Logo image
Logo image

Rețete delicioase de empanadas vegane

4 minute
Adoptarea unei diete vegane nu înseamnă că mesele tale ar trebui să fie lipsite de gust și plictisitoare. Astăzi, îți vom propune două rețete de empanadas vegane care, pe lângă faptul că sunt delicioase, îți vor umple bucătăria cu arome irezistibile!
Rețete delicioase de empanadas vegane
Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Empanada este un produs de patiserie care poate fi umplut cu aproape orice. Poți pregăti empanade dulci, sărate, cu carne, pește, legume și chiar fructe. Unii oameni chiar pregătesc versiuni vegane. Nu rata cele două rețete delicioase de empanadas vegane pe care le vom împărtăși în acest articol!

Rețete delicioase de empanadas vegane

Empanadele sunt delicioase. Adevărul este că sunt una dintre gustările preferate de oamenii din întreaga lume. În plus, există multe tipuri de empanade coapte sau prăjite făcute cu tot felul de umpluturi.

Secretul principal este aluatul. Empanadele pot fi preparate din făină de grâu sau aluat foietaj. Totul depinde de preferințele tale și ale familiei. Același lucru este valabil și pentru umplutură.

În mod normal, empanadele includ ingrediente incompatibile cu o dietă vegană. De exemplu, înainte de a le introduce în cuptor, acestea sunt acoperite cu un amestec de ou bătut pentru consistență, culoare și aromă. Acesta este motivul pentru care multe persoane se întreabă dacă este posibil ca empanadele să fie vegane.

Desigur ca este posibil! Mai jos, îți prezentăm două rețete delicioase de empanade vegane, care sunt cu adevărat ușor de preparat. Sunt minunate!

Rețeta nr. 1 de empanade vegane

Some figure
Prepară-ți propriile empanadas acasă pentru a alege ingredientele care îți plac cel mai mult și care sunt 100% vegane.

Ingrediente necesare pentru aluat

  • O cană de făină de grâu
  • 1/3 cană de apă caldă
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură de praf de copt
  • Lapte de soia pentru uns deasupra
  • Sare

Ingrediente necesare pentru umplutură

  • 1/2 cană de mazăre
  • 1 ceapă mică
  • 1/2 ardei roșu
  • 1 dovlecel mic
  • 1 cățel de usturoi
  • Niște țelină
  • 1 linguriță de drojdie
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare

  • În primul rând, fierbe mazărea.
  • Între timp, pune toate ingredientele pentru aluat într-un bol și frământă bine. Apoi, acoperă aluatul cu folie de plastic și lasă-l în frigider pentru o jumătate de oră.
  • După aceea, spală și taie legumele în bucăți mici (cu excepția boabelor de mazăre) și adaugă un strop de ulei de măsline, sare și piper.
  • Pune toate legumele într-o tigaie, adăugând și mazărea. Lasă-le până se rumenesc și absorb lichidele.
  • Apoi, scoate aluatul din frigider și împarte-l în opt bucăți.
  • Frământă fiecare bucată și fă un cerc foarte subțire din fiecare.
  • După aceea, pune o lingură de umplutură din legume în fiecare cerc de aluat și închide-l. Nu umple prea mult aluatul și închide bine fiecare empanadă, apăsând marginile cu o furculiță. În caz contrar, acestea se vor deschide în timp ce se coc, iar umplutura se va scurge în interiorul cuptorului.
  • Pentru a le închide și a le face mai aurii, unge-le cu lapte de soia.
  • Pune puțină făină pe o tavă de copt, astfel încât empanada să nu se lipească. Pune empanadas în tavă.
  • Într-un cuptor preîncălzit la 180 °C, coace empanadele vegane timp de 20 de minute, până se rumenesc.
  • Poți servi empanadele vegane atât reci, cât și calde.

Îți recomandăm:

Rețete de supă cu usturoi simple și gustoase

Rețeta nr. 2 de empanade vegane

Some figure
Ai mare grijă atunci când umpli aluatul. Nu exagera cu umplutura pentru ca empanadele să nu se deschidă în timpul coacerii.

Ingrediente necesare pentru aluat

  • 2 căni de făină
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1/2 cană de margarină vegetală
  • 1 lingură de oțet de cidru de mere
  • 1/3 cană de apă rece

Ingrediente necesare pentru umplutură

  • 1 pungă de spanac congelat
  • 1/2 ceapă
  • 1 cățel mare de usturoi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • Sare

Mod de preparare

Aluatul
  • Mai întâi de toate, cerne făina și adaugă sarea și zahărul.
  • Apoi, după ce amesteci bine aceste ingrediente, adaugă margarina la temperatura camerei și amestec-o cu făina.
  • După aceea, adaugă încet oțetul și apa, frământând continuu.
  • Continuă să frămânți întregul amestec până obții un aluat omogen.
  • Acoperă-l cu folie de plastic și pune-l în frigider pentru o oră.
Umplutura
  • În primul rând, spală și curăță bine legumele.
  • Apoi, toacă fin ceapa și usturoiul și sotează-le într-o tigaie sau o oală cu ulei de măsline.
  • După aceea, adaugă în tigaie spanacul. Dacă este înghețat, dezgheață-l și spălă-l bine înainte. În plus, scurge-l foarte bine pentru a îndepărta excesul de lichid.
  • După ce adaugi spanacul, amestecă puțin și apoi acoperă vasul. Lasă totul să fiarbă aproximativ cinci-șapte minute. Apoi, ia vasul de pe foc.

Îți recomandăm:

Cum să prepari un flan napolitan fără zahăr

Empanadele
  • În primul rând, scoate aluatul din frigider și împarte-l în câte empanadas vrei să obții.
  • Apoi, aplatizează bucățile de aluat în cercuri foarte subțiri cu un făcăleț și adaugă o lingură de umplutură pe fiecare.
  • Închide bine empanadele, urmând aceleași sfaturi ca în rețeta de mai sus.
  • Apoi, pune puțină făină pe o tavă de copt, astfel încât empanadele să nu se lipească.
  • Coace empanadele într-un cuptor preîncălzit la 180 °C pentru aproximativ 20 de minute.

Acum te puteți bucura de niște empanadas vegane delicioase. Toată lumea le va iubi!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Fundación Española de Nutrición. (n.d.). Espinacas. Retrieved from http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/espinacas.pdf
  • Fundación Española de Nutrición. (n.d.). Apio. Retrieved from http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/apio.pdf

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.