Tratament pentru varice cu usturoi și ulei de măsline - Doza de Sănătate
 

Tratament pentru varice cu usturoi și ulei de măsline

Varicele sunt semnul cel mai evident al problemelor de circulație care pot afecta membrele inferioare ale corpului. Cum le putem trata?
Tratament pentru varice cu usturoi și ulei de măsline
Carlos Fabián Avila

Verificat și aprobat de medicul Carlos Fabián Avila.

Ultima actualizare: 29 decembrie, 2022

În afară de aplicarea zilnică a acestui tratament pentru varice cu usturoi și ulei de măsline, o dietă sănătoasă și practicarea regulată de exerciții fizice sunt esențiale dacă vrei să scapi de această problemă în mod natural. Varicele apar atunci când capilarele și venele se dilată ca urmare a unei afecțiuni inflamatorii sau a unei acumulări anormale de sânge, cauzate de slăbiciunea pereților și a valvelor sistemului circulator al corpului.

Venele varicoase sunt cunoscute pentru culoarea lor roșiatică și sunt considerate o problemă comună, neplăcută, care afectează mai ales femeile (și bărbații, dar într-o măsură mai mică). De asemenea, varicele sunt de multe ori mari și tind să apară în zone foarte vizibile ale corpului, precum gambele și coapsele interioare.

De obicei, varicele afectează femeile cu vârsta de peste 50 de ani. De asemenea, există unele lucruri care le pot determina să apară și la femeile mai tinere. Din fericire, există o gamă largă de tratamente și produse cosmetice care pot ajuta la reducerea dimensiunii varicelor. Aceste produse pot îmbunătăți și sănătatea circulatorie.

Una dintre aceste opțiuni este tratarea varicelor în mod natural, cu ulei de măsline și usturoi. Aceste produse pot ajuta la tratarea problemei fără a provoca reacții adverse neplăcute. Un tratament pentru varice cu usturoi și ulei de măsline oferă substanțe nutritive cheie pentru scăderea inflamației și tratarea problemelor circulatorii. Vrei să afli cum să prepari acest remediu?

Tratament pentru varice cu usturoi și ulei de măsline

Nevoia aplicării unui tratament pentru varice cu usturoi

Combinând ulei de măsline și usturoi, vei obține o loțiune cu textură uleioasă. Amestecată cu puțin suc de lămâie, această loțiune poate face ca varicele să fie mai puțin vizibile.

Amestecul are efecte puternice antiinflamatoare și tonifiante și redă fermitatea pielii. Acesta contribuie la reducerea dilatării capilarelor și a venelor. Pe lângă toate acestea, amestecul de usturoi și ulei de măsline stimulează circulația sângelui la nivel periferic.

Aplicând loțiunea cu mișcări circulare, vei stimula prin masaj circulația și vei activa sistemul limfatic. Acest tratament pentru varice cu usturoi ajută la eliminarea toxinelor care stau în calea fluxului normal de oxigen în celule. În plus, remediul are un efect calmant care poate reduce disconfortul și durerile care apar atunci când starea varicelor este gravă.

Dar nu uita că cel mai bine să începi acest tratament imediat ce apare prima venă dilatată. Cu cât începi mai curând să tratezi problema, cu atât va fi mai ușor să obții rezultatele dorite.

De asemenea, este important să reții că nu vei obține rezultate vizibile după o singură utilizare a tratamentului. Va trebui să folosești tratamentul în mod regulat dacă vrei ca acesta să aibă un efect real.

Cum să prepari acest tratament pentru varice cu usturoi și ulei de măsline

Ulei de măsline și usturoi

Primul pas este să faci rost de ingredientele de cea mai înaltă calitate pe care le poți găsi. Alternativele mai ieftine nu au aceleași proprietăți benefice. Alege un ulei de măsline extravirgin și usturoi bio pentru ca tratamentul pe care îl pregătești să aibă proprietăți puternice.

Ingrediente

 • 12 căței de usturoi
 • ½ cană ulei de măsline extravirgin (100 ml)
 • Sucul unei lămâi
 • 1 borcan de sticlă

Mod de preparare

 • Mai întâi, decojește cățeii de usturoi, taie-i în jumătate și zdrobește-i folosind un mojar cu pistil până la formarea unei paste.
 • Apoi, pune usturoiul zdrobit într-un borcan de sticlă și adaugă uleiul de măsline și sucul de lămâie.
 • Închide bine recipientul și lasă-l peste noapte într-un loc rece și întunecat.
 • În dimineața următoare, scoate amestecul din borcan folosind o ustensilă din lemn. Trece-l printr-o strecurătoare pentru a scăpa de bucățelele mici de usturoi.

Mod de utilizare

 • În primul rând, ia o cantitate generoasă de loțiune și aplic-o prin mișcări blânde, circulare pe toate părțile corpului care au vene varicoase.
 • Execută mișcări continue și aplică presiune folosind vârfurile degetelor pentru a ajuta la stimularea circulației.
 • Lasă tratamentul să acționeze timp de o oră. Apoi, clătește-te cu apă rece de la robinet.
 • Repetă acești pași de cel puțin trei ori pe săptămână, de preferință seara.
Pentru a obține rezultate rapide și de lungă durată, trebuie să combini acest tratament pentru varice cu usturoi și ulei de măsline cu exerciții fizice zilnice și o dietă echilibrată.

Aceste ingrediente nu îți vor îmbunătăți doar sănătatea circulatorie, ci te vor ajuta, de asemenea, să diminuezi inflamația. Aceștia sunt doi factori cheie care afectează sănătatea și frumusețea picioarelor.
Începe acum și vezi cât de ieftin și ușor poate fi să tratezi varicele în mod natural!

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Salud, E. De. (2008). Insuficiencia venosa. Espacio de Salud. https://doi.org/10.1157/13061072
 • Moñux, G. (2009). Varices y trombosis venosa profunda. Libro de la salud cardiovascular.
 • Cilveti Gubía, S., & Idoate García, V. (2001). Posturas Forzadas. Ministerio de Sanidad y Consumo.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.