Remedii pentru tratamentul ridurilor gâtului
 

Remedii pentru tratamentul ridurilor gâtului

Pe lângă aplicarea de creme și alte remedii externe, este foarte important să protejam zona de soare și să ne hidratam cu multă apă, sucuri naturale, fructe și legume.
Remedii pentru tratamentul ridurilor gâtului
Karla Henríquez

Scris și verificat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 28 martie, 2022

Ridurile tipice ale gâtului sunt acea caracteristică care ne deranjează cel mai mult atunci când vine vorba de purtarea unei rochii sau a unui decolteu. Trecerea timpului și o piele care își pierde elasticitatea și tonusul sunt, fără îndoială, factorii care determină aspectul neplăcut. Există remedii naturale pentru tratamentul ridurilor gâtului?

Este clar că nu le vom putea elimina complet, dar le putem atenua și înmuia cu simple remedii casnice. Înainte de a le lua in considerare, este obligatorie o consultație la dermatolog.

Remedii pentru tratamentul ridurilor gâtului

Este necesar să țineți cont mai întâi de câteva aspecte simple. Cremele, balsamurile sau tonerele pot fi potrivite pentru a ajuta la reducerea acelor riduri ale gâtului. Totuși, este important să prevenim ridurile și să dobândim obiceiuri sănătoase prin care să îmbunătățim aspectul pielii.

Protecția solară a gâtului

Experții recomandă să fim foarte atenți la acest lucru, mai ales dacă pielea de pe gât este deosebit de fină, foarte sensibilă și delicată. Uneori uităm să-l hidratăm sau să aplicăm protecție solară, de exemplu.

Dietă sănătoasă

Beți multă apă și sucuri naturale și includeți mai multe fructe și legume în alimentație, care, conform cercetărilor publicate în 2014, au multe componente benefice pentru bunăstarea pielii.

Pe de altă parte, evitați carnea roșie, care provoacă deteriorarea sănătății generale și care, mai presus de toate, poate duce la apariția bolilor cardiovasculare și a diabetului zaharat. La fel, făinurile integrale sunt mai benefice decât cele rafinate.

În continuare, vă vom recomanda câteva măști care, datorită proprietăților ingredientelor lor, sunt utile pentru a întârzia apariția ridurilor premature. Totuși, nu uitați că este important să respectați instrucțiunile medicului dermatolog.

Remediul 1: mască pe bază de drojdie de bere

Tratamentul ridurilor gâtului cu drojdie

 

Este un remediu care, teoretic, ne permite să creștem producția de colagen la nivelul gâtului, să reducem ridurile și să ne hidratăm. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că, deși efectele componentelor berii în ceea ce privește îngrijirea pielii au fost studiate intens, sunt necesare cercetări suplimentare.

Este foarte simplu: avem nevoie de un iaurt natural, o lingură de drojdie de bere și încă o lingură de ulei din germeni de grâu, o componentă utilizată pe scară largă în cosmetică grație componentelor antioxidante și vitaminelor din structura sa.

 • Amestecați totul bine până obțineți o pastă foarte omogenă.
 • Se aplică pe gât și se lasă să se usuce aproximativ 15 minute. După aceea, se clătește cu apă proaspătă.

Remediul 2: mască pe bază de banane coapte și apă de trandafiri

Remedii naturale pentru tratamentul ridurilor gâtului

Banană coaptă? Da, este un fruct care, conform studiilor, are diverse efecte asupra pielii. De exemplu, este posibil să o utilizați pentru curățarea feței, hidratare și chiar pentru a calma mușcăturile de insecte și mătreața, printre altele.

Conform credințelor populare, pentru a profita de ea, trebuie să faceți o pastă cu o banană bine coaptă și o lingură de apă de trandafiri — are efecte antioxidante și de vindecare a pielii.

Puteți folosi o lingură de ulei esențial de măceșe, a cărui acțiune asupra celulelor ajută, conform cercetărilor, la prevenirea vergeturilor. Conform metodelor tradiționale, se utilizează astfel:

 • Câteva picături pe gât lăsate să acționeze 20 de minute
 • Clătire cu apă proaspătă
 • Respectarea sfatului medicului cu privire la frecvența aplicării

Remediul 3: mască de avocado și miere

Mască pentru tratamentul ridurilor gâtului

Nu putem da greș cu avocado. Pulpa sa este unul dintre cele mai folosite remedii pentru sănătatea și frumusețea pielii. Este hidratant și vindecător, deoarece stimulează sinteza colagenului, așa cum se menționează în acest studiu.

 • Potrivit medicinei tradiționale, faceți un masaj pe gât.
 • Trebuie doar să amestecați pulpa de avocado cu o lingură de miere, un alt element natural benefic pentru piele.
 • Cu un masaj circular, dar mereu ascendent, putem îmbunătăți tonusul și elasticitatea.

Remediul 4: oțet de mere și vitamina E

Bol cu vitamina E uleioasă

Vitamina E este esențială pentru a avea grijă de piele, unghii și păr, iar acest lucru este confirmat de acest studiu din 2016. Puteți cumpăra câteva capsule de vitamina E din farmacie sau plafar. Consultați-vă cu medicul dermatolog pentru a vă sfătui cu privire la consumul acesteia.

 • Conform rețetelor tradiționale, acest remediu simplu și eficient se bazează pe amestecul gălbenușului de ou cu o capsulă mică de vitamina E și o lingură de oțet de mere, care, conform studiilor este bun pentru piele datorita conținutului de vitamina A.
 • Aplicați amestecul cu o dischetă din bumbac prin masaj ascendent. Lăsați-l să stea pe piele timp de aproximativ 20 de minute, apoi clătiți-vă cu apă caldă.

Nu există produse minune, dar aceste remedii pentru tratamentul ridurilor gâtului vor face pielea mai proaspătă, mai hidratată și mai elastică. Nu ratați ocazia de a încerca aceste măști și amintiți-vă întotdeauna că utilizarea lor este doar o completare a indicațiilor date de dermatolog.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Asserin J, Lati E, Shioya T, Prawitt J. The effect of oral collagen peptide supplementation on skin moisture and the dermal collagen network: Eevidence from an ex vivo model and randomized, placebo-controlled clinical trials. J Cosmet Dermatol. 2015;
 • Binic, I., Lazarevic, V., Ljubenovic, M., Mojsa, J., & Sokolovic, D. (2013). Skin ageing: Natural weapons and strategies. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine. https://doi.org/10.1155/2013/827248
 • Keen, M., & Hassan, I. (2016). Vitamin E in dermatology. Indian Dermatology Online Journal. https://doi.org/10.4103/2229-5178.185494
 • Chen, W., Becker, T., Qian, F., & Ring, J. (2014). Beer and beer compounds: Physiological effects on skin health. Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology. https://doi.org/10.1111/jdv.12204
 • Hahn HJ, Jung HJ, Schrammek-Drusios MC, Lee SN, Kim JH, Kwon SB, et al. Instrumental evaluation of anti-aging effects of cosmetic formulations containing palmitoyl peptides, Silybum marianum seed oil, vitamin E and other functional ingredients on aged human skin. Exp Ther Med. 2016;

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.