Previne apariția varicelor cu măsline și gălbenele - Doza de Sănătate
 

Previne apariția varicelor cu măsline și gălbenele

Vrei să scapi de inesteticele varice? Află mai multe despre acest tratament cu ulei de măsline și gălbenele și încearcă-l și tu!
Previne apariția varicelor cu măsline și gălbenele
Carlos Fabián Avila

Verificat și aprobat de medicul Carlos Fabián Avila.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Apariția varicelor reprezintă o problemă inestetică de care ne lovim atunci când venele și capilarele se dilată din cauza dificultăților întâmpinate în transportul sângelui înapoi către inimă.

Venele varicoase pot fi cauzate de un dezechilibru inflamator la nivelul țesuturilor din corp sau de slăbirea valvelor care reglează circulația sanguină.

În general, varicele nu provoacă simptome, însă pot fi însoțite de o senzație de apăsare și furnicături la nivelul extremităților inferioare.

În plus, din cauza aspectului umflat și vânăt, apariția varicelor poate reprezenta un complex pentru persoanele afectate.

Din fericire, există mai multe remedii naturale care stimulează circulația, ajutând la combaterea venelor varicoase. Printre acestea se numără și un tratament incredibil cu ulei de măsline și gălbenele. Mai jos îți arătăm cum se prepară acest remediu și care sunt proprietățile ingredientelor folosite.

Tratament cu ulei de măsline și gălbenele care diminuează varicele

Varicele reprezintă o problemă inestetică

Acest tratament cu ulei de măsline și gălbenele este folosit de mulți ani pentru diminuarea varicelor și a venelor în pânză de păianjen.

Ambele ingrediente au proprietăți antiinflamatoare, tonice și calmante care, după ce sunt absorbite în piele, reduc dimensiunea venelor dilatate, activând circulația sanguină în zonele afectate.

Masarea tratamentului în piele ajută la ameliorarea senzației de apăsare cauzate de varice și la stimularea funcțiilor sistemului limfatic. Acest lucru contribuie la eliminarea toxinelor și a lichidelor care împiedică vindecarea varicelor.

Acest tratament nu este un leac miraculos, însă, dacă îl folosești în mod regulat, va îmbunătăți rezultatele obținute deja prin modificarea alimentației și a altor obiceiuri dăunătoare.

Beneficiile uleiului de măsline pentru apariția varicelor

Uleiul de măsline diminuează varicele

Uleiul de măsline se remarcă prin conținutul bogat de acizi grași esențiali, vitamina E și minerale. Acești nutrienți ajută la combaterea inflamațiilor, stimulează circulația și facilitează eliminarea deșeurilor.

Acizii grași omega 3, un tip de grăsime sănătoasă, îmbunătățește circulația sângelui prin vene și funcțiile valvelor unidirecționale. Acest nutrient, alături de antioxidanții din uleiul de măsline, diminuează venele dilatate și ameliorează tensiunea cauzată de varice.

Beneficiile gălbenelelor

Gălbenelele diminuează varicele

Florile de gălbenele au proprietăți anticoagulante, antiinflamatoare și analgezice. Atunci când sunt absorbite în piele, acestea optimizează transportul sângelui prin artere.

De veacuri întregi, gălbenelele sunt folosite ca tratament pentru problemele inflamatoare, întrucât reduc umflăturile și activează circulația. În plus, această plantă conține flavonoide, vitamina C și minerale esențiale care tonifică pielea și ajută la regenerarea acesteia.

Gălbenele reprezintă unul dintre cele mai bune remedii pentru varice, deoarece calmează inflamațiile vaselor capilare și facilitează circulația sângelui în partea superioară a corpului.

Cum se prepară tratamentul cu ulei de măsline și gălbenele pentru apariția varicelor

Uleiul de măsline cu gălbenele tratează varicele

Acest remediu este ușor de preparat, nu îți răpește mult timp și este și foarte convenabil, spre deosebire de alte produse pentru tratarea venelor varicoase.

Îți recomandăm să cumperi ulei de măsline 100% extravirgin, deoarece acesta are o valoare nutrițională mai bogată.

Ingrediente

 •  10 flori proaspete de gălbenele
 • ¾ cană de ulei de măsline extravirgin (150 g)

Ustensile

 • 1 borcan de sticlă cu capac

Mod de preparare

 • Mărunțește florile de gălbenele și pune-le în borcanul de sticlă.
 • Adaugă uleiul de măsline și asigură-te că acesta acoperă complet planta.
 • Strânge bine capacul borcanului și lasă tratamentul la marinat într-un loc întunecat timp de 10 zile.
 • După acest interval, separă resturile de flori de gălbenele de uleiul de măsline și aplică-le pe corp.

Mod de utilizare

 • Ia cât ai nevoie din acest produs și masează-l cu delicatețe pe zonele afectate de varice.
 • Masează cu mișcări ușoare, circulare și continue, apăsând ușor pe piele pentru a stimula circulația sanguină.
 • Asigură-te că produsul s-a absorbit bine și lasă-l să acționeze peste noapte.
 • Aplică tratamentul de trei – patru ori pe săptămână, de preferat înainte de culcare.

Suferi de varice? Prepară acasă tratamentul cu ulei de măsline și gălbenele și include-l în rutina de înfrumusețare pentru a diminua venele varicoase.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.