5 trucuri de curățare cu argilă albă pentru casa ta
 

5 trucuri de curățare cu argilă albă pentru casa ta

Argila albă facilitează îndepărtarea petelor de calcar și a reziduurilor de grăsime. Poate chiar îndepărta rugina și alte tipuri de murdărie.
5 trucuri de curățare cu argilă albă pentru casa ta

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Argila albă, cunoscută și sub numele de „piatră albă”, este un produs versatil care permite efectuarea diferitelor sarcini de curățare pe diferite suprafețe. De fapt, este unul dintre materialele multifuncționale care au fost apreciate din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile lor interesante. Vă propunem câteva trucuri de curățare cu argilă albă!

5 trucuri de curățare cu argilă albă

„În general, termenul de argilă este folosit pentru un material natural, pământos, cu o granulație fină, care prezintă plasticitate atunci când este amestecat cu o anumită cantitate de apă”, spune un articol publicat de Escuela Técnica Superior de Ingeniería de Caminos, Canales and Ports.

De asemenea, argila se caracterizează prin conținutul său de minerale precum aluminiu, siliciu, magneziu, fier, sodiu, calciu și potasiu. Avantajele utilizării sale pentru curățarea locuinței au de-a face cu calitățile sale biodegradabile, care nu afectează sănătatea sau mediul înconjurător.

1. Degresant pentru bucătărie

Una dintre modalitățile de a folosi argila albă în curățenia casei este în bucătărie. Ajută la îndepărtarea reziduurilor de grăsime care se acumulează pe blaturi, aragaz, mașina de spălat vase, hotă și cuptor.

Dacă grăsimea este foarte uscată, puteți alege să utilizați un burete pentru a spori efectul argilei. În plus, ajută la prevenirea apariției ciupercilor. Poate fi folosită și pentru curățarea oalelor, tigăilor și ustensilelor de bucătărie pentru că nu zgârie și nu atenuează strălucirea vaselor.

Trucuri de curățare cu argilă albă a aragazului

2. Pentru baie

O modalitate de a reda strălucirea corpurilor metalice din baie este aplicarea argilei albe. Spre deosebire de înălbitor, care tinde să deterioreze aceste materiale, aplicarea argilei îndepărtează fără probleme urmele de calcar, săpun și grăsime.

De fapt, poate fi aplicată în cantități mici pe vasele de toaletă, chiuvete și oglinzi. Trebuie diluată cu multă apă și frecată cu o cârpă din microfibră.

3. Pentru piscine și căzi cu hidromasaj

Acesta este un produs care funcționează foarte bine pentru curățarea marginilor piscinelor și ale căzilor cu hidromasaj. Permite eliminarea oricărei urme de murdărie și facilitează curățarea scaunelor și a mobilierului din plastic. Nu afectează apa dacă ajunge accidental în piscină.

4. Detergent pentru aparate

Plasticul sau PVC-ul este prezent în diverse zone ale locuinței. Pentru a optimiza curățarea, se poate aplica argilă albă, deoarece nu este corozivă și ajută la eliminarea murdăriei acumulate. Este ideală și pentru curățarea jaluzelelor care sunt din plastic.

5. Pentru a elimina rugina

Rugina poate apărea pe părțile metalice ale casei, cum ar fi ferestre, uși, etc. Din fericire, aplicarea argilei albe cu ajutorul unui burete ajuta la eliminarea ruginii. Dacă vreți să-i sporiți efectul. puteți adăuga câteva picături de zeamă de lămâie.

Trucuri de curățare cu argilă albă a chiuvetei

Cum se aplică argila albă pentru curățare?

Veți găsi adesea argilă albă în stare solidă. Unele produse au un parfum de citrice sau alte arome. În orice caz, este suficient să folosiți o cantitate mică și să o amestecați cu puțină apă.

Apoi, cu ajutorul unei cârpe, frecați suprafața dorită. Veți observa că formează o spumă albă, asemănătoare săpunului. Este important să lustruiți zona timp de câteva minute pentru a obține rezultate mai bune.

Apoi, rămâne doar să îndepărtați reziduul de argilă albă cu o altă cârpă umedă. Dacă este necesar, repetați acțiunea până când suprafața este perfect curată.

Știați că argila albă nu are o dată de expirare? O puteți folosi mult timp!

Alte modalități de a folosi argila albă în curățarea casei

Pe lângă cele menționate, există și alte utilizări interesante pentru a profita de argila albă în curățarea casei. De exemplu, pentru a lustrui bijuteriile sau artefacte precum medaliile și trofeele. Poate fi folosită chiar și pentru a curăța părțile de cauciuc ale pantofilor sport. Ați încercat deja aceste trucuri?


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.