Leac băbesc pentru venele varicoase - Doza de Sănătate
 

Leac băbesc pentru venele varicoase

Remediul vechi pe care ți-l prezentăm mai jos ameliorează disconfortul cauzat de varice. Încearcă-l, iar rezultatele nu vor întârzia să apară. 
Leac băbesc pentru venele varicoase
Carlos Fabián Avila

Verificat și aprobat de medicul Carlos Fabián Avila.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

În ziua de azi, există numeroase produse medicinale și cosmetice create pentru a ameliora aspectul venelor varicoase. Ingredientele lor active conțin produse naturale care ameliorează inflamația și calmează zona afectată. Însă te-ai gândit vreodată să folosești un leac băbesc pentru venele varicoase?

Avem la dispoziție metode vechi pentru a trata venele varicoase, folosite de mult timp în terapiile medicinale alternative. Vorbim aici despre soluții preparate acasă, pe care strămoșii noștri le utilizau în scopuri cosmetice și de înfrumusețare și care ne ajută să eliminăm această problemă, fără să fie nevoie să spargem pușculița.

În acest articol îți prezentăm un leac băbesc pentru venele varicoase care îmbunătățește circulația și ameliorează varicele în cel mai scurt timp. Ești gata să afli despre ce este vorba?

Leac băbesc pentru venele varicoase

Acest remediu natural îmbină beneficiile morcovilor cu efectele medicinale ale unor ingrediente la fel de eficiente, precum gelul de aloe vera și oțetul de mere, care reduc inflamațiile și îmbunătățesc circulația sângelui.

Consistența sa cremoasă facilitează aplicarea prin masaj, ameliorând senzația de greutate și durerea cauzate de această afecțiune.

Venele varicoase provoacă senzația de greutate în picioare

Morcovii sunt bogați în antioxidanți care stimulează circulația și transportă oxigen în celule. În plus, beta-carotenul din compoziția lor are un efect calmant, iar fibrele și vitaminele îmbunătățesc elasticitatea pielii.

Gelul de aloe vera este un agent antiinflamator și un vasodilatator natural datorită conținutului său bogat de aminoacizi esențiali, apă și vitamine.

Cantitatea mare de vitamina E și C  conținută de cele două ingrediente contribuie la îmbunătățirea circulației, previne formarea cheagurilor de sânge și încetinește procesul de îmbătrânire a celulelor.

Poți accentua toate aceste beneficii prin adăugarea oțetului de mere, un tonic natural care reduce mărimea venelor afectate și stimulează circulația. Acest ingredient este cunoscut pentru efectele sale relaxante și analgezice care ameliorează venele varicoase însoțite de durere și tensiune.

Cum se prepară acest remediu natural pentru venele varicoase?

Acest tratament natural pentru varice poate fi folosit pentru tratarea venelor în formă de păianjen, dar și a celor cu o culoare albastru închis sau violet.

Aplicarea regulată a remediului duce la diminuarea acestora și la eliminarea acelor umflături inestetice care te împiedică să ai picioare frumoase.

Ingrediente

 • 2 morcovi mari
 • 2 frunze de aloe vera
 • 5 linguri de oțet de mere (50 ml)

Mod de preparare

 • Pentru a obține toate beneficiile acestui ingredient, ai grijă să alegi morcovi de calitate superioară. Curăță-i și taie-i felii pentru a prepara un piure.
 • Poți să îi adaugi direct în blender sau să-i fierbi puțin pentru a-i înmuia.
 • Taie fiecare frunză de aloe vera cu un cuțit și răzuiește gelul transparent și vâscos din interior.
 • Adaugă toate ingredientele în blender, inclusiv oțetul de mere.
 • Procesează timp de un minut, până obții o cremă fină.

Mod de aplicare

 • Înainte de a aplica acest produs pe zonele afectate, ai grijă să exfoliezi pielea pentru a îndepărta celulele moarte. Acest procedeu facilitează absorbția cremei.
 • Aplică remediul pe venele varicoase, masând ușor de jos în sus. 
 • Lasă-l să acționeze timp de 30-40 de minute, apoi clătește cu apă rece.
 • Repetă aplicarea în fiecare zi pentru ca efectele să fie vizibile rapid.
 • Dacă nu poți să faci asta în fiecare zi, încearcă să îl aplici măcar de trei ori pe săptămână.
 • Pentru rezultate optime, poți să aplici și oțet de mere direct pe zona afectată, de două ori pe zi.

Încă te mai supără neplăcutele varice? Atunci prepară acest leac băbesc pentru venele varicoase și ține cont de recomandările de mai sus pentru a obține rezultate în cel mai scurt timp posibil.

Suplimentează remediul cu un consum suficient de apă și alimente bogate în vitamina E, acizi grași esențiali și minerale.

Nu uita că, dacă nu tratezi venele varicoase la timp, problema se va agrava. Dacă varicele îți provoacă dureri în continuare, mergi la medic pentru a găsi alte soluții.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Exposito, F., De Simone, J., Constable, C., Liebermann, S., Gauto, L., & Signorello, S. (1997). Incidencia de la recidiva varicosa dependiente del cayado safeno interno persistente segun la altura de la incision quirugica. Prensa Medica Argentina.

 • Moñux, G. (2009). Varices y trombosis venosa profunda. Libro de la salud cardiovascular.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.