Dispozitivul utilizat transmite energia radiofrecvenței, iar pacientul nu simte decât puțină căldură în timpul procedurii. La final, chirurgul îndepărtează în mod eficient dispozitivul, fără să provoace complicații.

Întregul proces nu durează decât puțin peste o oră, iar persoana în cauză se poate întoarce acasă pe propriile picioare.

Durerea nu mai reapare

Lombalgia se tratează printr-o procedură simplă

Această nouă tehnică a fost deja aprobată de FDA (Food and Drug Administration) în Statele Unite, iar în câteva luni va putea fi folosită și în Europa. Instituțiile medicale corespunzătoare și-au dat deja acordul.

Toate studiile clinice și toți pacienții care s-au supus ablației nervului bazilar se bucură de o calitate mai bună a vieții. Aceștia susțin că durerea nu a mai reapărut.

Este important de reținut că procedura se adresează persoanelor care suferă de lombalgia cronică, astfel, acest tratament nu este folosit pentru combaterea durerii de spate ocazionale.

În plus, această tehnică bazată pe distrugerea nervului responsabil de apariția durerii lombare nu este nouă. Ea a mai fost folosită și pentru a trata alte afecțiuni în cazul cărora tratamentele obișnuite nu își făceau efectul. Ablația nervilor a fost efectuată în diverse moduri, printre care și crioblatia.

Totuși, abia recent s-a descoperit această modalitate interesantă de a trata lombalgia cronică prin intermediul radiofrecvenței. 

După cum putem vedea, știința continuă să facă progrese, ajutându-ne să ne îmbunătățim calitatea vieții.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.