Pune piper negru în mașina de spălat! - Doza de Sănătate
 

Pune piper negru în mașina de spălat!

Piperul negru are utilizări care depășesc îmbunătățirea aromei felurilor de mâncare. Știai că poți pune piper negru în mașina de spălat? În rândurile de mai jos, îți vom arăta cum te ajută să-ți îngrijești hainele!
Pune piper negru în mașina de spălat!

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Cine nu a asistat niciodată la decolorarea lentă a culorilor hainelor noi după câteva spălări se poate considera norocos. Aceasta este o problemă care variază în funcție de tipul țesăturii și de îngrijirea acesteia. Având în vedere acest lucru, îți vom explica de ce ar trebui să pui piper negru în mașina de spălat!

Ei bine, conform credinței populare, adăugarea acestui condiment la spălare te poate ajuta să păstrezi culoarea țesăturilor. Deci, dacă întoarcerea articolelor de îmbrăcăminte pe dos sau utilizarea anumitor produse nu a funcționat, de ce să nu luăm în considerare această opțiune? Îți vom spune mai multe despre această metodă în rândurile de mai jos.

De ce să pui piper negru în mașina de spălat?

Timp de mulți ani, oamenii au folosit piperul negru ca remediu pentru eliminarea reziduurilor lăsate de produsele pentru rufe. Dovezile anecdotice arată că acest condiment acționează ca un „șmirghel” în mașina de spălat. Prin urmare, pe lângă utilizarea acestuia ca mirodenie, poate fi o opțiune bună pentru îngrijirea articolelor de îmbrăcăminte.

Se spune că proprietățile sale contribuie la menținerea nuanței originale a articolelor de îmbrăcăminte colorate. Există oameni care susțin că împiedică șifonarea  excesivă a hainelor. Nuanțele care beneficiază cel mai mult de pe urma acestui condiment sunt cele închise, precum albastru sau negru. Deci, ești gata să încerci acest truc?

Trebuie să reții că este vorba de o metodă din bătrâni și că, prin urmare, nu există nicio certitudine că va funcționa. Cu toate acestea, o poți încerca data viitoare când speli haine colorate. Nu ai nimic de pierdut! Evită utilizarea piperului pe haine albe sau de culoare deschisă, deoarece ar putea produce pete nedorite.

Boabe de piper
Mulți cred că introducerea piperului negru în mașina de spălat ajută la eliminarea reziduurilor. În plus, ajută la păstrarea nuanțelor hainelor închise la culoare.

Cum să pui piper negru în mașina de spălat?

Acestea fiind spuse, probabil că ești curios/oasă să încerci acest truc interesant pentru rufe. Trebuie să faci acest lucru în mod corect pentru a evita posibilele inconveniente. Deci, în următoarele paragrafe, îți vom oferi instrucțiuni pas cu pas pentru a aplica această metodă în cel mai eficient mod.

  • Pregătirea condimentului: În primul rând, trebuie să macini piperul negru cât mai fin posibil. Cu alte cuvinte, trebuie să fie sub formă de praf. Sau poți cumpăra piper care este deja sub formă de pulbere.
  • Pregătirea hainelor: Odată ce condimentul este gata, pune-l în mașina de spălat. Cantitatea recomandată este de aproximativ două linguri. Pune și hainele închise la culoare.
  • Pregătirea mașinii: Pornește mașina de spălat și utilizează programele obișnuite. Reziduurile vor fi îndepărtate în timpul spălării. După ce ai terminat, poți usca hainele așa cum faci întotdeauna.

Recomandări finale pentru a menține culoarea hainelor

Adăugarea de piper negru în mașina de spălat nu este singura modalitate de a face ca nuanțele hainelor să se mențină intacte mai mult timp. De fapt, există și detergenți și alte produse  fabricate acum în acest scop. Dacă preferi să optezi pentru metode naturale, există câteva trucuri interesante pe care le poți pune în aplicare. Iată despre ce este vorba:

  • Pentru a menține culorile hainelor preferate vii, adăugă 1/4 cană de sare per litru de apă rece. Apoi, pune hainele și lasă-le să se înmoaie peste noapte. În cele din urmă, spală-le ca de obicei.
  • Nu uita să citești întotdeauna etichetele de pe fiecare articol de îmbrăcăminte. În funcție de tipul de țesătură, se recomandă o spălare specifică. Dacă iei în considerare aceste recomandări, vei putea păstra culoarea intactă pentru o perioadă mai lungă de timp.
  • În cazul în care culorile se estompează, spală hainele manual, separat de restul articolelor. De asemenea, înmoaie-le în puțină apă și oțet alb înainte de spălare.
  • Spală cu apă rece, deoarece apa fierbinte poate duce la pierderea culorii anumitor articole de îmbrăcăminte.
  • Pentru a avea grijă atât de culoarea, cât și de calitatea țesăturilor, adaugă 1/2 cană de bicarbonat de sodiu la ciclul de spălare. Acest ingredient are o funcție similară cu cea a piperului negru. Dacă vrei să ai haine mai moi, adaugă 1 cană de oțet alb.
Rufe murdare
Oțetul, bicarbonatul de sodiu și sarea sunt alte produse care pot ajuta la îngrijirea hainelor în timpul spălării.

Ce trebuie să reții

Atât piperul negru, cât și alte ingrediente naturale par a fi ajutoare utile atunci când vine vorba de spălarea hainelor. Cu toate acestea, nu uita că vorbim despre trucuri care provin din credința populară. Prin urmare, nu există o certitudine totală în ceea ce privește eficacitatea acestora. În orice caz, le poți încerca urmând instrucțiunile oferite mai sus.

Dacă pui piper negru în mașina de spălat, nu uita să speli doar hainele de culoare închisă. Piperul nu este recomandat pentru îmbrăcămintea albă, deoarece ar putea provoca pete. Încercă-l și spune-ne dacă a funcționat!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Escuela Agrícola Panamericana. Pimienta negra. Honduras 1998.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.