5 probleme comune în căsnicie și cum să le rezolvați
 

5 probleme comune în căsnicie și cum să le rezolvați

Există probleme comune în căsnicie pe care este important să nu le ignorați. Ajutorul unui terapeut sau comunicarea sunt cele mai indicate soluții.
5 probleme comune în căsnicie și cum să le rezolvați
Elena Sanz

Verificat și aprobat de psihologul Elena Sanz.

Ultima actualizare: 01 iunie, 2023

Căsătoria este un pas foarte important, dar nu este lipsită de probleme. Oamenii sunt diferiți, așa că vor exista diferențe de opinii și dezacorduri care trebuie gestionate adecvat. Prin urmare, astăzi vom discuta despre 5 probleme comune în căsnicie și rezolvarea lor.

Consiliul General de Psihologie din Spania (COP) ne explică faptul că neînțelegerile în cuplu generează probleme de sănătate tuturor membrilor familiei. Din acest motiv, trebuie să știți să le abordați într-un mod sănătos, astfel încât nimeni să nu fie rănit. Este posibil să preveniți apariția de probleme comune în căsnicie?

Căsătoria îmbunătățește calitatea vieții

Cel puțin așa ne spune COP. Statisticile ne arată faptul că oamenii căsătoriți trăiesc mai mult și au o calitate mai bună a vieții dacă nu au parte de multe conflicte. Acest ultim punct este foarte important, deoarece miturile despre dragostea romantică provoacă multe probleme.

Există multe situații care pot cauza probleme în căsnicie, de la finanțele familiei, până la copii. Cu toate acestea, comunicarea este esențială pentru a le face față și a le rezolva în cel mai bun mod posibil.

Vă încurajăm să mergeți la terapie de cuplu, deoarece ajutorul profesional nu trebuie să întârzie.

Probleme comune în căsnicie

Acum că știm puțin mai multe despre problemele comune ale căsătoriei, ținând cont de tot ce spune COP, urmează să le explicăm pe fiecare. Este clar că fiecare relație este diferită, dar există situații care se repetă și care generează un grad ridicat de disconfort.

Căsătoria poate îmbunătăți calitatea vieții cuplurilor, atât timp cât acestea știu să gestioneze problemele.

1. Lipsa de comunicare

Comunicarea este călcâiul lui Ahile în relații. Se pare că lipsa de asertivitate, a crede că celălalt trebuie să ghicească ce ne dorim și o serie de modele de comportament pe care le-am învățat de la părinți ajung să ne afecteze căsnicia.

2. Diferite responsabilități

Cum sunt repartizate treburile casnice ? Cine are grijă de copii?

Există multe aspecte care pot cauza probleme comune în căsnicie și trebuie să existe un acord. Dacă unul dintre soți are mai multe responsabilități într-un anumite domeniu, celălalt trebuie să compenseze. Cei doi soți trebuie să negocieze aceste aspecte.

3. Probleme financiare

O altă problemă comună în căsnicie sunt banii. A avea un cont comun poate însemna să-i ceri celuilalt explicații cu privire la cheltuieli. Analizați ce soluție este potrivită în cazul vostru.

4. Lipsa sexului

Una dintre problemele comune ale căsătoriei pare să fie sexul. Lipsa de pasiune, lipsa de tip, mai ales atunci când există și copii, pot duce la deteriorarea relației. Pentru asta trebuie să existe un echilibru și să petreceți timp de calitate singuri. Intimitatea trebuie cultivată în permanență.

5. Spațiu personal

Oamenii căsătoriți pot descoperi că nu mai au prieteni separați sau că nu desfășoară nicio activitate fără partener. Uneori, este necesar să vedeți dacă există o problemă de dependență emoțională, un lucru destul de frecvent. Bucurați-vă de hobby-urile personale.

Femeie care face fotografii
Dacă aveți un hobby, cultivarea acestuia este o modalitate de a vă îmbunătăți căsnicia.

Dragostea nu poate face totul

Poate cea mai mare problemă în căsnicie este să credem că dragostea va rezolva totul. Dragostea nu poate face totul și are nevoie de angajament, comunicare, efort și dorință de evoluție.

Problemele comune menționate mai sus sunt rezolvabile, dar nu trebuie să așteptați prea mult pentru a cere ajutor. Mulți oameni ajung la terapie atunci când relația este distrusă și nu mai este nimic de făcut. Deci, de îndată ce apare o problemă care este dificil de rezolvat, cereți sfatul unui specialist în problemele de cuplu.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.