Cum scapi de ploșnițele de pat - Doza de Sănătate
 

Cum scapi de ploșnițele de pat

Ploșnițele de pat nu pot tolera temperaturile ridicate, motiv pentru care poți să pui salteaua sau lenjeria de pat la soare sau să cureți zonele afectate cu aburi fierbinți.
Cum scapi de ploșnițele de pat

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Ploșnițele de pat sunt insecte mici care se hrănesc cu sângele oamenilor și al animalelor domestice. Acestea sunt greu de observat la prima vedere. Vrei să afli cum scapi de ploșnițele de pat?

Unul dintre locurile preferate pe care acestea le ocupă în casă este patul, acolo unde găsesc mediul călduros și sursa de hrană de care au nevoie pentru a supraviețui.

Trebuie luate imediat măsuri împotriva ploșnițelor de pat. Pe lângă mâncărimile dureroase pe care le provoacă la nivelul pielii, acestea cresc riscul de a contracta diverse boli. 

Aruncarea obiectelor infestate ar fi soluția ideală. Din motive evidente, acest lucru nu este posibil. Din fericire, vei descoperi mai jos cum scapi de ploșnițele de pat pentru a avea un dormitor curat. Vrei să afli cum trebuie să procedezi?

Cum scapi de ploșnițele de pat

Vaporizare

Vaporizarea reprezintă una dintre cele mai simple și eficiente metode de a elimina definitiv aceste insecte. Ploșnițele de pat nu suportă temperaturile ridicate.

O opțiune eficientă constă în aplicarea de aburi fierbinți (50ºC sau mai mult) pe saltea, așternuturi, căptușeli, perdele și alte obiecte din dormitor.

Turmeric măcinat

Cum scapi de ploșnițele de pat cu turmeric

Datorită concentrației sale ridicate de curcumin, compusul său activ, turmericul (curcuma) măcinat este un posibil inamic al ploșnițelor de pat. Acest ingredient și incredibilul său efect antimicrobian distruge mediul propice supraviețuirii acestor insecte.

Turmericul acționează prin eliminarea rezervelor de oxigen ale insectelor, fapt ce duce la moartea lor sau la migrarea către o altă locație. Deși pare surprinzător, turmericul este un aliat de nădejde în procesul de eliminare a acestor paraziți.

Soare

Cum scapi de ploșnițele de pat rapid? Temperaturile ridicate ajută la eliminarea insectelor cuibărite în saltele, cearceafuri și pături. Pentru acest lucru sunt necesare temperaturi de peste 32ºC. Astfel, o soluție este să pui salteaua la soare.

Mentă

Cum scapi de ploșnițele de pat cu ulei de mentă

Uleiul esențial de mentă emană un miros ce alungă insectele mici, deoarece le provoacă o puternică reacție alergică. Acest remediu natural este ideal pentru a elimina ploșnițele de pat din dormitor, din grădină și din blana animalelor de companie.

O altă opțiune excelentă este uleiul esențial de lavandă, care are un efect similar celui descris mai sus. Însă, înainte de a folosi aceste uleiuri, asigură-te că membrii familiei tale nu sunt alergici la parfumurile lor intense.

Cuișoare

Cuișoarele sunt un condiment cu un miros puternic care poate alunga aproape orice insectă.În general, acestea sunt folosite în grădină pentru a alunga furnicile, dar pot fi utilizate și pentru a elimina ploșnițele de pat.

Alcool sanitar

Aceste insecte nu pot tolera mediile acide, astfel că alcoolul sanitar este un remediu foarte eficient împotriva lor. Pune produsul într-o sticlă cu pulverizator și aplică-l pe pat și în orice loc în care suspectezi că se ascund ploșnițele.

Acesta este un proces constant și necesită să fie repetat la fiecare 6 sau 7 zile. După aplicare, trebuie să lași salteaua și lenjeria de pat la aerisit pentru ca mirosul de spirt să nu pătrundă în material.

Folosirea aspiratorului

Cum scapi de ploșnițele de pat cu aspiratorul

Datul cu aspiratorul este una dintre cele mai populare metode pentru a scăpa de diverse insecte și de acarieni. Acesta pătrunde în crăpăturile și găurile în care se ascund dăunătorii.

Alte sfaturi

  • Nu pune patul lângă perete sau lângă o altă piesă de mobilier. Nu trebuie să îți lași niciodată lenjeria de pat pe jos. Acest lucru atrage ploșnițele.
  • Dacă ai animale de companie, nu le lăsa în dormitor și fă-le baie cât mai des.
  • Verifică periodic picioarele patului sau ale altor piese de mobilier. Aici se ascund cel mai des ploșnițele. Dacă le detectezi, aplică pudră de talc pentru a le prinde în capcană.
  • Curăță și dezinfectează dormitorul în mod regulat pentru a preveni cuibărirea acestor paraziți. Este important să cureți fiecare colț și să schimbi așternuturile de cel puțin două ori pe lună.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.