6 remedii naturiste împotriva varicelor - Doza de Sănătate
 

6 remedii naturiste împotriva varicelor

Pentru a elimina varicele și a stimula circulația sanguină, combină tratamentele topice cu alimente cu proprietăți antiinflamatoare și anticoagulante.
6 remedii naturiste împotriva varicelor
Carlos Fabián Avila

Verificat și aprobat de medicul Carlos Fabián Avila.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Venele varicoase nu constituie doar o problemă de natură estetică, ci și un semnal de alarmă care ne avertizează că există o problemă la nivelul sistemului circulator sau limfatic. Din acest motiv, astăzi îți prezentăm cele mai bune remedii naturiste împotriva varicelor.

Varicele se formează atunci când valvele unidirecționale (de obicei cele din picioare) nu mai funcționează corect. În această situație, sângele se congestionează și devine incapabil să ajungă la inimă în mod adecvat.

Drept consecință, capilarele se dilată, iar venele de sub piele se deformează și apare o urmă roșie sau vineție. În general, varicele nu provoacă durere fizică. Însă acestea pot produce o senzație de furnicături sau de greutate la nivelul regiunii afectate, precum și alte complicații.

Vestea bună este că avem la dispoziție numeroase tratamente naturale care oferă rezultate rapide. În articolul de azi îți propunem 6 remedii naturiste împotriva varicelor, care te vor ajuta să scapi de această problemă într-un timp scurt, fără a-ți goli portofelul. Nu ezita să le încerci!

1. Aloe vera

Aloe vera ca ingredient în remedii naturiste împotriva varicelor

Aloe vera conține un gel bogat în nutrienți esențiali, benefici pentru sănătatea pielii și a sistemului circulator. Acesta este motivul pentru care gelul de aloe vera a fost folosit timp de zeci de ani pentru a trata venele inflamate și durerile asociate. În plus, el este foarte util împotriva varicelor.

Totodată, gelul de aloe vera are proprietăți astringente și hidratante. De îndată ce este absorbit în piele, acest ingredient previne apariția unor varice noi pe picioare.

Instrucțiuni

 • Ia o cantitate adecvată de gel de aloe vera și aplic-o pe regiunile vizate. Folosește mișcări circulare blânde.
 • Lasă pielea să absoarbă gelul peste noapte, apoi, dimineața următoare, clătește-te cu apă.
 • Repetă acest tratament în fiecare noapte, până când obții rezultatele dorite.

2. Usturoiul

Usturoiul este unul dintre super-alimentele incluse de mult timp în tratamentele holistice împotriva varicelor. Acest ingredient este bogat în compuși sulfuroși care, odată sunt absorbiți în piele, oferă un puternic efect antiinflamator și anticoagulant.

Instrucțiuni

 • Consumă zilnic un cățel de usturoi crud, fie cu puțină zeamă de lămâie, fie cu apă caldă.
 • O altă variantă este să prepari o pastă cu usturoi crud și ulei de măsline. Folosește remediul obținut pe post de loțiune pentru masaj și aplică-l pe regiunile cu varice.
 • Repetă acest tratament în fiecare zi.

3. Castanul sălbatic

Remedii naturiste împotriva varicelor cu castane

Castanul sălbatic este cunoscut în toată lumea ca fiind unul dintre cele mai bune remedii naturiste împotriva varicelor, dar și a inflamațiilor și a durerilor care pot afecta picioarele.

Multe persoane folosesc castanul sălbatic ca tratament alternativ pentru flebită (inflamarea venelor). În fond, această plantă are un impact pozitiv asupra sistemului circulator al corpului.

La anumiți pacienți, castanul sălbatic poate contribui la funcționarea corectă a valvelor și a venelor. Acest efect facilitează transportul sângelui spre regiunile superioare ale corpului.

Instrucțiuni

 • Ia o tabletă cu extract de castan sălbatic în fiecare zi.
 • Cumpără extract natural de castan sălbatic și aplică-l topic asemenea unei loțiuni de masaj.

4. Argila verde

Pasta preparată din argilă verde ține sub control inflamațiile și senzația de greutate cauzate de varice. Acest ingredient puternic are proprietăți antiinflamatoare, astringente și vindecătoare, care pot reduce semnificativ inflamația venelor de la nivelul extremităților inferioare.

Instrucțiuni

 • Mai întâi, umezește argila verde cu apă caldă până obții o pastă fină. Apoi, aplică această pastă pe regiunile vizate.
 • Lasă argila să se usuce timp de 30 de minute, după care te poți clăti cu apă caldă.
 • Repetă acest tratament de cel puțin 3 ori pe săptămână.

5. Infuzia de pătrunjel, unul dintre cele mai bune remedii naturiste împotriva varicelor

Pătrunjelul inclus în remedii naturiste împotriva varicelor

Datorită proprietăților sale diuretice și antiinflamatoare, infuzia de pătrunjel este utilă pentru a ameliora problemele circulatorii. Consumul regulat al acestei băuturi ajută la eliminarea fluidelor acumulate în țesuturile picioarelor și stimulează circulația sângelui.

Instrucțiuni

 • Prepară un litru de infuzie de pătrunjel și bea-o pe tot parcursul zilei în 3-4 porții egale.
 • Dacă vrei să obții rezultate mai bune, aplică lichidul direct pe picioare și masează până este absorbit complet.

6. Zațul de cafea

Multe persoane obișnuiesc să arunce la gunoi zațul de cafea după ce au terminat de preparat această băutură atât de populară. Însă zațul are proprietăți incredibile, datorită cărora îl putem include în diverse remedii naturiste.

De pildă, efectul său antiinflamator și stimulator ajută la obținerea unei circulații sanguine optime și la reducea dilatării venelor. Aplicând zaț de cafea în mod regulat, vei îndepărta celulele moarte ale pielii, vei îmbunătăți elasticitatea venelor și vei preveni îmbătrânirea prematură.

Instrucțiuni

 • Umezește puțin zaț de cafea cu apă rece sau ulei de măsline, apoi aplică-l pe regiunea vizată cu mișcări blânde de masaj circular.
 • Lasă zațul să acționeze 15 minute, după care te poți clăti cu apă.
 • Ca să obții rezultatele dorite, aplică acest tratament de 2-3 ori pe săptămână.

Ești pregătită să încerci cele 6 remedii naturiste împotriva varicelor prezentate în acest articol? Nu este nevoie să cheltuiești mulți bani ca să scapi de varice.

Optează pentru unul dintre tratamentele descrise mai sus și vei scăpa de această imperfecțiune fără a-ți expune pielea la substanțe nocive.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.