Scapă de durerea cauzată de varice!

· 13 august 2015

Picioare obosite, presiune, crampe musculare, senzație de arsură, durere—acestea sunt doar câteva din neplăcerile pe care le poți avea de la varice. Varicele nu sunt un fleac, ci o problemă serioasă ce îți poate afecta calitatea vieții. Aproape 50% din femei suferă de varice, fie că e vorba de acele vene subțiri asemenea unei plase ce îți pot acoperi picioarele sau acele varice mari și umflate, ce îți provoacă mai mulți nervi decât durere. Dar există oare vreo cale să ameliorezi durerea cauzată de varice?

Cel mai comun tratament pentru varice sunt intervențiile chirurgicale, chirurgia cu laser câștigând multă popularitate în ultimul timp. Însă, chiar și dacă alegi să treci printr-o intervenție chirurgicală, nu ai nicio garanție că varicele nu vor reapărea, cum este și cazul de cele mai multe ori atunci când avem de-a face cu o problemă a sistemului circulator. Genele tale, un stil de viață sedentar și dieta sunt factori cheie ce pot determina apariția varicelor. Mai jos îți vom explica cum poți ameliora durerea cauzată de varice și cum poți să-ți crești calitatea vieții într-un mod foarte simplu și economic.

1. Schimbă-ți dieta!

mere

 • Pentru a-ți relaxa picioarele și a scăpa de senzația de greutate pe care poate o resimți în această zonă, ar fi bine să-ți schimbi dieta zilnică. Evită sarea, alimentele conservate sau murate, mezelurile și carnea roșie, toate aceste alimente cauzând retenția de lichid și amplificându-ți senzația de durere.
 • Fibrele sunt esențiale dacă vrei să ameliorezi simptomele varicelor. Conform mai multor studii, lipsa de fibre poate duce la o creștere a presiunii resimțite la nivelul abdominal și să provoace insuficiență venoasă, ce favorizează apariția varicelor și a hemoroizilor.
 • Cel mai bun sfat pe care ți-l putem da este să începi să urmezi o dietă bogată în fibre, legume și cereale integrale, toate acestea ajutându-ți tractul digestiv. Fructele bogate în flavonoide sunt în mod special recomandate: portocalele, lămâile, merele, cireșele, afinele, coacăzele etc.
 • Și bea cel puțin doi litri de apă în fiecare zi!

2. Încearcă plantele medicinale!

Ginko Biloba este în mod special recomandată pentru reducerea inflamației varicelor.
Ginko Biloba este în mod special recomandată pentru reducerea inflamației varicelor.
 • Un remediu foarte eficient pentru reducerea durerii și a senzației de greutate pe care le poți resimți în picioare din cauza varicelor este să apelezi la așa-numitele plantele medicinale „venotonice”. Aceste plante sunt un remediu natural ce te poate ajuta să previi dilatarea venelor capilare și să le întărești rezistența.
 • În plus, plantele medicinale venotonice au proprietăți antiinflamatoare ce pot reduce inflamațiile și au și efect antioxidant.
 • Îți recomandăm cu multă căldură frunzele de hamamelis, frunzele de viță de vie roșie și Ginkgo Biloba. Le poți găsi pe toate trei în magazinele de produse naturiste și în plafare. În plus, aceste plante sunt folosite deseori și ca ingrediente în multe creme sau geluri. Acestea sunt foarte eficiente și, dacă vrei, le poți achiziționa pentru a te masa cu ele.

3. Profită de beneficiile oferite de castanul de India

castan-sălbatic-2

 • Fructele castanului de India sunt unul din cele mai eficiente remedii pentru tratarea varicelor. Semințele acestui castan conțin o substanță numită „escină”, ce favorizează circulația sanguină normală. Mai multe studii au atestat acest fapt, arătând că escina ajută la reducerea inflamațiilor, prevenind astfel retenția de lichid.
 • Castanul de India te poate ajuta să scapi de durere, de senzațiile de greutate și de crampe. Acesta este un remediu ideal dacă vrei să scapi de acele pânze de păianjen ce îți acoperă picioarele, dar și de ulcere sau hemoroizi.
 • Poți găsi extract de castan de India în orice magazin de produse naturiste sau plafar. E recomandat să iei două doze 400 mg în fiecare zi, una la micul dejun și încă una înainte de cină. Astfel, vei preveni apariția crampelor și a durerilor nocturne cauzate de varice.

4. Alte sfaturi utile pentru a ameliora durerea cauzată de varice

bicicletă-2

 • Atunci când ajungi acasă, lungește-te pe canapea cu picioarele în sus și încearcă să te relaxezi timp de zece minute. Poți pur și simplu să-ți pui o pernă sub picioare sau să le rezemi de perete și astfel vei reduce inflamația din această zonă.
 • Aloe Vera este de asemenea recomandat pentru ameliorarea presiunii cauzate de varice. Poți să-ți masezi picioarele cu pulpă de Aloe Vera, ce îți va da o senzație de prospețime și relaxare.
 • Atunci când te lungești în pat ca să te culci, nu uita că este bine să dormi cu picioarele un pic ridicate în raport cu restul corpului tău. Pur și simplu pune ceva sub saltea (sau pune-ți o pernă sub picioare) și dormi în cea mai comodă poziție posibilă!
 • Și terapia prin compresie este foarte utilă dacă vrei să-ți ameliorezi durerea cauzată de varice.
 • Evită să duci un stil de viață sedentar. Mișcă-te cât de des poți. Dacă trebuie să stai jos foarte mult, profită de toate ocaziile ce ți se ivesc pentru a face mișcare. Cum ajungi acasă, încearcă să ieși la plimbare timp de 20 de minute. Și mersul pe bicicletă este e variantă foarte bună.
 • Evită hainele foarte strâmte, acestea îngreunându circulația sângelui la nivelul picioarelor.
 • Poți încerca și să aplici comprese calde sau reci pe zonele afectate. Începe prin a folosi o compresă caldă pentru a aplica presiune pe varice. Apoi fă la fel cu o compresă rece. Această fluctuație de temperatură este foarte relaxantă și eficientă pentru a îmbunătăți circulația la nivelul picioarelor.