Remediu naturist pentru varice cu oțet și roșie verde - Doza de Sănătate
 

Remediu naturist pentru varice cu oțet și roșie verde

Aplicat topic, următorul remediu cu roșie verde și oțet este foarte util împotriva disconfortului cauzat de varice.
Remediu naturist pentru varice cu oțet și roșie verde
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Varicele sunt vene dilatate care se formează atunci când sângele nu reușește să ajungă înapoi la inimă în mod corect. Dacă te confrunți cu această problemă, cu siguranță ai nevoie de un remediu naturist pentru varice.

Acestea se numără printre cele mai frecvente probleme estetice ale femeilor. În general, varicele apar la maturitate din cauza moștenirii genetice sau a hormonilor.

La o persoană sănătoasă, valvele inimii pompează sânge constant. Astfel, fluxul sanguin de la extremitățile inferioare spre inimă este uniform.

Însă din cauza uzurii și a slăbirii ce apar odată cu înaintarea în vârstă, pot surveni probleme. Printre aceste dezechilibre se numără inflamațiile care provoacă varice.

Inițial nu le vom observa, iar varicele nu constituie o problemă de sănătate gravă. În timp însă, ele pot provoca o senzație neplăcută de greutate și durere la nivelul picioarelor.

Din acest motiv, nu trebuie sub nicio formă să le treci cu vederea. De asemenea, adoptă obiceiuri sănătoase și reține faptul că ai la dispoziție numeroase tratamente naturale pentru a stimula procesul de vindecare.

În articolul de azi îți prezentăm un remediu naturist pentru varice cu oțet și roșii verzi. Următorul tratament este celebru datorită efectului său calmant și antiinflamator, fiind numai bun pentru a ameliora neplăcerile provocate de varice.

Folosește oțet și roșii verzi pentru a prepara un remediu naturist pentru varice

Combinând roșiile verzi cu oțet de mere, obții un remediu terapeutic natural. Cu ajutorul acestui tratament, vei preveni formarea varicelor pe picioare.

Următorul remediu se aplică topic. După mai multe aplicări, venele afectate vor fi mai puțin inflamate. Totodată, circulația sângelui se va îmbunătăți.

Combinația de roșii verzi și oțet de mere conține numeroase componente esențiale, inclusiv vitamine și minerale. De îndată ce sunt absorbite în piele, aceste 2 ingrediente susțin funcționarea sistemului limfatic. Astfel, organismul devine capabil să elimine lichidele și toxinele în mod optim, aceștia fiind factorii care îngreunează tratarea varicelor.

Beneficiile oțetului de mere

Remediu naturist pentru varice cu oțet de mere

Oțetul de mere este un tonic natural. Acest produs are proprietăți vasodilatatoare și antiinflamatoare. Dacă începi să îl aplici în mod regulat, poți ameliora aspectul varicelor.

Printre altele, oțetul de mere conține acizi naturali, vitamine și minerale. Aceste componente stimulează circulația sanguină și reduc riscul de îmbătrânire prematură.

Aplicându-l topic, oțetul de mere ameliorează durerea și oferă un efect relaxant. Așadar, îl poți folosi ori de câte ori varicele provoacă durere sau amorțeală.

Nutrienții oțetului de mere sunt benefici și pentru sănătatea pielii, ajutând acest organ să își mențină fermitatea.

Beneficiile roșiilor verzi

Remediu naturist pentru varice cu roșii verzi

Aplicarea topică a roșiilor verzi reprezintă un remediu naturist popular și ieftin. Poți apela la acest aliment pentru a trata varicele care se formează pe picioare.

Roșiile verzi au un conținut ridicat de licopen, un antioxidant ce combate stresul oxidativ și inflamațiile. Acizii lor naturali acționează într-un mod similar cu anumiți compuși ai aspirinei, stimulând circulația sângelui și reducând riscul formării de cheaguri.

În anumite cazuri, roșiile verzi pot restabili funcționarea corectă a valvelor, îmbunătățind fluxul sanguin spre inimă. Și, desigur, ele constituie un ingredient revigorant. Fiind bogate în apă, aplicarea topică de roșii verzi alungă oboseala și tensiunea.

Cum se prepară acest remediu naturist pentru varice cu oțet și roșii verzi?

Remediu naturist pentru varice ce este eficient

Pentru a prepara acest remediu naturist pentru varice, este esențial să cumperi oțet de mere 100% ecologic. Variantele rafinate nu oferă aceeași bogăție de nutrienți.

De asemenea, este bine să combini acest ingredient cu o cantitate egală de apă, deoarece este bogat în acizi și ar putea fi prea agresiv cu pielea. Dacă nu ai pielea sensibilă, poți folosi oțet de mere nediluat.

Ingrediente

 • 5 roșii verzi
 • 1 cană de oțet de mere

Ustensile

 • Un recipient de sticlă cu capac
 • Plasture sau tifon

Mod de preparare

 • Taie roșiile verzi în mai multe felii și pune-le într-un borcan de sticlă.
 • Toarnă oțetul de mere peste ele și lasă amestecul să stea 48 de ore.
 • Pune borcanul într-un loc întunecat, astfel încât remediul obținut să fie suficient de concentrat.

Mod de aplicare

Remediu naturist pentru varice ușor de aplicat
 • Ia câteva dintre feliile de roșie verde din borcan și aplică-le pe varice.
 • Acoperă complet regiunea vizată cu felii de roșie. Folosește plasture sau tifon pentru a fixa feliile.
 • Lasă remediul să acționeze 40 de minute, apoi clătește-te cu apă rece.
 • Repetă acest tratament în fiecare zi, pentru cel puțin 2 săptămâni.

Te deranjează varicele? Folosește remediul naturist prezentat în acest articol în mod regulat, iar rezultatele dorite nu vor întârzia să apară. Reține însă că acest tratament nu este un leac-minune, dar te va ajuta să ameliorezi semnificativ neplăcerile provocate de varice.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.