Logo image
Logo image

Rețetă de unt cu usturoi: un deliciu rapid!

3 minute
Poți experimenta mai multe rețete cu unt de usturoi pentru a găsi combinația perfectă. Află cum să combini finețea untului cu aroma usturoiului pentru a obține un amestec ce îți va uimi papilele gustative!
Rețetă de unt cu usturoi: un deliciu rapid!
Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Această rețetă de unt cu usturoi este o combinație simplă de două ingrediente esențiale ale gastronomiei din întreaga lume.

Untul este foarte îndrăgit și este folosit zilnic de mulți oameni. Poate fi folosit în orice moment al zilei: la micul dejun, pe pâine prăjită sau chiar la prepararea diverselor rețete. Unora le place să-l mănânce cu gem. În general, acest produs lactat face parte din multe culturi. Unii abia își pot imagina pâinea sau prăjiturile fără unt.

Astăzi vei învăța o rețetă de unt cu usturoi, un ingredient care adaugă aromă și caracter tuturor felurilor de mâncare.

Rețetă de unt cu usturoi: un deliciu rapid!

Some figure
Untul cu usturoi poate fi folosit în multe feluri de mâncare, inclusiv în preparatele din pește.

Untul cu usturoi poate fi folosit atât la micul dejun, cât și pentru a-ți surprinde oaspeții la gustarea de după-amiază. Această rețetă îți va fi utilă atunci când prepari tartine sau poți pune untul cu usturoi în tigaie atunci când rumenești peștele. Nu uita faptul că poți combina această rețetă de unt cu usturoi cu orice ingrediente ai în frigider sau o poți adapta în funcție gustul personal. Lasă-ți creativitatea să zburde!

Ingrediente

  • 3 căni de unt (360g)
  • 2 crenguțe de pătrunjel (180g)
  • 1 lingură de muștar (15g)
  • 3 căței de usturoi (curățați)
  • Un vârf de cuțit de sare (5 g)
  • Un vârf de cuțit de piper negru (5g)

Citește mai mult:

Proprietățile usturoiului – un excelent supliment anticoagulant

Mod de preparare

  • În primul rând, ai nevoie de cele mai proaspete ingrediente pe care le poți găsi. Untul trebuie să fie mai degrabă la temperatura camerei decât solid.
  • Toacă mărunt usturoiul.
  • Fă același lucru cu pătrunjelul.
  • Pune totul într-un mojar cu pistil și strivește ingredientele.
  • Condimentează cu puțină sare și piper, apoi adaugă muștarul.
  • În funcție de tipul de unt pe care îl utilizezi, cantitatea de sare necesară poate varia. Poți adăuga oricând mai multă sare în funcție de gusturi.
  • Pune amestecul de usturoi și untul într-un castron și amestecă totul cu ajutorul unui tel electric.
  • Asigură-te că toate ingredientele se amestecă bine.
  • Ar trebui să obții o pastă cremoasă. Adaugă puțin mai mult pătrunjel dacă este necesar.
  • Apoi, așază amestecul pe o suprafață plană și folosește un sucitor pentru a-l uniformiza.
  • Pune amestecul în frigider și lasă-l cel puțin 30 de minute.

Tot ce trebuie să faci acum este să începi să-l utilizezi! Pune-l alături de felurile de mâncare preferate sau întinde-l pe niște pâine prăjită.

Îți recomandăm și:

Rețetă de sos de usturoi făcut în casă

Alte idei

Some figure
În mod ideal, trebuie să folosești diferite condimente în funcție de alimentele pe care untul le va însoți.

Poți adăuga smântână sau lapte în amestec, ceea ce îl va face mai subțire. Acest lucru este perfect dacă vrei să obții un sos. De asemenea, poți înlocui pătrunjelul cu o altă plantă, precum rozmarinul, cimbrul sau busuiocul. Totul depinde de aroma pe care dorești să o obții. Dacă gătești carne sau pește, folosește cea mai potrivită plantă.

Sperăm că te vei bucura de această rețetă versatilă de unt cu usturoi care oferă aromă și textură meselor tale preferate!

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.