Remediu pentru varice cu aloe vera - Doza de Sănătate
 

Remediu pentru varice cu aloe vera

În acest articol îți arătăm cum să prepari un remediu simplu cu aloe vera pentru tratarea varicelor. Te vei convinge în scurt timp de eficiența sa. 
Remediu pentru varice cu aloe vera
Maricela Jiménez López

Verificat și aprobat de medicul Maricela Jiménez López.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Acest remediu pentru varice cu aloe vera nu acționează pe cont propriu, ci trebuie însoțit de anumite obiceiuri sănătoase, cum ar fi o dietă echilibrată și un program de exerciții fizice. Toate acestea ajută la vindecarea varicelor.

Întrucât sedentarismul este din ce în ce mai frecvent în ziua de azi, este foarte important să îți îngrijești sănătatea, mai ales cea a sistemului cardiovascular. 

Printre cele mai frecvente probleme cardiovasculare sunt varicele, care sunt cauzate de proasta circulație a sângelui. Acestea apar în urma dilatării venelor,  fapt care reduce fluxul sanguin către inimă. 

Pe lângă factorii ereditari și stilul de viață, apariția varicelor este influențată și de timpul pe care îl petreci stând în picioare sau pe scaun. Prin urmare, este recomandat să te odihnești bine pentru a stimula circulația. Din când în când, ridică-te și fă puțină mișcare sau stai întinsă în pat cu picioarele ridicate.

Simptomele varicelor pot fi diverse. Printre cele mai comune sunt:

 • Umflături la nivelul picioarelor (mai ales la labele picioarelor sau glezne);
 • Schimbarea culorii pielii în zona în care sunt prezente venele varicoase;
 • Senzație de mâncărime sau furnicături;
 • Crampe abdominale;
 • Senzație de greutate;
 • Durere.

Varicele diminuează calitatea vieții persoanelor afectate. Prin urmare, este important să mergi la medic pentru a urma un tratament corespunzător.

În plus, este indicat să dedici cel puțin 30 de minute pe zi activității fizice. Câteva exerciții cardiovasculare recomandate sunt:

 • Yoga
 • Pilates
 • Jogging
 • Înot

Cum să prepari un remediu pentru varice cu aloe vera

Cum să prepari un remediu pentru varice cu aloe vera

Ingrediente

 • 1 morcov (12 g)
 • 3 lingurițe de oțet de mere (30 ml)
  • Chiar dacă este un produs acid, oțetul de mere este foarte alcalinizant, ceea ce înseamnă că ajută la eliminarea toxinelor din sânge.
 • 2 frunze de aloe vera 
  • Aloe vera are un dublu rol. În primul rând, această plantă ajută la regenerarea vaselor sanguine, iar în al doilea rând curăță porii pielii, fapt care permite o absorbție optimă a remediului în corp.
 • ½ litru de apă
  • Îți recomandăm să nu aplici acest remediu dacă trebuie să pleci de acasă. De fapt, cel mai bine ar fi să îl folosești pe timpul nopții.

Cum să utilizezi acest remediu pentru varice cu aloe vera

Cum să aplici un remediu pentru varice cu aloe vera pe picioare

Aplicarea acestui remediu este foarte simplă. Însă, pentru a obține cele mai bune rezultate, îți recomandăm să te pregătești cu câteva minute înainte în felul următor:

 1. Exfoliază-ți picioarele. Acest pas este foarte important. Atunci când folosești soluții pentru uz extern, scopul este ca acestea să intre în piele. Prin urmare, cu cât porii sunt mai curați, cu atât remediul se va absorbi mai ușor.
 2. Aplică remediul de sus în jos, adică din partea de sus a coapselor până la glezne. Desigur, acest pas depinde și de cât de tare s-au răspândit varicele.
 3. Lasă-l să acționeze timp de 40 de minute. 
 4. Clătește cu apă caldă și un săpun natural.

Un avantaj al tratamentelor naturiste este, fără îndoială, faptul că sunt mai puțin invazive.

În mod cert, prezența varicelor indică o problemă circulatorie în organism. Însă poți privi această afecțiune și dintr-un alt punct de vedere: un avertisment că ar trebui să îți modifici stilul de viață.

Varicele sunt un semnal de alarmă care îți oferă oportunitatea de a acționa înainte ca situația să se agraveze, provocând probleme cardiace sau cerebrovasculare.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.