Logo image
Logo image

2 ceaiuri utile în caz de deficit de magneziu

4 minute
Ceaiul alb este o sursă excelentă de magneziu și, chiar dacă nu este la fel de cunoscut, conține mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.
2 ceaiuri utile în caz de deficit de magneziu
Ultima actualizare: 01 martie, 2022

Suferi de un deficit de magneziu? Poate nici nu ești conștient de acest lucru, întrucât lipsa acestui mineral nu se observă în analizele de sânge obișnuite. Cu toate acestea, este o problemă ce nu trebuie ignorată, deoarece magneziul susține procesele biochimice din organism și reglează activitatea celulelor.

Dacă suferi de dureri de cap bruște și inexplicabile, de dureri articulare sau oboseală ce se întinde pe parcursul mai multor săptămâni, iar doctorul nu a reușit să te diagnosticheze, este o idee bună să îți mărești aportul zilnic de magneziu.

Înainte de a lua un supliment de magneziu, este indicat să ceri întotdeauna opinia medicului tău. Aceste pastile se găsesc în orice farmacie. În plus, poți să adaugi în dietă alimente bogate în acest mineral.

În articolul de astăzi, îți prezentăm cele mai bune două ceaiuri pe care poți să le bei în cazul în care suferi de deficit de magneziu în organism. Vrei să știi care sunt acestea?

De unde știi că ai un deficit de magneziu?

Some figure

Înainte să îți dezvăluim care sunt cele două ceaiuri minunate, este important să știi cum îți poți da seama dacă suferi sau nu de lipsă de magneziu. Așa cum am menționat mai sus, acest deficit nu apare în analizele de sânge, dar se face simțit prin diverse simptome pe care este bine să le iei în seamă. Iată care sunt acestea:

  • Oboseală fizică și psihică manifestată pe o perioadă mai mare de o lună de zile. Nu este o stare temporară – se întinde pe parcursul întregii zile.
  • Dificultăți de concentrare.
  • Dureri de cap resimțite în cel puțin jumătate din numărul de zile ale unei luni.
  • Durere și tensiune în umeri, gât și partea superioară a spatelui.
  • Retenție de apă.
  • Pleoapa de jos se zbate permanent.
  • Nervozitate sau agitatație fără niciun motiv.
  • Probleme cu somnul. În unele zile suferi de insomnie, iar în altele te cuprinde o senzație de oboseală pe care nu o poți controla.

Să vedem care sunt cele mai bune ceaiuri pentru a-ți reface stocul de magneziu din corp.

Te-ar putea interesa și:

Deficitul de magneziu: 8 cauze

1. Ceai Rooibos pentru deficit de magneziu

Some figure

Este numit și ceaiul magic. De ce? Deoarece este un ceai 100% natural, bogat în magneziu, o alegere ideală pentru orice persoană – chiar și pentru copii sau pentru bolnavii de hipertensiune arterială. Are un gust delicios de fructe și poate fi băut în orice moment a zilei.

Care sunt beneficiile ceaiului rooibos?

  • Aceasta este planta care are în compoziție cea mai naturală formă de magneziu. Conține, de asemenea, cantități considerabile de zinc, fier, cupru, potasiu, mangan, fluor, vitaminele E și C și flavanoide. Acest ceai este numit și băutura sportivilor, deoarece oferă organismului mineralele pierdute în timpul exercițiilor fizice intense. Este minunat.
  • Întărește oasele și dinții.
  • Îmbunătățește digestia.
  • Acționează ca un antihistaminic natural împotriva alergiilor.
  • Ameliorează durerile în gât sau de la nivelul cavității bucale.
  • Este un diuretic excelent, ideal pentru detoxifierea organismului.

Cum se prepară ceaiul rooibos?

Ingrediente

  • 1 cană cu apă (200 ml)
  • 1 linguriță de ceai rooibos (3 g)
  • 1 lingură de miere de albine (25 g)

Mod de preparare

  • Fierbe apa până clocotește. Ține minte – pentru a nu pierde din proprietățile ceaiurilor, trebuie mereu să le prepari într-un ibric sau ceainic din orice alt material decât aluminiul. Pentru ceaiurile naturale din plante, cele mai bune opțiuni sunt ceramica și lutul.
  • Adaugă ceaiul rooibos în apa fierbinte și lasă-l să fiarbă la foc mic timp de 15 minute. Ia vasul de pe foc și lasă lichidul deoparte încă cinci minute pentru a se răci.
  • Strecoară ceaiul în cana ta preferată, adaugă mierea de albine și servește-l cu plăcere. Este delicios! Poți să bei între două și trei căni de ceai rooibos pe zi.

2. Ceai alb pentru deficit de magneziu

Some figure

Ceaiul alb este o desfătare pentru simțuri, pentru papilele gustative și pentru sănătate. Un fapt curios este că acest ceai are mai multe beneficii și mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde, deși nu este la fel de popular.

Te-ar putea interesa și:

Cum să tratezi deficiența de magneziu

În plus, are un conținut ridicat de minerale, printre care și magneziu. Dar, există și alte motive pentru care ar trebui să incluzi ceaiul alb în alimentația zilnică:

  • Ceaiul alb reglează producția de lipide, fiind recomandat în curele de slăbire.
  • Mai mult, reglează și nivelul de colesterol, ajutând la prevenirea creșterii colesterolului rău, numit LDL.
  • Protejează dinții și previne formarea cariilor.
  • Combate oboseala, senzația de slăbiciune și tristețea, oferind energie.
  • Ceaiul alb are de două ori mai puține proteine decât ceaiul verde, având astfel mai puține efecte secundare.
  • Este unul dintre cei mai puternici antioxidanți din lume, cu o cantitate de polifenoli și catechine de patru ori mai mare decât ceaiul verde. Este, deci, excelent pentru prevenirea îmbătrânirii premature.

Cum se prepară acest ceai?

Ingrediente

  • 1 cană cu apă
  • 1 linguriță de ceai alb (3 g)
  • 1 lingură de miere de albine (2 g)

Cum se prepară

Începe prin a da apa în clocot. Adaugă ceaiul alb și lasă-l să fiarbă la foc mic timp de 15 minute, apoi ia-l de pe foc. Servește ceaiul cu puțină miere. Poți să bei două căni pe zi. Te vei simți, cu siguranță, mai bine.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Hilal, Y., & Engelhardt, U. (2007). Characterisation of white tea – Comparison to green and black tea. Journal Fur Verbraucherschutz Und Lebensmittelsicherheit. https://doi.org/10.1007/s00003-007-0250-3
  • Almajano, M. P., Carbó, R., Jiménez, J. A. L., & Gordon, M. H. (2008). Antioxidant and antimicrobial activities of tea infusions. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2007.10.040
  • Joubert, E., Gelderblom, W. C. A., Louw, A., & de Beer, D. (2008). South African herbal teas: Aspalathus linearis, Cyclopia spp. and Athrixia phylicoides-A review. Journal of Ethnopharmacology. https://doi.org/10.1016/j.jep.2008.06.014

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.