3 rețete de guacamole pe care le vei adora

29 august 2017
Deși poate fi achiziționat deja preparat din supermarketuri, acest sos este mult mai sănătos dacă îl preparăm acasă cu ingrediente naturale. Nu ezita să încerci următoarele 3 rețete!

Multor persoane le place sosul guacamole, ceea ce nu este deloc surprinzător. Îl poți combina cu aproape orice fel de aliment și consuma la fiecare masă a zilei. În articolul de azi vrem să îți prezentăm câteva rețete de guacamole interesante. Suntem siguri că vei adora următoarele sosuri!

Există numeroase rețete pentru a prepara guacamole, care provin din fiecare colț al lumii și pot fi adaptate preferințelor tale. Există chiar și guacamole fără avocado.

1. Rețete de guacamole cu bacon

Rețete de guacamole cu bacon

Vom începe prin a-ți prezenta un soi de guacamole care nu are doar o denumite delicioasă, ci și un gust pe măsură.

Baconul intensifică textura cremoasă a fructului de avocado, iar sosul obținut poate fi inclus în orice preparat copt sau crocant. Guacamole cu bacon merge și cu pâine proaspăt coaptă sau cartofi.

Ingrediente

  • 2 avocado copți
  • 2 felii de bacon, tocate și coapte
  • 1 ardei Serrano, fără semințe și tocat
  • ½ roșie mare, fără semințe și tocată
  • 2 linguri (20 ml) de zeamă de lămâie
  • Sare (după gust)

Te-ar putea interesa și:

Cum se prepară sosul chimichurri tradițional

Instrucțiuni

  • Toacă baconul și coace-l la foc mediu într-o tigaie unsă cu o linguriță de ulei. Rumenește-l, apoi pune-l deoparte pentru a se răci.
  • Următorul pas presupune să îndepărtezi semințele ardeiului Serrano și cele ale jumătății de roșie, după care să toci fin aceste două ingrediente.
  • Taie și pregătește ambele fructe de avocado.
  • Procesează un avocado cu ajutorul unui robot de bucătărie împreună cu zeama de lămâie. Celălalt fruct trebuie tocat mărunt.
  • Într-un castron, amestecă fructul procesat cu cel tocat și celelalte ingrediente.
  • Poftă bună!

2. Rețete de guacamole cu iaurt grecesc

Rețete de guacamole cu iaurt grecesc

Guacamole este sănătos din mai multe motive:

  • Se prepară cu ingrediente naturale
  • Este bogat în fibre
  • Are un gust extraordinar

Dacă vrei să îți reduci aportul de calorii și grăsimi, nu este indicat să consumi mult avocado. Vestea bună este că ai la dispoziție o versiune mai sănătoasă de guacamole pe care o poți încerca.

Unul dintre ingredientele necesare pentru a-l prepara este iaurtul grecesc degresat (verifică ambalajul acestui produs înainte de a-l cumpăra). Asigură-te că ingredientele pe care le folosești nu conțin substanțe artificiale, cum ar fi îndulcitori sau conservanți.

Ingrediente

  • 3 avocado de mărime medie
  • 2 căni (540 g) de iaurt grecesc degresat
  • 2 linguri (20 ml) de zeamă de lămâie
  • 1 linguriță (5 g) de coajă de lămâie
  • 2 căței de usturoi tocați
  • 2/3 cană (70 g) ceapă roșie tocată
  • 2/3 cană (60 g) roșii tocate
  • 1 linguriță (5 g) jalapeño tocat
  • 1 lingură (10 g) coriandru tocat
  • Sare (după gust)

Instrucțiuni

  • Decojește 2 avocado și îndepărtează-le sâmburii.
  • Pisează fructele într-un castron până obții o pastă fină.
  • Toacă celălalt avocado și combină-l cu pasta preparată anterior.
  • Adaugă iaurtul grecesc și amestecă bine.
  • Adaugă celelalte ingrediente și servește gustarea delicioasă obținută!

3. Rețete de guacamole cu mazăre (fără avocado)

Rețete de guacamole cu mazăre

Așa cum menționat anterior, există rețete gustoase care îți permit să prepari guacamole fără avocado. Următorul sos este ideal pentru persoanele care nu se pot abține să mănânce guacamole când îl au în față, dar sunt alergice la avocado.

Sosul guacamole cu mazăre este mai sărac în calorii decât cel cu avocado—de fapt, are cu 130 de calorii mai puțin. Fascinant, nu-i așa? Citește în continuare și ia aminte!

Te-ar putea interesa și: 

Rețetă de guacamole făcută în casă

Ingrediente

  • 1 cană (200 g) de mazăre fiartă și decojită, la temperatura camerei
  • 3 linguri (30 ml) de apă
  • 2 linguri (32 g) de ulei de măsline extravirgin
  • 1 lingură (10 ml) de zeamă de lămâie
  • ¼ linguriță (1 g) de sare
  • ¼ linguriță (1 g) sos iute
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 roșie tocată

Instrucțiuni

  • Pune toate ingredientele cu excepția roșiei într-un robot de bucătărie și procesează-le până obții o textură cremoasă.
  • Toacă roșia.
  • Toarnă sosul preparat într-un castron, adaugă roșia tocată și servește acest guacamole delicios împreună cu biscuiți sau legume.

Include mai multe tipuri de guacamole în dieta ta zilnică

Guacamole este hrănitor și multe persoane îl adoră. Însă trebuie să ții cont și de faptul că acest sos conține fructe bogate în grăsimi. Așadar, nu îl consuma în exces.

Te sfătuim să nu servești mai mult de o jumătate de cană de guacamole pe zi. Nu uita, secretul unei vieți sănătoase este să ai o dietă echilibrată.

  • Palou, E., Hernández-Salgado, C., López-Malo, A., Barbosa-Cánovas, G. V., Swanson, B. G., & Welti-Chanes, J. (2000). High pressure-processed guacamole. Innovative Food Science and Emerging Technologies. https://doi.org/10.1016/S1466-8564(99)00002-8
  • González-Fernández, J. J., Galea, Z., Álvarez, J. M., Hormaza, J. I., & López, R. (2014). Evaluation of composition and performance of composts derived from guacamole production residues. Journal of Environmental Management. https://doi.org/10.1016/j.jenvman.2014.09.016
  • Brummette, J., & Fussell Sisco, H. (2018). Holy guacamole! Framing and the Chipotle contamination issue. Journal of Communication Management. https://doi.org/10.1108/JCOM-08-2017-0085