10 remedii din plante pentru varice

· 18 septembrie 2015
Varicele au un impact negativ asupra stimei de sine. Aceste remedii naturale sunt utile pentru îmbunătățirea circulației, precum și pentru prevenirea și reducerea varicelor.

Venele varicoase (varice) sunt foarte neplăcute.  Apar de obicei pe picioare și uneori la nivelul feței și, în cazul femeilor, pot avea impact foarte puternic asupra stimei de sine. Pot fi provocate de sarcină, factori genetici, creștere în greutate, modificări hormonale sau de petrecere a unui timp îndelungat pe scaun.

Există diferite metode  de a scăpa de varice, dar unele sunt destul de costisitoare. Vestea bună este însă că există și remedii naturale ieftine pentru varice, care vă ajută să economisiți bani, dar să obțineți rezultate similare, ba chiar mai bune. Și pentru că  toate sunt naturale, acestea nu vă vor afecta sănătatea.

Ghimbirul

ghimbir-pentru-varice

Această plantă este bogată în substanțe cu rol antiinflamator. Ameliorează natural durerile de picioare și aspectul varicelor.  Ghimbirul este excelent pentru îmbunătățirea circulației și previne apariția varicelor. Aplicați puțin extract de ghimbir combinat cu vitamina E direct pe suprafața afectată. Veți fi surprinsă de rezultate.

Usturoiul

Usturoiul conține multe substanțe cu efect antiinflamator. Zdrobiți  5 căței de usturoi și mâncați-i cruzi, împreună cu puțin suc de lămâie, pentru a le atenua gustul. Usturoiul reduce excesul de proteine și, în consecință, diminuează aspectul inestetic al varicelor.

Ceapa

ceapa

Ceapa este un remediu natural excelent pentru asimilarea și distribuția corectă a proteinelor în organism, prevenind formarea varicelor și vizibilitatea acestora la nivelul pielii. Mâncați ceapă zilnic. Vă va menține sănătoasă și vă va revitaliza pielea.

Brahmi

Această plantă originară din India este considerată foarte eficace pentru tratarea varicelor, mai ales în medicina ayurvedică. Brahmi conține vitamine esențiale pentru un tonus bun al pielii.  Pentru rezultate excelente, aplicați-l direct pe suprafața cu varice.

Rozmarinul

rozmarin

Rozmarinul ajută în lupta împotriva stresului și a depresiei, dar este excelent și împotriva varicelor. Este folosit frecvent în produsele de îngrijire a pielii pentru că îmbunătățește circulația.

Sunătoarea

Sunătoarea este ideală pentru tratarea varicelor, atât în remedii de uz extern, cât și în cele de uz intern. Aplicați uleiul de sunătoare direct pe piele, în zona afectată.  Puteți bea și ceai de sunătoare.

Hamamelis

hahamelis

Aceasta este o plantă rară, dar foarte eficace. Hamamelisul are proprietăți antiinflamatorii și, prin urmare, este indicat în reducerea varicelor. Este folosit de obicei sub formă de ceai, dar poate fi aplicat și în comprese, pe zona afectată. Are o concentrație mare de uleiuri esențiale, acid galic și taninuri, foarte bune pentru păstrarea sănătății pielii.

Ghimpele

Această plantă conține un compus activ numit ruscogenină, care reduce inflamația și obstrucția venelor. În plus, asigură elasticitatea și întărește pereții vaselor de sânge. Pentru un efect maxim, ar trebui să luați cel puțin 100 mg pe zi.

Guggul

Guggul este altă plantă tradițională din medicina  ayurvedică care are efect antiinflamator asupra vaselor de sânge și reduce vizibilitatea acestora. Guggul îmbunătățește circulația sângelui și sănătatea pielii.

Echinaceea

Echinacea

Această plantă este bine-cunoscută pentru întărirea sistemului imunitar, dar este o soluție excelentă și pentru varice. Reduce inflamația și acționează ca analgezic pentru durerile asociate venelor varicoase.

Sperăm că aceste informații vă vor fi de folos.  Adresați-vă medicului dacă suferiți de o boală cronică sau dacă manifestați reacții adverse după utilizarea acestor remedii naturale pentru varice.