10 remedii pe bază de plante pentru varice - Doza de Sănătate
 

10 remedii pe bază de plante pentru varice

Varicele au un impact negativ asupra stimei de sine. Următoarele remedii naturale sunt utile pentru îmbunătățirea circulației, precum și pentru prevenirea și reducerea varicelor.
10 remedii pe bază de plante pentru varice
Carlos Fabián Avila

Verificat și aprobat de medicul Carlos Fabián Avila.

Ultima actualizare: 14 august, 2023

Venele varicoase (cunoscute și ca varice) sunt foarte neplăcute. Apar de obicei pe picioare și, uneori, la nivelul feței. În cazul femeilor, pot avea impact foarte puternic asupra stimei de sine. Vestea bună este că avem la dispoziție diverse plante pentru a reduce aceste imperfecțiuni.

Varicele pot fi provocate de:

Tratanentele pentru varice disponibile în comerț sunt deseori foarte costisitoare. Putem însă să obținem rezultate similare și, totodată, să economisim bani cu ajutorul anumit ingrediente naturale. Avantajul acestor soluții este că nu provoacă efecte secundare nedorite.

Citește în continuare pentru a descoperi care sunt cele mai bune plante pentru varice!

Tratamente cu plante pentru varice

Ghimbirul

Pudră de ghimbir

Ghimbirul este bogat în substanțe cu rol antiinflamator și are abilitatea de a îmbunătăți circulația sanguină. Așadar, această plantă poate ameliora în mod natural durerile de picioare și aspectul varicelor.

 • Aplică puțin extract de ghimbir combinat cu vitamina E direct pe suprafața afectată.

Rezultatele nu te vor dezamăgi!

Usturoiul

Usturoiul conține multe substanțe cu efect antiinflamator.

 • Pisează 5 căței de usturoi și mănâncă-i cruzi.
 • Pentru a le atenua gustul, combină-i cu puțină zeamă de lămâie.

Usturoiul reduce excesul de proteine și, drept rezultat, diminuează aspectul inestetic al varicelor.

Ceapa

Ceapă tăiată în cubulețe

Ceapa este un remediu natural excelent pentru asimilarea și distribuția corectă a proteinelor în organism, prevenind formarea varicelor și vizibilitatea acestora la nivelul pielii.

Mănâncă ceapă zilnic. Te va menține sănătoasă și-ți va revitaliza pielea.

Brahmi

Această plantă originară din India este considerată foarte utilă pentru tratarea varicelor, mai ales în medicina Ayurvedică. Brahmi conține vitamine esențiale pentru un tonus bun al pielii. Pentru rezultate optime, aplică-l direct pe suprafața cu varice.

Rozmarinul

Rozmarin cu ulei

Rozmarinul ajută în lupta împotriva stresului și a depresiei, dar este excelent și împotriva varicelor. Este folosit frecvent în produsele de îngrijire a pielii pentru că îmbunătățește circulația.

Sunătoarea

Sunătoarea este ideală pentru tratarea varicelor. O putem include atât în remedii topice, cât și în cele de uz intern. Aplică uleiul de sunătoare direct pe piele, în zona afectată. Poți bea și ceai de sunătoare.

Hamamelisul

Hamamelis pe creangă

Aceasta este o plantă rară, dar foarte eficientă. Hamamelisul are proprietăți antiinflamatorii și, prin urmare, este indicat în reducerea varicelor.

Este folosit de obicei sub formă de ceai, dar poate fi aplicat sub formă de comprese. Are o concentrație mare de uleiuri esențiale, acid galic și taninuri, foarte bune pentru păstrarea sănătății pielii.

Ghimpele

Această plantă conține un compus activ numit ruscogenină, care reduce inflamația și obstrucția venelor. În plus, asigură elasticitatea și întărește pereții vaselor de sânge.

Pentru a profita din plin de această plantă, ia cel puțin 100 mg pe zi.

Guggul

Guggul este altă plantă tradițională în cadrul medicinei Ayurvedice, care are un efect antiinflamator asupra vaselor de sânge și reduce vizibilitatea acestora. Guggul îmbunătățește circulația sângelui și sănătatea pielii.

Echinaceea

Echinacea inclusă în remedii pe bază de plante pentru varice

Această plantă este bine-cunoscută pentru abilitatea sa de a fortifica imunitar, dar este o soluție excelentă și pentru varice. Reduce inflamațiile și acționează asemenea unui analgezic, reducând durerile asociate venelor varicoase.

Sperăm că aceste informații îți vor fi de folos. Adresează-te unui medic dacă suferi de o boală cronică sau dacă prezinți reacții adverse după utilizarea remediilor pe bază de plante pentru varice prezentate anterior.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Dodd, H., & Wright, H. P. (1959). Vulval varicose veins in pregnancy. British Medical Journal, 1(5125), 831.
 • Ernst, E. (2002). Herbal medicianl products during pregnancy?. Phytomedicine, 9(4), 352.
 • Fabi, S. G., Peterson, J. D., Goldman, M. P., & Guiha, I. (2012). An investigation of coagulation cascade activation and induction of fibrinolysis using foam sclerotherapy of reticular veins. Dermatologic Surgery, 38(3), 367-372.
 • Mazid, M., Khan, T. A., & Mohammad, F. (2012). Medicinal plants of rural India: a review of use by Indian folks. Indo Global journal of pharmaceutical sciences, 2(3), 286-304.
 • Mekky, S., Schilling, R. S. F., & Walford, J. (1969). Varicose veins in women cotton workers. An epidemiological study in England and Egypt. Br Med J, 2(5657), 591-595.
 • Ramelet, A. A., Boisseau, M. R., Allegra, C., Nicolaides, A., Jaeger, K., Carpentier, P., … & Forconi, S. (2005). Veno-active drugs in the management of chronic venous disease. An international consensus statement: current medical position, prospective views and final resolution. Clinical hemorheology and microcirculation, 33(4), 309-319.
 • Shoemaker, J. V. (1887). Hamamelis virginica. British Medical Journal, 1(1376), 1039.
 • Sing, P. K. (2019). Review on effect of long term standing posture on varicose veins and its management. National Journal of Research in Ayurved Science, 7(01).

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.