Utilizările uleiului de cocos în înfrumusețare
 

Utilizările uleiului de cocos în înfrumusețare

Balsam de buze, demachiant, reparator de cuticule, agent antimătreață... Vă arătam câteva dintre utilizările uleiului de cocos în înfrumusețare, de care puteți profita zilnic!
Utilizările uleiului de cocos în înfrumusețare
Mariel Mendoza

Verificat și aprobat de medicul Mariel Mendoza.

Ultima actualizare: 09 decembrie, 2022

Uleiul de cocos a devenit unul dintre cei mai mare aliați ai dermatologiei. Popularitatea sa se datorează nenumăratelor sale proprietăți nutritive. Este o opțiune accesibilă și fără substanțe chimice. Mai jos, vă prezentăm utilizările uleiului de cocos în înfrumusețare și modul în care poate fi aplicat.

Utilizările uleiului de cocos în înfrumusețare

Când vorbim despre utilizările uleiului de cocos în înfrumusețare și dermatologie, ne referim la uleiul de cocos virgin (VCO în engleză). După cum subliniază experții, acesta este adesea folosit în produsele cosmetice ca parfum, agent de întreținere a părului sau agent de îngrijire a pielii. Cu siguranță ați observat că în ultimii ani mii de produse folosesc extractul de cocos ca ingredient principal sau secundar.

1. Repară cuticulele

Dacă aveți cuticule uscate, frecați uleiul de cocos pe toată unghia, dar cu accent pe acea zonă. Faceți un masaj circular și profitați de ocazie pentru a vă hidrata mâinile.

2. Îmbunătățește aspectul părului

Utilizările uleiului de cocos pentru păr

Aveți părul tern și deteriorat? Puteți profita de uleiul de cocos. Este mai ieftin decât mersul la coafor în fiecare săptămână sau anumite tratamente care se vând în magazine. În plus, nu conține ingrediente chimice. Experții în frumusețe indică faptul că acizii grași din acest ulei oferă strălucire și catifelare, pe lângă repararea firelor deteriorate.

Faceți o mască folosind câteva picături de ulei de cocos. Acoperiți-vă părul cu un prosop sau o cască de duș și lăsați-l să acționeze 40 de minute înainte de clătire. Clătiți cu apă caldă și apoi cu apă rece pentru a închide cuticulele părului.

O altă opțiune este să aplicați câteva picături pe vârfurile firelor de păr după baie și uscare (fără clătire).

3. Elimină firele rebele și electrizarea

Aplicați câteva picături pe rădăcini sau pe acele zone cu cele mai multe probleme. Componentele grase ale uleiului vor fi ca o armură capilară, deoarece resping umiditatea din mediu, adevărata problemă a părului rebel.

4. Iluminează pielea

Dacă pielea este ternă, lipsită de viață, uleiul de cocos poate fi de ajutor:

  • În primul rând, combinați câteva picături din acest ulei cu o lingură de bicarbonat de sodiu.
  • Amestecați bine pentru a pregăti un exfoliant foarte eficient.
  • Aplicați acest amestec pe piele cu mișcări circulare, lăsați-l să acționeze câteva minute, apoi clătiți-l cu apă călduță.
  • Aplicați o cremă hidratantă (încercați să folosiți această mască seara).

Un alt amestec interesant este uleiul de cocos și mierea. Mierea are proprietăți antibacteriene. Se lasă să acționeze 15 minute și se spală bine.

5. Acționează ca balsam de buze

Utilizările uleiului de cocos pentru buze

Din cauza vremii reci sau expunerii la soare, buzele se usucă și pot sângera. Pentru buze hidratate, moi și frumoase, nimic mai bun decât câteva picături de ulei de cocos. O altă variantă este să amestecați câteva picături de ulei cu o lingură de zahăr brun. Veți face un exfoliant excelent.

Dacă doriți o mai mare protecție a buzelor, aplicați câteva picături după ce ați folosit rujul, ceea ce va oferi un plus de strălucire.

6. Hidratează în timpul dușului

Puneți câteva picături în apa caldă din cadă pentru a vă hidrata pielea. De asemenea, puteți adăuga și săruri Epsom, care ameliorează tensiunea musculară.

7. Demachiază

Uleiul de cocos ajută la îndepărtarea machiajului. Trebuie doar să puneți câteva picături pe o dischetă din bumbac și să vă ștergeți ușor pielea. La final, clătiți tenul cu apă caldă.

Uleiul de cocos este perfect pentru machiajul rezistent la apă sau pentru mai multe straturi de machiaj.

8. Hidratează pielea uscată

Dacă doriți să vă păstrați pielea moale și sănătoasă, profitați de utilizările uleiului de cocos în înfrumusețare. Cum? Adăugați câteva picături în crema hidratantă preferată sau aplicați-le direct pe mâini, picioare, brațe, etc. Nu vă faceți griji cu privire la textura sa uleioasă. În câteva minute, pielea absoarbe totul. Pielea va fi moale și hidratată.

Femeie cu ten frumos

9. Combate acneea

Acest ulei ajută la reducerea inflamației pe față, umeri, brațe sau spate. De asemenea, poate reduce iritația și roșeața:

  • Curățați pielea ca întotdeauna, folosind un săpun neutru.
  • Apoi, aplicați un strat subțire de ulei de cocos pe față.
  • Nu clătiți, ci lăsați componentele să se absoarbă.

Amintiți-vă că trebuie să așteptați cel puțin o oră pentru a merge la culcare; în caz contrar, tot uleiul va rămâne pe pernă și cearșafuri.

10. Îmbunătățește sănătatea scalpului

Dacă aveți mătreață sau păr uscat, puteți profita de utilizările uleiului de cocos. Când ieșiți din duș, efectuați un masaj ușor cu vârful degetelor pe tot scalpul, folosind câteva picături din acest ulei minunat.

Nu trebuie să-l clătiți. Vă va oferi o senzație de liniște și calm (rețineți că mătreața apare adesea când există mult stres, anxietate sau nervi).

După cum am spus deja, acestea sunt doar câteva dintre utilizările uleiului de cocos în înfrumusețare. Profitați de proprietățile sale și încorporați-l în rutina de înfrumusețare!

S-ar putea să te intereseze...
Controverse privind uleiul de cocos: ce ar trebui să știți
Doza de Sănătate
Citește pe Doza de Sănătate
Controverse privind uleiul de cocos: ce ar trebui să știți

Există controverse privind uleiul de cocos din cauza tipului său de grăsime. Vezi ce spun experții și află dacă este sănătos sau nu!



  • Burnett CL, Bergfeld WF, Belsito DV, Klaassen CD, Marks JG Jr, Shank RC, Slaga TJ, Snyder PW, Andersen FA. Final report on the safety assessment of Cocos nucifera (coconut) oil and related ingredients. Int J Toxicol. 2011 May;30(3 Suppl):5S-16S.
  • Evangelista MT, Abad-Casintahan F, Lopez-Villafuerte L. The effect of topical virgin coconut oil on SCORAD index, transepidermal water loss, and skin capacitance in mild to moderate pediatric atopic dermatitis: a randomized, double-blind, clinical trial. Int J Dermatol. 2014 Jan;53(1):100-8.
  • Kim S, Jang JE, Kim J, Lee YI, Lee DW, Song SY, Lee JH. Enhanced barrier functions and anti-inflammatory effect of cultured coconut extract on human skin. Food Chem Toxicol. 2017 Aug;106(Pt A):367-375.
  • Nevin KG, Rajamohan T. Effect of topical application of virgin coconut oil on skin components and antioxidant status during dermal wound healing in young rats. Skin Pharmacol Physiol. 2010;23(6):290-7.
  • Pham TL, Thi TT, Nguyen HT, Lao TD, Binh NT, Nguyen QD. Anti-Aging Effects of a Serum Based on Coconut Oil Combined with Deer Antler Stem Cell Extract on a Mouse Model of Skin Aging. Cells. 2022 Feb 9;11(4):597.
  • Varma SR, Sivaprakasam TO, Arumugam I, Dilip N, Raghuraman M, Pavan KB, Rafiq M, Paramesh R. In vitro anti-inflammatory and skin protective properties of Virgin coconut oil. J Tradit Complement Med. 2018 Jan 17;9(1):5-14.
  • Verallo-Rowell VM, Dillague KM, Syah-Tjundawan BS. Novel antibacterial and emollient effects of coconut and virgin olive oils in adult atopic dermatitis. Dermatitis. 2008 Nov-Dec;19(6):308-15.
  • Wallace TC. Health Effects of Coconut Oil-A Narrative Review of Current Evidence. J Am Coll Nutr. 2019 Feb;38(2):97-107.

Conținutul acestei publicații are scop pur informativ. În niciun moment nu ar trebui să faciliteze sau să înlocuiască diagnosticele, tratamentele sau recomandările oferite de către un specialist. Consultă un specialist de încredere dacă ai îndoieli și cere acordul acestuia înainte de a începe orice procedură.